Ataşehir İlçe Halk Eğitimi Merkezi tarafından 11.01.2021 tarihinden itibaren Milli Eğitim Bakanlığı’nın kararı ile kursların yüz yüze yapılması yönünde alınan kararının ardından 6 farklı kurs açılacağı öğrenildi.

BU KURSLAR MESLEK SAHİBİ YAPIYOR
Ataşehir İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından ocak ayında açılacak kurslara katılacak kursiyerler; Temel İngilizce Belgesi, 120 saatlik eğitim ile emlak ofisi açmak için gerekli olan Emlak Danışmanlığı Belgesi, sitelerde ve devlet kurumlarında kalorifer ateşçisi olmak isteyenler için 48 saatlik eğitim ile Katı ve Doğalgazlı Kalorifer Ateşçiliği Belgesi, Doğa'da bal üretmek isteyenler için 72 saatlik eğitimle Arıcı Belgesi, Gıda,su ve güzellik alanlarında iş yeri açmak ve çalışmak için gerekli olan belgelerden birisi olan ve 8 saatlik eğitim ile Hijyen Belgesi, önlisans mezunlarının motorlu taşıtlar sürücü kurslarında öğretmen olmasını sağlayan ve 200 saatlik eğitim sonrasında ise MTS Trafik ve Çevre Bilgisi Usta Öğreticiliği Belgesi'ni yapılacak sınav ile almaya hak kazanacak.

KURSLAR OCAK AYI SONUNDA BAŞLIYOR
Halk eğitim müdürlüğü 11 Ocak tarihinde başlattığı 6 yeni kurs için, kursiyer adaylarının yeterli çoğunluğu sağlaması durumunda ocak ayı sonunda belirlenen kurallar ve tedbirler eşliğinde yüz yüze kurslarını başlatacak. Vatandaşların meslek sahibi olmaları için önemli bir fırsat olan bu kurslar ile eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerler MEB onaylı sertifika alacak.

KURSİYERLER VE KURSİYER ADAYLARI İÇİN DİJİTAL SOSYAL AĞLAR DEVREDE
Bu kurslar haricinde İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü, atasehirhem.meb.k12.tr ile facebook adresi olan atasehirhem ve instagram adresi atasehirhem2 adreslerinden güncel bilgilendirmeleri yapıp vatandaşın Ataşehir Halk Eğitimi Merkezi’nin faaliyetlerinden bilgi sahibi olmalarını sağlamaktadır.

Detaylı bilgi ve kurs başvuruları için vatandaşlar 0216 315 43 40 No'lu telefonu arayabilir veya Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. Selvili Sok. No:1 adresinde bulunan kurum merkezine giderek yerinde bilgi ve kayıt işlemi yapabilir.