Ataşehir Belediyesi tarafından bugüne kadar sosyal medya aracılığıyla isteyen herkesin izleyebileceği atölyeler gerçekleştirilirken, yeni hazırlanan “Creative Challenge” atölyesine katılacaklarla bire bir iletişim kurularak, interaktif bir çalışma düzenlenecek.

12-15 yaş arası gençlerin eğlenirken düşünecekleri, düşünürken tasarlama fırsatı yakalayacakları online “Creative Challenge” atölyesi 4 hafta sürecek ve Zehra Karadağ yönetiminde, zoom programı üzerinden gerçekleştirilecek.

15 kişilik kontenjanı olan atölyeye https://forms.gle/f3xZS5xg2gxZSp5AA linkini tıklayarak kayıt olabilirsiniz.

Yurt dışında birçok okulda ders olarak sunulan “Creative Challange” atölyesi ile tasarım bilincinin; insan varlığıyla birlikte yaşam bulan bir olgu, bir değişim, bir gelişim olduğunun da görülmesi hedefleniyor.

Online platform üzerinden dört hafta sürecek atölyede birinci hafta “Kâğıttan Kule Yapımı”, ikinci hafta “Yapı Tasarlama”, “üçüncü hafta “En Uzun Denge” ve dördüncü hafta ise “Köprü Tasarımı” gerçekleştirilecek.

Çocukların hem zihinsel hem de motor becerilerinin gelişimine katkı sunmanın amaçlandığını belirten “Creative Challenge” atölyesinin eğitmeni Zehra Karadağ, “Tasarım bilinci, var olanlar arasında yeni ilişkiler kurmaktır. Başkalarının yapıtlarını ve ürünlerini gözlemleyerek birikim sağlayabilmek, hayal gücünün geliştirilmesine fırsat tanımak, sanatsal ve bilimsel etkinlikleri izleyebilme olanaklarının yaratılmasıdır” ifadelerini kullanıyor.