Sabah düzenlenen Ataşehir Kaymakamlığınca düzenlenen resmi törenle birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan etkinlikler, Ataşehir Belediyesi'nce akşam düzenlenen söyleşi, atölyelerin yer aldığı programlar ve Ömür Göksel konseri ile sona erdi.

Ataşehir Belediyesi’nin hazırladığı söyleşi, atölyelerin yer aldığı etkinlikler ve konser Atatürk Mahallesi Amfili Park’ta büyük coşkuyla gerçekleşti.

Saat 17.00'de Atatürk Mahallesi'nde başlayan etkinliklerin atölyeler bölümünde çocuklar boyama yeteneklerini sergilerken aileleri de onlara yardım etti. Atatürk, Türk Bayrağı ve Anıtkabir konulu; kum boyama, ebru, tişört boyama, pankart boyama, saksıda çiçek yapımı, keçeden magnet yapımı ve heykelcik yapım atölyeleri yapıldı.

Söyleşi programında Atlas Dergisi Yazı İşleri Müdürü Melih Şabanoğlu ile Kurtuluş Savaşı kahramanları üzerine tarih dolu bir sohbet gerçekleşti. İstanbul’un işgalinin nedenlerinden, Birinci Cihan Harbi’nin ayrıntılarına kadar bilgilerini paylaştı.

Yılların eskitemediği ses Ömür Göksel, seneler öncesinde izler bırakmış şarkılardan oluşan muhteşem bir repertuarla Ataşehirlilere keyifli bir bayram akşamı yaşattı. Etkinlikte Ömür Göksel'e Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman, Meclis Başkan Vekili Sevgi Uluğ, Belediye Meclis Üyesi Sadık Semih Kayhan, CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Ardıbatan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Volkan Arslan sahneye gelerek hep birlikte çiçek takdim ettiler. Etkinlikte kısa konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman; "Büyük Zaferin 97.Yılını kutluyor, hepinize iyi eğlenceler diliyorum" dedi.

Dinleyiciler konser boyunca hem Türk bayraklarıyla hem de danslarla Ömür Göksel’e eşlik ettiler.