Hayat Boyu Öğrenme Haftası, hayat boyu öğrenme kapsamındaki eğitim öğretim faaliyetleri aracılığıyla, bireysel, toplumsal gelişim ve istihdam öncelikli bir yaklaşımla düzenlenecek. Etkinlikte bireyin bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirerek örgün eğitimin dışında hayatı boyunca katıldığı her türlü öğrenme etkinliklerini kapsayan hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Hayat Boyu Öğrenme Haftası, etkinlikleri kapsamında Ataşehir'de İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Cemile Besler Kurs Merkezi bahçesinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.


Gerçekleşen etkinliğe; Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Ataşehir’in kamu mülki ve idari kurum temsilcileri, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın ve İlçe Yöneticileri Ülker Gülmez, Cafer Kayadibi ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Seval Düzenli, AK Parti Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülayşe Durak, İlçe Başkan Vekili Mustafa Kiraz, İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kağan Özaslan, Ataşehir Eğitim Hizmetlerini Geliştirme, Güçlendirme ve Koruma Derneği Başkanı İsmail Dağ, Ataşehir Kızılay Şube Başkanı Talha Keleş, Atatürk Mahallesi Muhtarı Leyla Yeşim Şaylan, Okul Müdürleri, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Saffet Yılmaz, Kurs Öğreticileri ve Kursiyerler, aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Olumsuz hava muhalefetine rağmen oldukça katılımın yüksek olduğu etkinlikte saygı duruşu-istiklal marşının okunmasının ardından, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Saffet Yılmaz konuşma gerçekleştirdi.

3645 KURS AÇMA İMKÂNINA SAHİBİZ

İlçe Halk Eğitim Müdürü Saffet Yılmaz konuşmasında; “Halk eğitimi merkezimiz 72 alanda toplam 3645 kurs açma imkânına sahip olmakla beraber ilçemizde açık ortaokul ve açık lise işlemlerini yürüterek yediden yetmişe tüm vatandaşlarımıza hizmet etmektedir. Hayat boyu öğrenme genel müdürlüğümüzün programları ve ilçe milli eğitim müdürlüğümüzün gösterdiği hedef doğrultusunda açmış olduğumuz kurslarımız ile istihdam olanağı sağlayan bilgi ve becerilerin öğrenildiği, kursiyerlerimizin mesleki anlamda gelişmelerine katkı sağlayan kursların olması yanında geleneksel el sanatlarının unutulmamasını sağlayan kurslardır. Ayrıca sosyal- kültürel alanda açılan kurslar ile kursiyerlerimizin müzik, spor ve kişisel gelişim anlamında hayatlarına anlamlı değişiklikler yapmak kurum olarak aslolan hedefimizdir.” İfadelerini kullandı.

10 AYDA 7208 KURSİYERİMİZ EĞİTİM ALDI
Yılmaz son olarak; “Belirlediğimiz hedefler doğrultusunda 1 Eylül 2020 tarihinden 01 Haziran 2021 tarihine kadar geçen 10 aylık dönemde 22 alanda 89 farklı dalda toplamda açmış olduğumuz 274 kursta 7208 kursiyerimiz ile kurslarımızı buluşturduk. İlçemizde açık öğretim ortaokul ve lise işlemleri de kurumumuz tarafından yapılmaktadır. Bu kapsamda açık öğretim ortaokulda alanında 244 aktif açık ortaokul öğrencimiz ve 2008 yılından itibaren toplam 4349 ortaokul diploması verdiğimiz mezunumuz bulunmaktadır. Açık lise alanında aktif öğrenci sayımız ise 2637 olup sadece 2020 Eylül ayından 2021 Haziran ayına kadar lise mezunu olmasını sağladığımız 1343 vatandaşımız bulunmaktadır.1 yıldır salgın dönemi içerisinde olmamıza rağmen toplamda 10089 vatandaşımıza ulaştık. Amacımız ise bu sayıyı arttırmaktır.” dedi.

HAYAT BOYU ÖĞRENME SON DERECE ÖNEMLİDİR

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday’da; “Dünya'ya bütün canlılar gelir ve gider. Hepimiz gitmeye geldik. Bu canlılar içerisinde eğitim ihtiyacı olan canlılar insanlardır. Ördek yumurtadan çıkar yüzmeyi, kuş uçmayı, balık yüzmeyi bilerek çıkar. Eğitim'e ihtiyacı olan biziz. Bu eğitim beşikte başlar, ölüme kadar devam eder. Milli Eğitim Bakanlığı'da bu örgün eğitimi belirli bir yaşa kadar verir. Ondan sonraki eğitimi Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne yani Halk Eğitim Müdürlük çalışmalarına ayırır ki, bunun önemini ne kadar anlatsak azdır. Halk eğitim müdürlüğümüz aracılığıyla eğitim alan tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum” diyerek konuşmasını yağmurlu hava muhalefeti nedeniyle kısa tuttu.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından katılımcılar, kurs öğreticilerinden verilen eğitim ile kursiyerlerden halk eğitim kurslarında yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında açılan sergi’de; Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında Ataşehir İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü'nün açmış olduğu; Bağlama, Gitar, Keman öğrenen kursiyerler mini konser verirken, halk oyunları öğrenen kursiyerlerde mini performans gösterisi gerçekleştirdi.

BİNLERCE ESER AYNI ANDA SERGİLENDİ
Etkinlik kapsamında; ahşap oymacılığı ve şekillendirmeciliği, atık kâğıt ve muhtelif ambalajdan aksesuar yapımı, çini işlemeci/çinici, dekoratif tablo yapımı, elde Antep işi, elde suzeni ve Türk işlemeleri, geleneksel el nakışları, guaj boya resim, hafif düzeyde zihinsel engelliler için el nakışları, engelliler için yöresel bez dokuma, hurç dikimi, kadın giysileri dikimi (düz dar etek-kadın pantolonu-bluz-elbise-fantezi elbise), kadın nikâh kıyafeti dikimi, lefkara işi, makine nakışları, mandrel ile cam boncuk yapımı, oyalar, resim sanat eğitimi, saç bakımı ve yapımı, seramik biçimlendirme, tığ örücülüğü, tutkallı hamur çiçek yapma, yağlı boya resim kurslarında eğitim alan kursiyerlerin yapmış olduğu binlerce eser aynı anda ziyaretçilerle buluştu.

Etkinlik toplu hatıra fotoğrafı çekimi ve açık hava’da sergi olarak gün boyu devam etti.