Türkiye Sakatlar Derneği Anadolu yakası Şube Başkanı Emrah Aydın; en büyük hayalim bu projeydi.Artık toplumumuzun kanıyla harmanlaşıp kardeşliğine geri dönmesini istiyorum diyerek destek veren, katılan siyasi parti ve STK temsilcilerine teşekkür etti.

Emrah Aydın Kızılay’ı, siyaset üstü bir kurum olarak gördüklerini, tüm vatandaşların kan bağışı konusunda duyarlı davranmalarını söyleyerek gazetemize düzenledikleri kan bağışı kampanyası ile ilgili şu açıklamayı yaptı.

“TOPLUMUMUZDA ENGELLERİN SADAKA KÜLTÜRÜNE DAHA YATKIN OLDUĞU BİR TOPLUMDA YAŞIYORUZ”

Bu proje hayalim olan bir projeydi. Ben toplumda engellerinde normal sağlıklı insanlar gibi topluma faydalı bireyler olduğunu düzenlediğimiz kan bağışı kampanyasıyla göstermek istedim diyen Emrah Aydın ; “Toplumumuzda engellerin sadaka kültürüne daha yatkın olduğu bir toplumda yaşıyoruz. Yani insanlar kendi iç vicdanlarını rahatlatmak adına bir yerde gördüğü engelliye ya bir çorba parası ya da bir sadaka vermek istiyor ve toplumda engelliler bu şekilde asimile oldu. Aslına bakarsan kendini geliştirmiş, imkân bulmuş, hayatın içinde mücadele etmiş engellilerde toplumda sağlıklı bireylerini de önüne geçen işlerde topluma faydalı oluyor. Mesela; Avcılar Belediye Başkanımız Turan Hançerli ağabeyimiz. Kendisi de engelli ama şu anda büyük bir ilçenin sorumluluğunu üstlenmiş bir belediye başkanı. TBMM’ndeki engelli siyasi partilerin koymuş olduğu engelli milletvekilleri var. Bazı ilçelerde belediye meclis üyeleri var. Bu insanlar hayatın içinden yoğrularak, mücadele ederek engelleriyle bir yerlere gelmişler. Maalesef bu insanlar görünmüyor, görünmek istemiyor. İşte bizde bu görünürlüğü sağlayabilmemiz için böyle toplumsal hareketlerin içerisine girmemiz gerekiyor”dedi.

“İNSANI YAŞAT Kİ YAŞAYASIN”

Emrah Aydın konuşmasına şöyle devam etti: “Biz Kızılay’ı siyaset üstü bir kurum olarak görüyoruz. Çünkü kamu yararına çalışan bir kurumdur. Ben 7 kez ameliyat geçirdim. Kan ihtiyacımı ne bir milyonculardan tedarik ettim nede bir başka yerden. Gittim Kızılay’dan tedarik ettim. Bugün bana yarın bir başkasına. Çünkü kan doğada yetişen bir şey değil. İnsan vücudunda olan ve insandan insana verilen bir madde. Bu konuda tüm toplumun duyarlı olmasına, Kızılay’ı siyaset üstü bir kurum olarak görüp Kızılay’a, ülkemizin geçmiş olduğu bu zor dönemde yardımcı olmalarını istiyorum. Çünkü insanı yaşat ki yaşayasın. Artık toplumumuzun kanıyla harmanlaşıp kardeşliğine geri dönmesini istiyorum. En büyük hayalim bu.”

Kan Bağışı kampanyasına, CHP İstanbul İl Başkan yardımcısı Serpil Beşok, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, MHP Ataşehir İlçe Başkan yardımcısı İbrahim Kazan, CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Seval Düzenli, Ataşehir Eğitim Hizmetleri Derneği Başkanı İsmail Dağ, Engelli vatandaşlar ile birçok Ataşehirli katılarak destek verdi.

Zeynep Kamil Hastanesi Kan Bankası Müdürü Dr. Aylin Gençer ile Kızılay Ataşehir Şube Başkanı Talha Keleş kan bağış çadırını ziyaret ederek destek veren herkese teşekkür ettiler.

Program devam ederken üzerinde ; “Ataşehir basın mensupları her şey için teşekkürler” pastayı kesme şerefini bizlere yaşattıkları ve de 2020 yılının en güzel armağanı olarak verdikleri değerle bizleri onurlandırdıkları için Türkiye Sakatlar Derneği Anadolu Yakası Şube Başkanı Emrah Aydın, Ataşehir Hayat Ağacı Projesi sahibi Kadriye Didem Bozdağ ile Farkındalık Yaratmak Projesi sahibi Nevin Şengel’e mensubu bulunduğum basın kurumu adına çok teşekkür ederim.

Program sonrasında 50 başvurunun alındığı ve toplamda 36 kan bağışının alındığı öğrenildi.