Ataşehir Haber İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmenimiz Serkan Şimşek, kısa sürede yaptığı çalışmalarla dikkatleri üzerine çeken Koyulhisar Çaylı Köylü Derneği Başkanı Abdurrahman Akpınar ile 6 aylık faaliyetlerini değerlendirdi.

Etkinliklerle ön plana çıkmaya başladı
Ataşehir'de bulunan Koyulhisar Çaylı Köyü Derneği'ne geçtiğimiz nisan ayında yapılan kongre sonucunda yeni başkan seçilen Abdurrahman Akpınar'ın günümüzde birçok derneğin başaramadığı etkinliklerle adını duyurmayı başardı.

Dijitalleşmeyi önemsiyor
Özellikle eskiden dernekçiliğin dijitalleşmediği dönemde yapılan faaliyetlerin tanıtımları oldukça zor olurken, günümüzde ise dijital çağı yakından takip eden Dernek Başkanı Abdurrahman Akpınar, birçok köyde olmayan internet sitesini kurma projesiyle köyün özlemini duyan köylülerin dijitalden özlem gidermesini, etkinliklerle bilgilenmesinin yanısıra faaliyetlerini tanıtmayı amaçlıyor.

30'u Aşkın öğrenciye burs desteği
Başkan Abdurrahman Akpınar ve dernek yönetimi tarafından geliştirilen sistem ile dernek üyelerin katkısı ile Çaylı Köylü sosyal ekonomik düzeyi zayıf olan ailelerin öğrenim gören öğrencilerin eğitimlerine destek amaçlı ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine burs vererek öğrencilerin daha iyi eğitim almalarını sağlıyor.

SMS ve Sosyal medyayı aktif kullanıyor
Dernek yönetimi tarafından günümüzün önemli iletişim ağı SMS ve Sosyal Medya mecraları aracılığıyla köylülerin düğün, nişan, kına, hasta ve vefat konularında haberdar olmalarını sağlıyor.

Ramazan'ın maneviyatı yaşatılıyor
Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere yönelik gıda ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri zekat, köylülerin dernek merkezinde biraraya gelebilmelerini sağlamak amacıyla iftar programları ile Kur'an-ı Kerim tilaveti gibi programlar ile köylülerin bağını güçlendiriyor.

Ev ve hasta ziyaretleri gerçekleştiriliyor
Gönül Dernekçiliği anlayışı ile hasta olan köylülerin evde ziyaret edilmesi, köylülerin derneğe olan bağını güçlendirmek amacıyla dernek yönetimi tarafından köylülerin evine ziyaret programları gerçekleştirilerek, köylülerin talepleri varsa sıkıntıları dinlenerek çözümler sunulmaya çalışıyor.

Kurban geleneği sürdürülüyor
Hz. Muhammed (SAV) efendimizin dediği gibi Komşusu Açken, Tok Yatan bizden değildir hadisinde dediği gibi kurban bayramında ihtiyaç sahibi ailelere dernek yönetimince islami üsüller çerçevesinde kurban bağışları dağıtılmaktadır.

Mutlu günlerde anlamlı hediye

Yeni evlenen çiftlere Kur'an-ı Kerim, Türk Bayrağı ve Plaket verilerek mutlu günlerinde manevi değeri yüksek hediyeler ile farkındalık yaratılıyor. Ayrıca dernek yönetimiyle birlikte genç çiftlerin mutlu günlerinde bizzat katılım sağlanıyor.

Özel Sektör - Kamu - Dernek işbirliği
Köyün ve köylülerin sorunları olduğunda ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yanısıra özel sektör kuruluşlarla iletişime geçen dernek yönetimi konuyu yetkili mercilere ve kuruluşlarla ileterek, takibini sağlıyor. Böylelikle köyün ve köylülerin sorunları en kısa zamanda çözülmeye çalışılıyor.

Köy okulu yenileniyor
Özellikle eğitime önem veren Abdurrahman Akpınar ve dernek yönetimi köyde bulunan ilkokulu eskimesine rağmen, olumsuz hava koşullarına karşı çatı bakımı ve yıpranan dış cephesini yenilemeye hazırlanıyor. Ayrıca çocukların doyasıya eğlenebilecekleri okul bahçesine yönelik çocuk oyun grubuda kurulması planlanıyor.

Hizmette en iyisini yapmak için çalışıyoruz

Ataşehir Haber İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmenimiz Serkan Şimşek'in çalışmalarınızı yakından takip ediyoruz, bundan sonraki projelerinizde neler olacağı merak konusu dediği dernek başkanı Abdurrahman Akpınar, "Köyümüzün en iyi şekilde Koyulhisar ve İstanbul'da tanıtılması, kültürümüzün yaygınlaştırılması, birlik ve beraberliğin sağlanması için ben ve yönetim kurulum daima dünden daha fazlası sloganıyla yenilikçi, kolaylaştırıcı ve şeffaf hizmetlerimizi arttıracağız" dedi.

Ataşehir Haber İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmenimiz Serkan Şimşek, Abdurrahman Akpınar'a başarılar dileyerek, yaptığı hizmetlerden dolayı kendisini kutladı.