Şehit Akın Sertçelik Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonun da düzenlenen konferansa Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Ataşehir Müftüsü Hüseyin Aksoy, İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mert Kar, AK Partı Yerel Yönetimlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Fatih Kılıç, Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Şerafettin Ay ile davetliler ve konferansa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı İdris Yavuzyiğit katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetinden Ateşehir Müftüsü Hüseyin Aksoy davetlileri selamlayarak yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi: “Bugün Peygamberimizin doğum günü. Her yıl bu programda bir araya gelir meseleler üzerine konuşur, tartışır ve müzakere ederiz. Bu programlarda hepimizin amacı anmak değil anlamaktır. İçselleştirerek hayata yaymaktır. Bugünde aynı amaçla Peygamberimizin bir güzel hasretini, bizlere olan bir öğüdünü anlamak için toplanmış bulunuyoruz. Her yıl Başkanlığımız Mevlid-i Nebi Haftasın da bir gündem belirler. Bu yıl da toplumda son zamanlarda artık kardeşin kardeşi sormaz hale geldiği ve kalabalıklar içerisinde yalnızlık çekmeye başladığımız bir zamanda yeniden ihtiyaç duyduğumuz bir konu gündeme geldi. “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu”. Peygamber Efendimizin bu anlamda bize gösterdiği örneklik, O’nun bize yaptığı rehberlik ve öğretileri önemlidir” diyerek günün anlamını kısaca özetlemiş oldu.

Ataşehir Müftüsü Hüseyin Aksoy’un açılış konuşmasından sonra programa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı İdris Yavuzyiğit davetlilere günün anlam ve önemi üzerinde yaptığı sunumda, Peygamberimizi anmak, anlamak ve onun çağları aşan mesajlarını insanlıkla buluşturmak amacıyla kutlanan Mevlid-i Nebi Haftası bu yıl Peygamberimiz ve Vefa Toplumu temasıyla idrak edileceğini söyledi.

Program Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı İdris Yavuzyiğit'in "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu" konulu konferansının ardından günün anısına Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş'ın hem günün anlamına dair konuşmasının ardından konuşmacı Yavuzyiğit'e günün anısına hediye takdimi ile son buldu.