Törene, Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, siyasi parti ve STK temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

19 MAYIS KURULUŞ YOLUNDA ATILMIŞ ÖNEMLİ ADIMDIR”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra günün anlam ve önemi üzerine konuşan Prof. Faik Somer Spor Lisesi Müdürü Halil İbrahim Yetimoğlu, bugün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı 19 Mayıs 1919’un yıl dönümü. Büyük bir önem ve anlama sahibi olan bugünde hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum diyerek; “ Unutmayınız ki, Atatürk’ün milli duygular içerisinde Samsun’da attığı ilk adım.Türk Milleti’nin bağımsızlığını kazanmada ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yolunda atılmış en önemli adımdır. İşte bu yüzden Türk Milleti’nin, vatanı ve değerleri için verdiği onurlu mücadelenin başlangıcı olan 19 Mayıs’ın 103’üncü yıldönümüne ulaşmanın mutluluk ve heyecanını yürekten hissetmeliyiz” dedi.

“GELECEKTE ÜLKE YÖNETİMİNDE SÖZ SAHİBİ OLACAK SİZLERSİNİZ”

Yetimoğlu; “Kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için gençlere olan güveni sebebiyle bu günü siz gençlerimize armağan etmiştir. Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak sizler, her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan sevgi, barış ve hoşgörü anlayışı içinde, tüm sorunların üstesinden gelecek, birlik ve beraberlik içinde hareket ederek ülkemizi daha güçlü hale getireceksiniz. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma gençlik ve Spor Bayramınızı tebrik ediyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve saygı ile anıyorum” diyerek gençlere büyük görevler düştüğünü bir kez daha vurgulamış oldu.

Protokol konuşmasından sonra Prof. Faik Somer Spor Lisesi öğrencileri, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ardından Gençliğin Ata’ya cevabını sahnede okuyarak Ata’ya bağlılıklarını bir kez daha dile getirmiş oldular.

Şiir dinletisiyle devam eden program, oratoryo, müzik dinletisi ve Prof. Faik Somer Spor Lisesi öğrencilerinden oluşan gösteri gruplarının hazırladıkları gösterilerin sunmaları sonrasında toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.