Dernek Başkanı Cafer Çağrıtekinci; "Bizde bugun kahvaltı bahanesiyle basın mensuplarımız ile biraraya gelmek istedik. Derneğimiz hakkında bilgi vermek amacıyla basın mensuplarımızla biraraya geldik. Derneğimiz 2017 yılında kuruldu. Yönetim kurulu olarak Ataşehir'de emeklilere ait yer olmadığı ve yardımcı olmak amacıyla derneğimizi kurduk. Bu yıl 3.yılımızı kutluyoruz. Belediye Başkanımız Battal İlgezdi ile kuruluş sonrasında görüştük. O dönemde belediye başkanımız yer konusunda İBB Başkanı ile görüşmeyi denedi ancak o dönemde büyükşehir belediye başkanı ile görüşme olamadığından yer problemi çözülemedi.Sonra İçerenköy'deki bu yeri tahsis etti. Projesinden eşyalarına kadar kendileri yardımcı oldular. Buradan Belediye Başkanımız Battal İlgezdi ve ekibine emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Biz emekliler olarak ikinci sınıf vatandaş olarak lanse edildik. Biz bu vatana ve ülkeye emek ve hizmet ettik. Emekli olduğumuzda büyük bir hayal kırıklığı ile karşı karşıya kaldık. Yabancı ülkelerde vatandaşlar gezerken, tatil hayalini gercekleştirirken biz ise ikinci bir iş nasıl bulabiliriz. Onun derdine düştük. Biz de bu nedenle Ataşehir'de emekliler icin bu derneği kurduk." dedi.


Kültür Merkezi anlayışıyla emekliler etkinlik merkezi olacak
Dernek Başkanı Cafer Çağrıtekinci dernek faaliyetleri ile ilgili de şu ifadeleri kullandı; "Emeklilerin psikolojik sorunları ile ilgili uzman arkadaşlarımızı biraraya getirerek yaşlılık psikolojisini yenmelerini saglayacağız. Emeklilerimizin sağlık sorunlarını uzman doktorlar eşliğinde nispeten çözmeyi amaçlıyoruz.Emeklilerimizin birçoğu evinden çıkamıyor, kültürel geziler ile bunların sosyal hayata katılmasını sağlayacagız.Üyelerimizle ilgili sağlıklı gıda calışması başlattık ve sağlıklı beslenmeleri amacıyla yöresel ürünleri ucuz almalarını sağlıyacağız.Emeklilere yönelik kart projesi ile emekli vatandaşlarımızın çeşitli kurumlarla uygun ve ekonomik işlem yapmasına öncülük edeceğiz. Ayrıca; akıl oyunları atölyeler, müziksel etkinlikler, sinema ve tiyatro etkinlikleri düzenleyecegiz. Emeklilerimizin sosyal ve kültürel biraraya gelmesine vesile olacağız.


Emeklilik promosyonunda en iyi teklif veren kurumla çalışacağız
Emeklilere yatan promosyonun gönül arzu ederki, bir maaş fazlasını alsınlar. Biz bu konuda bankaları davet ederek çağrıda bulunacagız. Üyelerimizin kararıyla o banka ile anlaşacağız. 170 üyemiz var. En yüksek promosyonu kim verirse o banka ile anlaşacağız. Ataşehir'in her mahallesinde üyelerimizle ortak faaliyetler de bulunacagız. Geçinemeyen emeklilerimizin hayatını kolaylaştırmak amacıyla çalışmalarda yer alacağız. 8 Mart gibi önemli günlerde emeklilerimize yönelik etkinlikler yapacagız.


Emekli maaşlarından alınan aidatın yasal dayanağı yok
Gazetecilerin emekli maaşlarından kesilen Türkiye Emekliler Derneği aidatı ile ilgili sorusu üzerine cevap veren dernek başkanı Cafer Çağrıtekinci, "Türkiye emekliler derneğini aradık. Ancak geriye dönüş olmadı. Emeklilerden alınan aidat ile soru soran vatandaşlarımızın dilekçe ile itiraz etmeleri hakkında kendilerine bilgi verdik. Bizim derneğimizde emeklinin haberi ve isteği olmadan kesinti olmadan gönüllülüge bağlı aidat(bağış) alacağız. Ankara'daki emekliler derneğinin devasa bütçesi olmasına rağmen hizmet dahil edilmiyor. Bu yasal dayanağı yoktur. Derneğin emeklilere de katkısı yok. Otel yaptırmışlar Ankara Kızılay'da ancak orada emeklilerimiz kalmıyor.


Ataşehir Tüm Emekliler Derneği kahvaltılı programına Yönetim Kurulu üyeleri Kazım Aydın, Dalmen Taran, İsmail Tan, Ali Zaim, Nebahat Tezel, Ali Seydi Gökçe, Hülya Yıldırım, Makbule Çelik, Hamit Akpınar ile derneğe önemli katkıları olan Mansur Sürmeli'nin yanısıra dernek üyeleri katıldı.
Kahvaltı programı basın mensuplarının sorularının ardından toplu hatıra fotoğrafının çekimi ile sona erdi.