Ataşehir İnsan Hakları Platformu 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü olması nedeniyle İçerenköy Salı Pazarı girişinde basın açıklaması gerçekleştirdiler. Basın açıklamasına platform üyelerinin haricinde meclis üyeleri, Ataşehir Kent Konseyi üyeleri ve vatandaşlar destek verdiler.

Ataşehir İnsan Hakları Platformu basın açıklaması şu şekilde:

“İNSAN NEYLE YAŞAR?” diye sormuştu TOLSTOY kitabında. İnsan haklarıyla yaşar, insan onuruyla yaşar.

Kimsenin kimseyi ötekileştirmediği, yok saymadığı, hiç kimsenin dini, dili, ırkı, cinsiyeti, cinsel tercihi dolayısıyla ayrımcılığa uğramadığı bir dünya için, insanlık onuru için mücadele etmeliyiz.

Birleşmiş Milletlerin kurucu üyelerinden biri olan ülkemiz, aynı zamanda İNSAN HAKLARI EVRENSEL BİLDİRGESİNİ ilk onaylayan ilk ülke olmuştur ve insan hakları konusunda ki önemli sözleşmelerin büyük bölümüne de taraf olmuştur.

Koruyucu sistemler insanlar için vardır. Bu sebeple insan hakları ihlallerine karşı mücadele de hepimizin haklarımızın bilincinde olup, haklarımıza sahip çıkmamız gerekiyor.

İnsan hakları savunucularının öldürüldüğü, hapise atıldığı, gözaltına alındığı bir dünyayı kabul etmiyor, barış içinde insanca yaşamak istiyoruz.

İnanç ve kararlılıkla tüm insanların 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Kutlu Olsun ..diyerek platform üyeleri hazırlamış oldukları mesajları okuyarak basın açıklamasına son verdiler.