İnternet üzerinden Zoom programı ile yapılacak ve ortalama 40 ile 60 dakika arası sürecek eğitimlerde deniz kirliliği ve küresel iklim değişikliği konu alınacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde, TURMEPA işbirliğiyle hayata geçen Sıfır Atık Mavi projesi kapsamında atıkların deniz ve kıyılardaki durumu da anlatılacak.

Eğitimler 7-10 yaş, 11-14 yaş ve 18 yaş ve üzeri yetişkin grubu olmak üzere toplam 3 farklı grupla yapılacak.

  • 7 – 10 yaş grubuna yönelik eğitimlerde; denizlerin önemi ve deniz canlıları anlatılıp denizleri tanımaları, sevmeleri ve sevdikleri bu canlıları korumaları sağlanacak. Sürdürülebilir bir çevrenin en önemli basamağını oluşturan çocuklarda farkındalık oluşturmak amacıyla yaş gruplarına uygun eğitimler verilecek. Eğitime katılacak çocukların, atölye çalışmasıyla eğlenerek öğrenmeleri sağlanacak.
  • 11 – 14 yaş grubuna yönelik eğitimlerde; denizlerin önemi, küresel iklim değişikliği ve Sıfır Atık Mavi projesi hakkında bilgilendirme yapılacak. Eğitimlerde bir bilimsel projenin nasıl hazırlanması, hangi sorulara cevap verilmesi ve içeriğin nasıl oluşturulması gerektiği kısaca anlatılacak. Öğrenciler eğitim sonunda Sıfır Atık Mavi sözü vererek, deniz ve çevre hakkında duyarlılıklarını artıracaklar.
  • Yetişkinlere yönelik eğitimlerde; genel toplumsal farkındalığın artırılmasına yönelik temel eğitim içerikleri aktarılacak. Ailelerin çocuklarına öğrenme ve proje üretme sürecinde destek verebilmelerini, sıfır atık felsefesini hayatlarının içine entegre etmelerini sağlayan bir eğitim sunulacak.

Belirlenen gruplara göre eğitim tarih ve saatleri şu şekilde:

  • 23 Ocak 2021 Cumartesi saat 11.00’de 7-10 yaş grubu
  • 30 Ocak 2021 Cumartesi saat 11.00’de 11-14 yaş grubu
  • 6 Şubat 2021 Cumartesi saat 11.00’de yetişkin eğitimi (18 yaş ve üzeri)

Lütfen kayıt formundaki uyarıları dikkatle okuyunuz.

Tamamen ücretsiz olan eğitimler az sayıda kontenjan ile sınırlıdır. Kontenjan dolduğunda kayıt formu otomatik olarak kapanacaktır.

7-10 yaş kayıt formu: https://forms.gle/sncd7g4sjatNosyh8

11-14 yaş kayıt formu: https://forms.gle/LxA8zijdjhpgtPjz7

Yetişkin grubu kayıt formu: https://forms.gle/yY1r2yHoKVFZ78HP7