Geçtiğimiz aralık ayında yasalar ve mevzuat dâhilinde Ferhatpaşa Mahallesi’ndeki 20 farklı noktada bulunan ruhsatsız kaçak ve ruhsata aykırı hangar tipi yapıları yıkan Ataşehir Belediyesi, yeni yılda da kaçak ve ruhsata aykırı yapılarla mücadele kapsamında yıkım işlemlerini sürdürmeye devam ediyor.

Ataşehir Belediye Meclisi’nin ocak ayı birleşiminde konuşma yapan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi; Ferhatpaşa mahallesinde kaçak ve gece kondu görüntüsüne sahip hangar tipi çelik yapılarla ilgili gereken yasal sürecin devam ettiğini vurgulamıştı.

Başkan İlgezdi; İmar ve mevzuata aykırı ruhsatsız, imara aykırı kaçak yapılarla ilgili gerekenleri yaptıklarını hem suç duyurusunda, hemde yıkım işlemlerini sürdürdüklerini ve 150’e yakın yıkımın devam edeceğini belediye meclis üyeleriyle paylaşmıştı.

Ferhatpaşa Mahallesi’nde bugün sabahın erken saatlerinde önceden tebliğ edilmesine rağmen, yıkım ve düzeltme işlemi yapılmayan 10 farklı noktada 2021 Yılında ve öncesinde tespit edilen ruhsatsız kaçak ve ruhsata aykırı ekleri bulunan yapılarda yıkım işlemleri devam etti.

Belediye encümen kararı ile mahkemece yıkım kararı bulunan yapılarla mücadele kapsamında; Ataşehir Belediyesi'ne bağlı Yapı Kontrol Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü personellerinin yanısıra Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri ile elektrik kesme işlemleri için Ayedaş ekipleri hazır bulundu.

Ataşehir Belediyesi'nin kaçak yapılaşmayla her zaman olduğu gibi bundan sonra da etkin mücadele edeceği, imar kanunu kapsamında ruhsatsız ve ruhsata aykırı yapıların yıkımına devam edeceği öğrenildi.