Ataşehir kent Konseyi 17.Olağan genel Kurulunu Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirerek yeni yönetimini seçti.
Bir 3 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir

Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde yapılan kent Konseyi 17. Olağan genel Kuruluna; Ataşehir Kaymakam vekili Hamza Atalay, Ataşehir belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Vedat Vefa Budak, Kent Konseyi bileşenleri, STK temsilcileri, Mahalle Muhtarları ve Ataşehir basın mensupları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Divan başkanlığına oybirliği ile Ataşehir Belediyesi veteriner İşleri Müdürü Necati Bozkurt, Kâtip üyeliklerine Okan Kılıç ve Şahin Baran seçildi.

“KENT KONSEYİ BİLEŞENLER ARASINDA BİRLİKTE BİR DENGE KURMAYA ÇALIŞTIK”
Kongrenin açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi mevcut başkanı Turan Dolu; “ Ataşehir Kent Konseyi 2009 da kuruldu. O tarihten bu yana görev aldığım Konsey çalışmalarında Ataşehir için hem kentin gelişiminde hem de toplumun sorunlarının çözüm noktasında bir şeyler yapmaya çalıştım. Kuşkusuz bu işlemlerin bileşenleri vardır. Kent Konseyi bileşenler arasında birlikte bir denge kurmaya çalıştık. Bu bileşenlerin bir tarafı yerel yönetim bir tarafı sivil toplum kuruluşları. Bu iki tarafı bir araya getirerek kentin geleceği açısından üzerimize düşeni yapmaya çalıştık. Bu süreçte destek veren her kese teşekkür ederim. Bundan sonra Ataşehir için yapılacak her çalışmada destek vereceğimi ve seçilecek yeni yönetime başarılar dilerim” dedi.

“BİR KENTİN GELİŞMESİNDE KENT KONSEYİ’NİN ÖNEMLİ ROLÜ VARDIR”
Ataşehir için çalışan, çaba gösteren siyasi parti temsilcilerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Ataşehir Belediye başkanı Battal İlgezdi; “ Kent Konseyi bir kentin gelişmesinde önemli rolü vardır. Kentimizin en büyük sorunu olan imar ve mülkiyet sorununu İBB ile yaptığımız çalışmalar sonucunda belli aşamalar kaydederek çözüm noktasında büyük ilerlemeler kaydettik. Üç ilçeden 17 mahallenin birleşmesiyle kurulan Ataşehir ilçesinin en büyük sorunu kuşkusuz uzun yıllar çözülemeyen imar ve mülkiyet sorunuydu. Çalışmalarımızla belli bir noktaya getirdiğimiz bu sorunların büyük bir kısmını çözdük ve mülkiyet sorununda da son aşamaya geldik. Ocak ayından sonra mülkiyet sorununu çözerek tapularını vereceğimizin müjdesini buradan vereyim. İmar ve Mülkiyet sorunu konusunda tüm siyasi partilerin grupları da destek verdi. Bu vesile ile tekrar kendilerine teşekkür eder yeni seçilecek yönetime de çalışmalarında başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

Turan Dolu’nun Onursal başkanlığı için verilen önerge oybirliği ile kabul edildi.

Faaliyet raporunun okunmasından sonra tek liste ile seçime giren Mustafa Çatak’ın listesi oybirliği ile kabul edildi ve Mustafa Çatak Kent Konseyi’nin yeni başkanı oldu. Oylamanın sonucunda Kent Konseyi Başkanı seçilen Mustafa Çatak, kendisini başkanlığa layık gören Kent Konseyi üyelerine ve katılımcılara teşekkür etti. Yeni yönetimde Ataşehir Haber Ajansı İmtiyaz Sahibi Serkan Şimşek'te asıl üyeliğe meslektaşımız AtaşehirWeb Portalı İmtiyaz Sahibi İsa Kırım'da yedek üyeler arasında yerini aldı.

Bir 18 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

Yeni Yönetim şu isimlerden oluştu:
1 Mustafa ÇATAK
2 Seyfullah ATÇI
3 Ertuğrul KÖLEOĞLU
4 Hamza ATALAY
5 Nevzat AĞBULUT
6 Gülruh ERTUNA
7 Yeşim ÖZALP
8 Aşkın ÜRKMEZER
9 Aynur KOÇULU
10 Orhan ÇERKEZ
11 Gülsün ÇOŞKUN
12 Şehnaz YABAR
13 Mehmet AYDOĞANOĞLU
14 Ekrem AYDIN
15 Turgay KILIÇ
16 Sinan Emrah YILDIRIM
17 İsmail İKİTEMUR
18 Ferda ALTINTAŞ
19 Serkan ŞİMŞEK