Ataşehir Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan 72 saatlik kurs programı ile arıcı olmaya aday 25 kursiyer sertifikalarına kavuştu. Sertifika töreni başlangıcında Kurs öğretmeni Ziraat Mühendisi Aslan Korkmaz kurs süresince kursiyerlere Arılar hakkında genel bilgi verdiklerini ve arıcılık faaliyetleri sırasında yapılması gereken temel ilkeler ile kovan ve elbise gibi ekipmanların kullanımı hususunda bilgi verdiklerini sertifika törenine katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday’a aktardı.

Ataşehir İlçe Milli Eğitimi Müdürü İsmail Günday, kursiyerlere yönelik yaptığı konuşmada Arıcılık faaliyetinin ekonomik anlamda önemli bir faaliyet olduğunu ve halk eğitimi merkezi bünyemizde açılan Arıcılık kursumuzla bu faaliyetin eğitimini almanın önemine vurgu yaptı.Kurs öğretmeni Aslan Korkmaz’a kursiyerler verdiği eğitimdeki özverili çalışmaları için teşekkür etti.Konuşması sırasında kursiyerlere kursa katılımları için teşekkür ederek Arıcılık kursunda kadın kursiyerleri de görmekten mutluluk duyduğunu belirterek Kurs öğretmeni ile beraber Deren Ferikoğlu’na sertifikasını verdi.

Diğer kursiyerlerin belgeleri Şube Müdürü Abdurrahman Şenyüz,Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Saffet Yılmaz ve Kurs Öğretmeni Aslan Korkmaz tarafından verildi.

Ataşehir Halk Eğitimi Müdürü Saffet Yılmaz’da halk eğitimi merkezlerinin açabileceği 3627 kurs programı ile yeni kursiyerleri beklemekte olduğunu söyledi. Halk Eğitimi Merkezleri’nin 7’den 70’e herkese gerek sanatsal gerek spor gerekse meslek edindirme anlamında eğitim verme hakkına sahip olduğunu belirterek vatandaşların bu eğitim programlarından bilgi sahibi olması için atasehirhem.meb.k12.tr internet adresinin yanı sıra atasehirhem2 instagram adresi ile atasehirhem facebook hesaplarından takip etmesi konusunda bilgi verdi.