Ataşehir Kaymakamlığı tarafından 23 – 24- 25 - 26 Aralık tarihleri arasında Kızılay Ataşehir Şubesi işbirliği ile Ataşehir’de 3 ayrı noktasında kan bağışı kampanyası düzenleniyor.

İstanbul Valiliği koordinatörlüğünde Ataşehir Kaymakamlığı tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasının ilki Watergarden Alışveriş Merkezi’nde gerçekleşti.

İstanbul Valiliği tarafından koordine edilen ve23 Aralık tarihinde Watergarden AVM’ de başlatılan kan bağışı kampanyasına 24 Aralık Cuma günü Örnek Mahallesi Merkezi Camisi ve 25-26 tarihlerinde Küçükbakkalköy Kemal Berktan Ortaokulu’nda devam edilecek.

Kızılay Ataşehir Şubesinin de destek verdiği kan bağışı kampanyasına; Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, İlçe Emniyet Müdürü Mesut Aslan, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, İlçe Müftüsü Hüseyin Aksoy, Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Yılmaz, CHP Ataşehir İlçe Sekreteri Tülay Uçar ve ilçe yönetim kurulu üyesi Hatun Yıldız, MHP Ataşehir İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Kazan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Özge Çankaya, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hamza Atalay, Kızılay Ataşehir Şube başkanı Talha Keleş ve yönetimi, Genç Kızılaylılar ve Kızılay Gönüllüleri ile vatandaşlar katılarak destek verdi.

“ÜRETİLEMEYEN TEK ŞEY KAN”

Kan bağışı ile ilgili açıklama yapan Kızılay Ataşehir Şube Başkanı Talha keleş;“ İstanbul Valimizin başlatmış olduğu, İstanbul’un tüm ilçelerinde yapılacak kan bağışı kampanyasını bugün Watergarden AVM’ de başlatmış bulunmaktayız. Kızılay Ataşehir Şubesi olarak tüm ekipleriyle buradayız. Üretilemeyen tek şey kan. Tüm vatandaşlarımızı bu duyarlılığa davet ediyoruz. Önceki kan bağışı kampanyamızda Ataşehir'de 660 ünite kan bağışı yapıldı”dedi.

“KAN HER ZAMAN ACİL BİR İHTİYAÇTIR”

Kızılay genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Yılmaz; “ Kızılay olarak her yıl yaklaşık olarak üç yüz noktada kan alıp bin beş yüz noktaya bu kanı ulaştırmaya çalışıyoruz. Kan her zaman acil bir ihtiyaçtır. Bugün başlatılan bu organizasyonda Valiliğimiz başta olmak üzere kaymakamlıklarımıza ve mülki idareye bağlı tüm kuruluşlara, çalışanlara, kan bağışı kampanyamıza destek veren her gönüllüye teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

“HER İNSANIN KANA İHTİYACI OLABİLİR”

Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş kampanya ile ilgili yaptığı açıklamasında; “ Bu kampanya farklı noktalarda devam edecek, Bizim önceliğimiz insan hayatını kurtarmak. Ataşehir olarak, daire amirlerimiz, belediyemiz her kes kampanyaya destek için burada. Her sağlıklı vatandaşı kan verebilmesi için teşvik ediyoruz. Ataşehir’in farklı bölgelerinde 4 gün boyunca bu kampanya devam edecek. Tüm vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyoruz. Çünkü her insanın kana ihtiyacı olabilir” ifadelerini kullandı.