Ramazan ayının son mesai gününde gerçekleşen bayramlaşma törenine, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri ve müdürlük personeli katıldı.


İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday şube müdürleriyle birlikte bayramlaşmaya gelen personelle tek tek ilgilenerek bayramlarını tebrik etti.

“BAYRAMLAR BİR MİLLETİN MİLLET OLDUĞUNU HİSSETTİĞİ İSTİSNA ZAMANLARDIR”

Bayramlaşma töreninden sonra gazetemize bayram ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday; “Bayramlar bir milletin millet olduğunu hissettiği istisna zamanlardır. Dini bayramlarda bir ümmet olmanın hissedildiği, birlik olmanın, kardeş olmanın, beraber olmanın yaşandığı, o tadın ortaya koyulduğu günlerdir. Bugün bir aylık Ramazan’dan ve ibadet yoğunluğundan sonra bir bayram etmeyi hak ettik. Allah’ın bir Lütfü olarak bugün bayramı kutluyoruz. İnşallah hayatımızda öyle güzel geçer. Kardeşlik içerisinde, ihtiyaç sahiplerine vermek dağıtmak şeklinde geçer ki ömrümüzün sonu da bir bayram olur” dedi.

“BARIŞ HUZUR İÇERİSİNDE NİCE BAYRAMLAR GEÇİRMEYİ YÜCE MEVLA’DAN NİYAZ EDİYORUM”

Günday konuşmasının devamında;“Bu dünyadaki emeğimizin, ibadetimizin, yaptığımız güzelliklerin karşılığında inşallah büyük bayramı ahirette yaşarız. Bu bayram sadece Türkiye’nin, bir milletin değil aynı dine inanan bütün Müslümanların ortak duygularını paylaştığı bir bayram. İnşallah bu bayram sonuç olarak sadece Müslümanların istifade ettiği değil, Müslüman, gayri Müslim herkesin istifade edebileceği barış, huzur içerisinde kimsenin zülüm etmediği, kimsenin zülme uğramadığı, kimsenin israf etmediği, hep benim olsun demediği, ihtiyaç sahipleri de gözetip kolladığı, onlara da el uzattığı, Allah’ın kendine verdiğinden Allah’ın kendisine vermediklerine de ikram ettiği bir bayrama dönüşmemize vesile bu bayram. Niyazıyla, düşüncesiyle başta Milli Eğitim personelimizin, sonra Ataşehir’deki 91 bin öğrencimizin, velilerimizin, 430 bin nüfuslu Ataşehir’in, İstanbul’un, Türkiye’nin ve İslam aleminin Ramazan Bayramını tebrik ediyorum. İnşallah sıhhat afiyet içerisinde savaşsız, çocuklarımızın gözyaşı dökmeyeceği, açlıktan insanlarımızın ölmeyeceği barış huzur içerisinde nice bayramlar geçirmeyi Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum”şeklinde konuştu.