İçişleri Bakanlığının; 21.03.2020 tarih ve 5762 sayılı Genelgesi kapsamında İkametlerinden ayrılmalarına kısıtlama/yasaklama getirilen vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için Ataşehir Vefa İletişim Merkezi oluşturuldu. Ayrıca bu çağrıların cevaplandırılması ve gerekli hizmetlerin üretilmesi için Ataşehir Kaymakamlığı bünyesinde; “ İlçemizdeki başta tek başına yaşayan ihtiyaç sahipleri olmak üzere; ihtiyacını karşılayacak kimsesi olamayan 65 yaş ve üzeri ile kronik hastalığı olan vatandaşlarımız” için Ataşehir Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturuldu.

Ataşehir Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Grubu'nda kimler görevli?
Ataşehir Kaymakamlığı tarafından oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu; Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Ekipleri, Ataşehir İlçe Müftülüğü Camii İmam-Hatipleri(65 Kişi), İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmenleri (32 Kişi), Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi Yönetim ve Gönüllüleri'nden(11 Kişi) oluşmaktadır.

Ataşehir Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Grubu Görevlilerini Nasıl Tanırsınız?
Ataşehir Kaymakamlığı tarafından oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu'nda görev alan emniyet mensupları hariç, diğer görevli 108 kişi için İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinde isim listesi mevcut olup, bu kişilere Kaymakamlıkça fotoğraflı resmi kimlik kartı düzenlenmiştir. 65 Yaş ve üzeri, kronik rahatsızlığı olan vatandaşların Ataşehir Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Grubu kimlik kartı olmayan kişilere karşı dikkatli olmaları gerekiyor.

Ataşehir Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Grubu'na nasıl ulaşabilirim?
Ataşehir Kaymakamlığı tarafından oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu'na 112, 155 ve 156 telefon ile ulaşabilirsiniz.

Ataşehir Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Grubu(VSDG) ihtiyaçları nasıl karşılıyor?
112,155 ve 156 Çağrı merkezine gelen çağrılar Ataşehir Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Grubu'na aktarılır, aktarılan çağrılar sonrasında ilgili görevliler kişileri arayarak alışveriş, sağlık ve diğer ihtiyaçları doğrultusunda kendilerine ön bilgi(alışveriş ücretinin kişilerce ödeneceğine dair) verir.Verilen ön bilgi doğrultusunda onaylayan kişilerin alışverişleri yapıldıktan sonra talep edilen gıda v.b. ürünler market v.b. yerlerden alınır ve ücretleri VSDG Görevlileri tarafından ödenir. Ürünlerle birlikte alışveriş fişleri 65 yaş ve üzeri vatandaşların ikamet ettikleri adreslere götülür ve teslim edilir. Alışveriş ücretleri ise VSGD görevlilerine fiş doğrultusunda alışverişi talep eden vatandaşlar tarafından ödenir.

İkametlerinden ayrılmalarına kısıtlama/yasaklama getirilen vatandaşlarımızın Koronavirüsün ilçemizde ve ülkemizde yayılmasını engellemek için uygulanan kurallara uyması önem arz etmektedir.