“Çocuğumun yemeğini de hazırlarım, okul çantasını da… Mamasını da yediririm, üstünü de değiştiririm” diyen babalar, sertifikalarına kavuştular. Ataşehir Belediyesi ile AÇEV’in ortak düzenledikleri “Baba Buluşmaları” programı başarıyla tamamlandı.

Babaların çocuklarının gelişiminde sorumluluk üstlenmesi, onlarla doğru iletişim kurması ve gelişimlerini etkin bir şekilde desteklemeleri için hazırlanan program 13 hafta boyunca devam etti. Programda babaların da anneler gibi çocuğun gelişiminde önemli olduklarını fark etmeleri, çocuklarının ihtiyaçlarıyla bilgilenmeleri, evdeki iş ve sorumluluk dağılımında demokratik tutumu benimsemeleri, evlilik ve aile içi iletişimi geliştirmeleri üzerinde duruldu.

Ataşehir Belediyesi ile Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ile iş birliği içinde gerçekleştirilen eğitimler Ataşehir Kayışdağı Lions Ataevi’nde verilmişti. Yine aynı yerde, eğitimi başarıyla tamamlayan babalara sertifikaları bir törenle verildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, bir baba olarak sorumluluklarının farkında olduğunu, bu ve benzeri farkındalık çalışmalarını da gönülden desteklediğini belirterek, şunları söyledi: “Araştırmalara göre ülkemizde babaların yüzde 91’i çocuk bakımının öncelikli olarak annenin görevi olduğunu düşünüyor. Bu son derece yüksek bir oran. Daha fazla sayıda babanın çocuklarının gelişiminde aktif ve bilinçli görevler üstlenmeleri için yerel yönetimlerin de çaba vermesi gerektiği düşünüyorum. Bu kapsamda AÇEV’in desteği ile düzenlediğimiz eğitimler, başarı ile tamamlandı. Yeni eğitimlerde buluşmayı ve tüm babaların çocuklarının gelişiminde, bakımında daha etkin bir rol üstlenmelerini diliyorum.”