Kanal İstanbul konuşmalarının ardından 49/55/69 No'lu gündem maddelerinde Ataşehir'in 6 mahallesinin imar planları görüşüldü.

Toplantıyı İmar bekleyen mahalle muhtarları da izleyici olarak eşlik etti.

Bir 3 kişi ve iç mekan görseli olabilir

Ataşehir İlçesi, Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahallelerine ilişkin 1/5000 Ölçekli NİP İtirazı. İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu (2021/297) oy birliği ile kabul edildi.

Ataşehir ilçesi, İçerenköy - Küçükbakkalköy Mahalleleri ve yakın çevresine ilişkin 1/5000 Ölçekli NİP planı. İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu (2021/698) oy birliği ile kabul edildi.

Ataşehir ilçesi, Kayışdağı ve İnönü Mahallelerine ilişkin 1/5000 Ölçekli NİP itirazı. İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Ulaşım ve Trafik Komisyonu Müşterek Raporu (2021/1363) oy birliği ile kabul edildi.

ATAŞEHİRLİ VATANDAŞLARIMIZ SAĞLIKLI KONUTLARA BİRAN ÖNCE KAVUŞSUN! İMAR PLANLARI HAYIRLI OLSUN

AK Parti Grubu adına söz alan Av. Mustafa Naim Yağcı, "45/55/69 No'lu raporlarımızla Küçükbakkalköy, İçerenköy, Kayışdağı, İnönü, Aşık Veysel ve Mustafa Kemal İmar Problemlerini çözmüş oluyoruz. Ataşehir size müteşekkirdir. Ataşehir'in gözü ve kulağı bu gece burada. Bölge imar planlarımızın komşularımıza ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Beklentimiz ve temennimiz bölge planlarının onay ve plan süreçlerinin biran önce tamamlanıp, mahallelerimizde dönüşümün hızlı bir şekilde başlaması komşularımızın sağlıklı konutlara biran kavuşmasıdır. Bizler Ataşehir ve Ataşehirli komşularımız adına planların takibini yapan İlçe Başkanımıza, hazırlanmasında emeği geçen İmar Komisyon Başkanımız ve Komisyon üyelerimize, sürecin başından beri takipçisi olan Grup Başkan Vekilimize, Grup yönetimimize, oyları ile destek veren siz değerli belediye meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Ataşehirimize imar planlarımız hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

İMAR PLANLARI İLÇEMİZE VE ATAŞEHİRLİLERE HAYIRLI OLSUN

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, "Bugün Ataşehir İlçemizin 6 mahallesi’nin imar planları geçmiştir. İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na, Siyasi parti grup başkan vekillerimize, İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanımıza ve komisyon üyelerimize, belediye meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, Ataşehirlilere ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

28 YILDIR İMAR BEKLEYEN MAHALLELERİMİZE HAYIRLI OLSUN

İYİ Parti İBB Belediye Meclis Üyesi Oğuz Sarul, “Ataşehir İçerenköy, Küçükbakkalköy, Aşık Veysel, Mustafa Kemal, Kayışdağı, İnönü Mahallelerimiz 28 yıldır imar bekliyordu. Başta Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi, İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na, İmar Komisyonuna ve bizlerle görev yapan meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İmar planlarımıza ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” diyerek teşekkür etti.

13 Ocak Perşembe günü görüşülen Ataşehir’in 6 mahallesi ve Yakın Çevresine ilişkin 1/5000’lik Nazım İmar Planları İBB Meclisi’nden oy birliğiyle geçti.

Kabul edilen Nazım İmar Planları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı onayından sonra 30 gün askı sürecine çıkacak. Planlara itiraz etmek isteyen vatandaşlar 30 günlük süreç içerisinde dilekçelerini İBB Planlama Müdürlüğü’ne verebilirler.

Askı süresinin sonunda 1/1000 ölçekli İmar Uygulama Planları Ataşehir Belediyesi tarafından yapılacak.

İÇEREKÖY - KÜÇÜKBAKKALKÖY KOMİSYON RAPORLARI

AYIŞDAĞI - İNÖNÜ KOMİSYON RAPORLARI



MUSTAFA KEMAL - AŞIK VEYSEL MAHALLERİ KOMİSYON RAPORLARI