Emeklilerin sosyal hayatın içerisinde daha fazla yer alabilmeleri ve psikolojik yönden kendilerini daha iyi hissedebilmeleri amacıyla hizmet veren 30 Ağustos Emekli Kültür Evi’ne Ataşehirli emekliler yoğun ilgi gösteriyor.

Mevlana Mahallesi 30 Ağustos Parkı içerisinde daha önce Ataevi olarak hizmet veren bina, emekli vatandaşların kullanabileceği kültür evine dönüştürüldü. Merkezde; resim, seramik, örgü, satranç kursları ile şiir günleri, söyleşi ve geziler düzenleniyor.

Emekliler için merkezde aynı zamanda günlük gazete ve kitap okuma imkânı sağlanıyor. Bir araya gelen emekliler hem hoşça vakit geçiriyor hem de günlük gazeteleri okuyup kütüphaneden de yararlanabiliyor.

Merkez’de, geçtiğimiz yıllarda Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği “Geleceğe Bir İlmek de Sen At” projesi de yeniden devam ediyor. Proje kapsamında, emekli kadınlar Anadolu’daki çocuklar için atkı, bere, eldiven örüyor.

Yün, şiş, tığ gibi malzemelerin Ataşehir Belediyesi tarafından karşılanan projede örülen; atkı, eldiven, bere gibi kışlık giyecekler, Anadolu’daki öğrencilere gönderilecek.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Bu proje ileri yaşlardaki büyüklerimize armağanımızdır. Merkezimizde emeklilerimiz için hobi faaliyetlerinden sosyal ve kültürel faaliyetlere, şiir günlerinden söyleşi ve gezilere kadar geniş bir yelpazede aktivite imkânı sunuyoruz. Emeklilerimiz ikinci baharlarını burada doyasıya gönüllerince yaşasınlar istiyoruz. Emeklilerimizi buraya bekliyorum” dedi.

Evim gibi sımsıcak bir yer

35 yıldır Ataşehir’de yaşadığını söyleyen emekli öğretmen Makbule Halis, “9 ay önce eşimi kaybettim o yüzden burası bana çok iyi geldi. Evim gibi sımsıcak bir yer. Çaylarımız geliyor, arkadaşlarla sohbet ediyoruz. Zamanın burada nasıl geçtiğini anlamıyorum” diye belirtti.

Her gün parkta yürüyüş yaptığını söyleyen Semiha Biç, “Her sabah buraya yürüyüş için geliyordum. Şimdi başka bir amacım daha oldu. Anadolu’daki ihtiyaç sahibi öğrencilere sımsıcak atkı, bere ve eldiven örüyoruz. Tüm malzemeleri Ataşehir Belediyesi karşılıyor, bizde arkadaşlarla beraber çocuklarımız için atkı, bere, eldiven örmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Başkanımıza ömür boyu başarılar diliyorum” dedi.