Ataşehir Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; Son günlerde bazı basın yayın organları ve sosyal medyada ilçemizdeki bir kafeterya hakkında yer alan haber ve yorumlarla ilgili olarak aşağıdaki hususların kamuoyunun bilgisine sunulması ihtiyacı hasıl olmuştur.

Bahsedilen işyeri; ilçemiz güvenlik, sağlık ve gıda kontrol ekiplerimizce 2020 ve 2021 yılı içerisinde çeşitli tarihlerde birçok kez denetlenmiştir.

Yapılan denetimlerde; Hıfzıssıhha Kanunu uyarınca Koronavirüs salgınıyla mücadele önlemleri kapsamında aykırılık teşkil eden hususlarda gerekli tüm yaptırımlar uygulanmıştır.

Söz konusu işyerindeki ihlaller nedeniyle 2020 yılında toplam 30 gün işyeri kapatma cezası ile işyeri yetkilileri hakkında iki ayrı dosyada suç duyurusunda bulunularak adli işlem başlatılmıştır.

Anılan işletmenin 2021 yılında çeşitli tarihlerdeki denetimleri neticesinde 20 gün işyeri kapama cezası ile işyeri yetkilileri ve işyerinde Koronavirüs salgınıyla mücadele önlemlerine aykırı hareket eden şahıslar hakkında toplam 347.907,00 TL idari para cezası uygulanmıştır.

İlçemizdeki tüm işyerlerinde toplum sağlığının korunması ve Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında denetimlerimiz aralıksız devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.21.05.2021