Zübeyde Hanım Öğretmenevi'ndeki programda ilk olarak Aşık Kutlu Camii İmam Hatibi Habip Deveci tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

Resepsiyon programına Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Cumhuriyet Başsavcısı Cengiz Cem Karakaşlı, Garnizon Komutan Vekili İkmal Kıdemli Albay Faruk Özeşme, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Ataşehir İlçe Müftüsü Şakir Pinal, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Şube Müdürleri, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fatih Kırklar, İlçe Nüfus Müdürü Dursun Kırış, İlçe Emniyet Müdür Vekili Metin Özdemir, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Seyfi Güneysu, Mülki ve idari amirler, Kıbrıs-Kore ve 15 Temmuz Gazileri ile şehit aileleri, AK Parti Ataşehir İlçe Başkan Yardımcısı Burak Çiftçi, Aytekin Günel, Ataşehir Eğitim Hizmetlerini Geliştirme, Güçlendirme ve Koruma Derneği Başkanı İsmail Dağ, STK Temsilcileri, mahalle muhtarları, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrasında Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş tarafından 19 Eylül Gaziler Günü ile ilgili konuşma gerçekleştirildi.

Kaymakam Ertaş Konuşmasında; “Gaziler Günü” kapsamında, şehit yakınları ve gazilerimiz onuruna düzenlenen yemek programında sizlerle bir arada olmaktan, aynı sofrayı paylaşmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyuyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bu müstesna günde aziz şehitlerimizin emaneti olan sizlerle aynı sofrayı paylaşmak, gözlerini kırpmadan vatan uğrunda çarpışıp gazi olmuş kardeşlerimizle birlikte olmak, bizler için büyük bir şereftir.

TBMM, 19 Eylül 1921 tarihinde Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e Türk Milleti adına “Gazilik” ünvanı ile “Mareşallik” rütbesi tevcih etmiştir. Bu yüzden 19 Eylül, Kurtuluş Savaşı’nda, Kore’de, Kıbrıs’ta savaşan muharip gaziler ile teröre karşı kahramanca mücadele eden asker, polis, güvenlik korucuları ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde vücutlarını siper eden tüm malül gazilerin şeref günüdür. Şehitler Nurlanmış, Gaziler Onurlanmış şahıslar oldukları için 19 Eylül Gaziler Günü “Kahramanlık Günü” olarak da kutlanmaktadır.

Mithat Cemal Kuntay ne güzel ifade etmiş;“Bayrakları Bayrak Yapan Üstündeki Kandır.Toprak Eğer Uğrunda Ölen Varsa Vatandır.” Uğrunda ölebileceğiniz bir vatanınız varsa özgürce yaşarsınız. Uğrunda ölmeye değer değerleriniz varsa yaşamınız anlam kazanır. Toprağı vatan yapan o toprağa yüklenen anlam ve değerler toplamıdır. Bu değerlerin en üst sıralarında da vatan uğruna canından geçerek çarpışan şehit ve gazilerimiz gelir.Gazilik; meydan okumak, meydana çıkmak, meydanı boş bırakmamaktır. Gazilik; anadan, yardan, serden ve candan geçmektir. Gazilik; cesaret, şecaat ve yiğitliktir. Vatanın kıymetini bilmek, vatansızlığın kölelik olduğunu idrak etmek ve buna isyan etmektir. Bu aziz millet, vatan sevgisini defalarca ispatlamıştır.

Aramızda Kore, Kıbrıs, Doğu, Güneydoğu ve 15 Temmuz gazilerimiz var. Vatan bizi göreve çağırdığında yerinde duramayan yiğitlerimiz var. Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkez'i, Sünni ve Alevisi hasılı bütün farklılıklarıyla vatan için birlikte atan yüreklerimiz var. Yakın coğrafyamızın haline baktığımızda bunun ne kadar kıymetli olduğunu çok daha iyi anlıyoruz. Allah'ın izni, milletimizin feraseti, dirayeti ve cesaretiyle dâhili ve harici bedhahların oyun, tuzak ve saldırıları bugüne kadar durdurulduğu gibi bundan sonra da durdurulacaktır.

Bizler uğrunda ölmeyi göze aldığımız bir vatanımız ve bu vatan uğruna ölümü göze alan yiğitlerimiz olduğu için ne kadar övünsek azdır.Tüm bunlarla birlikte, vatan için ölümü göze almak kadar vatan için yaşamak da kıymetlidir. Canımızdan aziz bildiğimiz vatanımızın daha güçlü ve daha müreffeh olabilmesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlıklar seviyesine yükselebilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Aydınlık yarınlar geçmişiyle övünmek kadar geleceğe yatırım ve hazırlık yapıldığında gelecektir. Bizler bugünlere sizlerin fedakârlıklarıyla geldik. Yarınlar da yine vatan uğruna fedakârca çalışan ve üreten nesillerimizle gelecektir.

Kaymakam Ertaş konuşmasının sonunda; "Yine Mithat Cemal Kuntay’ın bir mısralarıyla sözleriyle son vermek istiyorum; “Gökten ne çıkar? Gök ha büyükmüş ha değilmiş, Sen alnını göster ne kadar yükselebilmiş.Gökler çıkabildin, uçabildinse derindir, Tarihi kendin yazıyorsan, eserindir.” Bugün, Vatan ve millet olarak çok şey borçlu olduğumuz şehitlerimizin değerli aileleri ile gazilerimizle aynı sofrayı paylaşmanın onurunu yaşadığımız program vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm şehit ve gazilerimize Allah'tan rahmet, hayatta olan gazilerimize de sağlık ve esenlikler temenni ediyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum" dedi.

Kaymakam Ertaş konuşması sonrasında şehit ve gazi ailelerini masalarında ziyaret ederek günlerini tebrik etti. Etkinlik ilçe müftüsü Şakir Pinal'in yemek duasıyla sona erdi.