Ataşehir Belediyesi, her ay olduğu gibi Nisan ayında da yine dopdolu bir kültür-sanat programıyla baharı karşılıyor. Nisan ayında 3 konser Ataşehirlilerle buluşuyor. Bunlardan ilki 4 Nisan Pazartesi günü saat 20.30’da Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan “Memleket Havaları” konseri. Yavuz Değirmenci’nin sunumu ve türküleriyle Mustafa Saffet Kültür Merkezi’ne usta isimler konuk olmaya devam ediyor. Yavuz Değirmenci’nin bu ayki konuğu Halk Müziği’nin duayen ismi Erdal Erzincan oluyor.

Nisan ayının bir diğer konser etkinliği 6 Nisan Çarşamba günü saat 20.30’da Cemal Süreya Etkinlik Merkezi’nde düzenlenecek olan Volkan Kaplan konseri. 2018-2020 yıllarında hazırladığı “Berhava”, An Duo “Mozaik”, Harabat Trio “Tadımlık”, Mail Quartet , “Bize Kalan Miras” albüm projelerini, tanıtım konserleriyle birlikte gerçekleştiren Volkan Kaplan 2022 yılında “Serencam” isimli sözlü albümünü yayınladı. Volkan Kaplan, iftar sonrası türkü dolu keyifli bir akşamda yurttaşlarla olacak.

23 Nisan kutlamaları ve Oğuzhan Koç konseri

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı da gün boyu sürecek etkinliklerle Ataşehir Cumhuriyet Parkı’nda kutlanacak. Saat 13.00’de başlayacak etkinliklerde çocuklar için zumba, sihirbaz ve jonglör gösterileri yapılacak. Ayrıca çocuklar için yüz boyama aktiviteleri ile balonlarla çeşitli etkinlikler de düzenlenecek. 23 Nisan kutlamaları saat 17.00’de Oğuzhan Koç’un vereceği konserle son bulacak.

Yetişkin tiyatroları

Ataşehir Belediyesi, seçkin tiyatroları Ataşehirlilerle buluşturmaya devam ediyor. Bunlardan ilki Shakespeare’in sevilen eseri “12. Gece”nin uyarlaması. Adıgüzel Güzel Sanatlar Lisesi’nin sahnelediği oyun 1 Nisan Cuma günü saat 20.00’de Cemal Süreya Etkinlik Merkezi’nde oynanacak. Ücretsiz oyunun davetiyeleri etkinlik merkezinden alınabilecek.

Bir diğer oyunsa 26 Nisan Salı günü saat 20.30’da Cemal Süreya Etkinlik Merkezi’nde, Sevtekin Sanat Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Buyur Burdan Kaç!”.

Çocuk tiyatroları

Beş çocuk oyunu bu ay Ataşehirli çocuklarla buluşuyor. Bunlardan ilki 3 Nisan Pazar Günü Cemal Süreya Etkinlik Merkezi’nde sahnelenecek olan “Çikolatalar Ülkesi”. Aynı oyun, 10 Nisan Pazar günü MSKM’de de oynanacak.

3 Nisan Pazar günü oynanacak bir diğer oyun ise Tatavla Tiyatro tarafından MSKM’de sahnelenecek olan “Tik ve Tak”.

10 Nisan Pazar günü CSEM’de Wise Akademi tarafından sahnelenecek olan “Çinyo ile Markonyo” da çocuklarla buluşuyor.

17 Nisan Pazar günü ise MSKM’de Baysal Tiyatro tarafından sahnelenecek olan “Farklı Çocuk” da Ataşehirli çocuklarla buluşacak bir diğer oyun.

Çocuklar için sinema

Erdal Eren Kültür Merkezi”ndeki çocuk filmleri gösterimleri Nisan ayında da devam ediyor. “Afacanlar Takımı: Büyük Yarış” 3 Nisan Pazar, “Kirpi Latte ve Büyülü Taş” 10 Nisan Pazar, “Sevimli Ejderha Kokonat: Ormanda Şenlik” 17 Nisan Pazar ve “Bisikletler” 24 Nisan Pazar günü gösterilecek. Tüm filmler ücretsiz ve başlama saatleri 12.00. Ücretsiz davetiyeler Erdal Eren Kültür Merkezi gişelerinden alınabilir.

Düştepe Oyun Müzesi’ndeki etkinlikler

Nisan ayında “Düştepe Oyun Müzesi” üç atölye ve bir tiyatro oyunuyla yine çocukları ağırlayacak. “Bir Bavul Masal” oyunu Mehmet Erbil tarafından 3 Nisan Pazar günü saat 14.00’te sahnelenecek.

Düştepe Oyun Müzesi” üç atölyeye de ev sahipliği yapıyor. Bunlardan ilki Gülümser Kılıçoğlu tarafından düzenlenen “Bez Bebek” atölyesi. 10 Nisan Pazar günü saat 12.30 ve 14.00’de iki seans halinde düzenlenecek atölyeye 40 çocuk katılabilecek.

Emel Niğdeli tarafından hazırlanan “Minik Heykeltıraş” atölyesi 16 Nisan Cumartesi yine 12.30 ve 14.00’de iki seans halinde düzenlenecek. Bu atölyenin katılımcı sayısı da 40 çocuk ile sınırlı.

Bir diğer atölyeyse Okan Yahşi tarafından hazırlanan “Hayal Kurma İstasyonu” atölyesi. 24 Nisan Pazar günü saat 12.30 ve 14.00’de iki seans halinde gerçekleşecek atölyenin katılımcı sayısı da yine 40 kişi ile sınırlı.

Düştepe Oyun Müzesi”ndeki tüm etkinlikler ücretsiz. Etkinliklere katılmak için “Düştepe Oyun Müzesi”nin 0216 688 1323- 688 1329 numaralı telefonlarından mesai saatleri içerisinde rezervasyon yaptırılabilir.

Sinema

Nisan ayında iki film gösterimi de Ataşehirliler için yapılıyor. Bunlardan ilki 13 Nisan Çarşamba günü saat 20.30’da Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde gösterilecek olan “Maddenin Halleri” filmi. Ödüllü filmlerinin yanı sıra sanal gerçeklik projeleriyle de tanınan yönetmen Deniz Tortum, babasının hekim olarak 30 yıl boyunca görev yaptığı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ndeki gündelik hayatı mercek altına alıyor. Film gösterimi sonrası yönetmen Deniz Tortum ile film üzerine bir de söyleşi gerçekleştiriliyor.

Nisan ayında gösterilecek olan bir diğer film ise “Başka Bir Gezegen” isimli belgesel. Yönetmenliğini Ferenc Moldovanyi’nin yaptığı belgesel, dünyanın üç farklı bölgesinden yedi ayrı çocuk hikayesini beyaz perdeye taşıyor. Birçok önemli film festivalinden ödüllerle dönen belgeselin yönetmeni Ferenc Moldovanyi ile etkinlik sırasında bir de online söyleşi gerçekleştirilecek.

Birbirinden ilginç söyleşiler…

Ataşehir Belediyesi, Nisan ayında da renkli ve çok çeşitli söyleşi programlarıyla Ataşehirlilerin kültür-sanat yaşamını zenginleştirmeye devam ediyor. Konusunda uzman kişilerin, yazarların, şairlerin, sanatçıların ve küratörlerden oluşan zengin bir konuk yelpazesinin katıldığı söyleşiler Nisan ayına renk katıyor.

Önemli Not:

*Konserlerin biletleri www.kultursanat.atasehir.bel.tr adresinden ve etkinlik merkezlerinin gişelerinden satın alınabilir.

* Tüm oyunların başlama saati 12.00. Oyunların biletleri www.kultursanat.atasehir.bel.tr adresinden ve etkinlik merkezlerinin gişelerinden satın alınabilir.

Nisan ayı programını buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Tamamı ücretsiz olan söyleşi programları şöyle;

9 Nisan Cumartesi “A’dan Z’ye Sabahattin Ali”
Yer: Süleyman Karadağ Halk Kütüphanesi Saat: 16.00
Konuk: Sevengül Sönmez
Moderatör: İsmail Afacan

10 Nisan Pazar “Nietzsche’nin Düşüncesi”
Yer: Mustafa Saffet Kültür Merkezi Saat: 15.00
Konuk: Ahmet Soysal

15 Nisan Cuma “Mihri Hanım’ın Türkiye Sanat Ortamı İçindeki Rolü”
Yer: Mustafa Saffet Kültür Merkezi Saat: 18.30
Konuk: Prof. Dr. Burcu Pelvanoğlu

16 Nisan Cumartesi “Yüzüncü Yılında Türk İstiklâl Harbi’ne Bakış”
Yer: Neşet Ertaş Kültürevi Saat: 15.00
Konuk: Prof. Dr. Cezmi Eraslan
Moderatör: Olgay Söyler

17 Nisan Pazar “Macera, Mitoloji ve Fazlası: Çılgın Sörfçüler”
Yer: Ahmet Telli Çocuk ve Halk Kütüphanesi Saat: 14.00
Konuk: Defne Ongun Müminoğlu
Moderatör: Neslihan Önderoğlu

19 Nisan Salı “Duygudurum Bozuklukları Nasıl Anlaşılır?”
Yer: Mustafa Saffet Kültür Merkezi Saat: 18.30
Konuk: Prof. Dr. Timuçin Oral
Moderatör: Gülşah Elikbank

26 Nisan Salı “O Güzel ve Büyülü İnsanlar”
Yer: Mustafa Saffet Kültür Merkezi Saat: 18.30
Konuk: Zeynep Oral
Moderatör: Özgür Okuryazar

29 Nisan Cuma “Bir Çağın Gözlemcisi Stendhal’ın ‘Kızıl ile Kara’ Romanı”
Yer: Mustafa Saffet Kültür Merkezi Saat: 18.30
Konuk: Asuman Kafaoğlu Büke
Moderatör: Ayşe Görkem Kozanoğlu

Youtube Söyleşileri

20 Nisan Çarşamba “20 Yıllık Bir Galeri: Dirimart”
Yer: Ataşehir Kültür Youtube Kanalı Saat: 20.00
Konuk: Senem Özgören - Levent Özmen
Moderatör: Melike Bayık

21 Nisan Perşembe “Sadberk Hanım Müzesi”
Yer: Ataşehir Kültür Youtube Kanalı Saat: 20.00
Konuk: Lale Görünür
Moderatör: Hatice Utkan Özden

25 Nisan Pazartesi “Modern Sanatın Babaları”
Yer: Ataşehir Kültür Youtube Kanalı Saat: 20.00
Prof. Dr. Marcus Graf

28 Nisan Perşembe “Masal, Rüya ve İmgeler
Yer:
Ataşehir Kültür Youtube Kanalı Saat: 20.00
Konuk: Baysan Yüksel
Moderatör: Öykü Demirci