Ataşehir Belediyesi Çocuk ve Gençlik Halk Dansları Topluluğu, 30 Ağustos 1 Eylül tarihleri arasında, bu yıl 16’ncısı gerçekleştirilen Marmaris Uluslararası Folklor Festivaline katıldı.

Farklı ülke kültürlerini kaynaştırmayı ve Marmaris’i uluslararası alanda tanıtmayı amaçlayan GALART tarafından düzenlenen festivale, Ataşehir Belediyesi Çocuk ve Gençlik Halk Dansları Topluluğu’nun yanı sıra Bulgaristan, Gürcistan, Kuzey Makedonya, Sırbistan ile ülkemizden farklı yaş gruplarında 16 topluluk katıldı.

Festivale, Deniz Danış yönetiminde 12-18 yaş grubunda bir ekiple katılan Ataşehir Belediyesi Çocuk ve Gençlik Halk Dansları Topluluğu, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde 30 Ağustos’ta düzenlenen Zafer Bayramı Balosu ile festival kapsamında her gün düzenlenen gösterilerde sahne aldı.

Ataşehir Belediyesi’nin kurulduğu günden bu yana sanat eğitimlerine katılan, Anadolu halk danslarını geçmişten günümüze, günümüzden geleceğe aktarmak için; dans etmeyi seven, halk oyunlarına ilgi duyan çocuklardan oluşturduğu Ataşehir Belediyesi Çocuk ve Gençlik Halk Dansları Topluluğu, halay, horon Akçiçek Semazen gösterisi ile sahne aldığı festivalde büyük beğeni topladı.