Ataşehir Kaymakamlığı'nca 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programları kapsamında sabah Ataşehir'li 15 Temmuz Demokrasi Şehidi Akın Sertçelik için Ümraniye-Ihlamurkuyu mezarlığı'ndaki kabri başında anma programı düzenlendi.

Sergi öncesinde günün anlamına dair basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, "Bugün 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüzün 4.Yılı. Bundan 4 yıl önce 15 Temmuz'da şehit olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, gazilerimizi minnetle anıyorum. Milletimizin dirayeti, cumhubaşkanlığımızın liderliğinde milletimiz çok büyük fedakarlık yaptı. Dirayet gösterdi. Milletimiz demokrasisine sahip çıkarak bu vatanımız için çok şey yaptılar. Bugün'de Cumhurbaşkanlığımızın hazırlamış olduğu resimlerle sergimizi açıyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

Ataşehir Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 15 Temmuz kurumsal resmi web sitesindeki 30'u aşkın "15 Temmuz'u fotoğraflarla yaşayın" temalı fotoğraf sergisi Küçükbakkalköy'deki prestij caddesinde ziyaretçilerine açıldı.

Sergi Açılışına;Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Kamu Mülki İdari Amirleri, AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mehmed Emin Özkaya ve Ana Kademe İlçe Yöneticileri, STK Temsilcileri, Vatandaşlar ile emniyet mensupları katıldı.

Sergi ziyareti sonrasında Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, İlçe Emniyet Müdürü Mesut Aslan ve beraberindeki heyet Küçükbakkalköy'de bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Amirliği Karakolunu ziyaret etti.

Ziyaret sonrasında Prestij Caddesi'nde Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi'nce düzenlenen kan bağışı kampanyası standında bilgiler alan Kaymakam Ertaş'a, Kızılay Ataşehir Şube Başkanı Talha Keleş çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ve toplamda 1 günde 40 ünite kan bağışı topladıklarını belirtti.

İlçe Protokolünün katılımıyla saat.20.00 itibariyle demokrasi nöbeti gerçekleşti. Demokrasi nöbeti 15 Temmuz saat:20.00 ila 16 Temmuz 04.00 saatleri arasında süreceği öğrenildi. 00.13'te tüm yurtta olduğu gibi Ataşehir'de sela okunacak.