Kuruluşunun 6.Yılını geride bırakan Ataşehir Ordulular Derneği merkez hizmet binasını yoğun katılım ile hizmete açtı. Ataşehir Ordulular Derneği Merkez Hizmet Binasının açılış törenine; CHP Genel Başkan Yardımcıları Gamze Akkuş İlgezdi, Seyit Torun, Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Hilmi Güler, Ordu Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül, Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Ordu Dernekler Federasyonu Başkanı Sabri Çelebi, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Hışman, Sadık Semih Kayhan, Deniz Kutlu, Ekrem Köse, Belediye Birim Müdürleri, AK Parti ve CHP Belediye meclis üyeleri, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Aksu, CHP, İYİ Parti, AK Parti ve diğer siyasi parti temsilcileri, Ordu İş, Sanat ve Siyaset camiasının yanısıra Ordu ve İstanbul Merkezli İl, İlçe ve Köy Dernekleri Başkanları, Ataşehir'in mahalle muhtarları, davetliler ile vatandaşlar katıldı.

Küçükbakkalköy'deki dernek merkezi'nin açılış programını şair ve yazar Zamansız Mehmet sunarken, Ordu'nun önemli bölge televizyonlarından Altaş Tv'de canlı yayın ile açılışını Ordu'ya ve Ordululara duyurdu.

Ataşehir'de örnek projelerimizle ve yaptıklarımızla Ordulular olarak konuşulacağız

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Ataşehir Ordulular Derneği Başkanı Ertuğrul Köleoğlu, "Katılımcılara evinizin açılışına hoşgeldiniz. Ordulular Derneği hizmet binasının bir kahvehane mantığında hizmet vermeyeceğini Ordulululara ve Ataşehire katma değer sağlayacak şekilde Ordu'nun kültürel, sosyal zenginliklerini en iyi şekilde burada tanıtacaklarını ve Ataşehir'de çeşitli kurumlarla işbirliği ile kurslar ve faaliyetler gerçekleştirerek Ataşehir'de Ordululara yakışır örnek bir dernek olarak çalışmaları sürdüreceklerini söyledi. Dernek olarak projelerini Ataşehir Belediyesi ve kent konseyi işbirliği ile hayata geçireceklerini, dernek hizmet binasının kültür merkezi olarak hizmetleri kapsamında cumartesi ve pazar günleri bahçesinde Ordulu kadınların girişimciliklerinin desteklenmesi amacıyla kendilerine el emeği göz nuru çalışmalarının yapılıp satılabileceğini alan vereceklerini ve böylelikle kadınların ekonomik anlamda destekleneceğini belirtti. Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi, Belediye Başkan Yardımcılarımız ve Birim Müdürlerimizin desteğinin yanısıra Ordu İş dünyasına da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ataşehir'de kültürümüzü yansıtmaya, projelerimizle örnek olmaya ve kalıcı eserlerimiz ile hemşehrilerimize ve halkımıza en iyi şekilde hizmet edeceğiz" dedi.

Artık İstanbul'da kiracı değiliz ev sahibiyiz

Ordu Dernekler Federasyonu Başkanı Sabri Çelebi, "Milletimizin bekası için sınır içinde ve dışında mücadele veren TSK askerlerimize muzafferiyetler diliyorum. Bugün ordulular için önemli bir gün. Bizler 5200 KM Alanda 39 İlçe'de 16 Milyon İstanbullunun yaşadığı ve 650 bin nüfusumuz ile bunların bir parçası olduğumuz Ordu kökenli İstanbul hemşehrileriyiz. Uzun yıllar önce başlayan iş, aş ve ekmek mücadelesiyle geldiğimiz İstanbul yolculuğumuz sonucunda bugün bizlerin bu şehirde kiracı olmadığımızı ve bu şehrin öz hemşehrileri olduğumuzu göstermektedir. Bugün gururla bile söylüyorum. Köy derneklerimizin bile kendine ait mülkü var. Kendi mekanların sosyal kültürel faaliyetlerini sürdürmektedirler. Derneklerimiz ve federasyonlarımız artık kiracı değiller ve kendi mülklerinde hizmet vermektedirler. Bu da bizim için çok büyük gurur. Burada çok hizmetler üretilecek, burada sanat üretilecek. Burada geçmişimizi geleceğimize taşıyacağız. Burada çok büyük emek var. Bu derneğimizin kazandırılması için en büyük emeği olan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'ye, Ataşehir Ordulular Derneği Başkanı Ertuğrul Köleoğlu'na ve iş adamlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.


Elimden geldiğince STK'larımıza destek olmaya çalışıyoruz
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi yapmış olduğu kısa konuşmasında; "Derneğimizin yeni hizmet binasının hayırlı olmasını diliyorum. Ertuğrul Köleoğlu başkanın elinden hiç birşeyi kurtaramazsınız. Ertuğrul bey birşey yapmak istediğinde kesinlikle onu yapar. Ben inanıyorum ki, sayın başkanla güzel işler yapacağız. Beni herkes iyi bilir, elimden geldiğince sivil toplum kuruluşlarımıza destek olmaya çalışıyorum. Tekrardan dernek hizmet binasının hayırlı olmasını diliyorum" dedi.İlgezdi'ye konuşması sonrasında derneğe yapmış olduğu önemli katkılarından dolayı dernek başkanı Ertuğrul Köleoğlu tarafından teşekkür plaketi verildi.

Gelin hep beraber Ordu'ya yatırım yapalım

Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı aynı zamanda Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, "Canım Ordulular hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bugün burada güzel bir kutlamayı yapıyoruz. Bu derneğimiz hayırlı olsun ve güzel hizmetlere vesile olsun. Bizde ordudan sizlerle hasret gidermek için geldik. Zaten bir Ordu kadarda bir o kadarda burada Ordulular var. Zaman zaman 2 veya 3'ncü nüfusa sahibiz. Bende 1994'de Ataşehir'in doğalgazını gerçekleştiren bir kardeşiniz olarak benim için en büyük şeref bakanlıklardan sonra Ordu'ya hizmet etmek. Bunun içinde son derece mutluyum. Bu vesileyle sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Bizim için en büyük kimlik Ordulu kimliği. Ordulu kimliği bütün siyasi farklılıklarında üzerindedir. Nüfusumuzla orantılı olarakta İstanbul'un yönetiminde rol almak istiyoruz. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Bunun için ağırlığımızı göstermeli, bu nedenle bütün farklılıklarımızı elimizin tersi ile kenara iterek bu ağırlığı göstermemiz lazım. 2'nci ve 3'ncü nüfusta olmak öyle kolay bir mesuliyet değil, bunun karşılığını da hemşehrilerimiz olarak almamız lazım. Size bir mesajım var. İstanbul'a bir semtten bir semte gitmek Ordu'ya uçakla gitmekten daha zor. 1 saat 15 dakikalık bir uçuş ile Ordu'ya gelmek daha kolay. Hafta sonları dahil Ordu ile içice olalım. Yeni yatırım konuları ve fevkalede güzel bir şehrimiz var. Bu şekilde şehrimize sahip çıkarsak çok güzel bir kazanç sağlamış oluruz. Zaten Akdeniz ve Karadeniz yolu bizim için çok stratejik yatırım. Böylelikle ile Ordu'nun önemi bir kez daha ortaya çıkmış durumda. Böylelikle Akdeniz ve Karadeniz yolu arasındaki illerimizin ithalat ve ihracatları hem karayolu hemde deniz yolu ulaşımının yanısıra hava yolu ile de kolaylıkla sağlanmış olacak. Ordu'nun tabiat harikası bir olduğunu hepimiz biliyoruz. Gelin yatırımlarımızı hep birlikte orduya yapalım. Hafta sonları gelin streslerinizi ordunun yemyeşil yaylarında atın. Dağlarında, köylerinde dostluk türkülerini söyleyelim ve kucaklaşalım. Bu ayrı zamanda İstanbul'a da bir hizmet olur. Buradaki rahatlık ve huzur içinde olmak hem İstanbul'a hemde Ordu'ya katkısı olacaktır." diyerek katılımcıları selamladı. Konuşması sonrasında Hilmi Güler'e dernek başkanı Ertuğrul Köleoğlu tarafından teşekkür plaketi verildi.

Güler'in konuşmasının ardından Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Ordu Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül kısa konuşma gerçekleştirdi. Derneğe katkılarından dolayı iş adamlarına da plaket takdimi gerçekleştirildi. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Kesilen kurdelenin ardından konuklar ve protokol dernek merkezi alanı detaylıca incelendi.