Ataşehir Kaymakamlığınca ilk program 13 Mart Cumartesi günü Ataşehir Mimar Sinan Camii'nde gerçekleştirildi. Covid-19 salgınında yaşamını kaybeden vatandaşlar ve sağlık çalışanları için Kur'an-ı kerim tilaveti ve mevlid-i şerif töreni düzenlendi. Tilavet programına İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fatih Kırklar'ın yanısıra kamu-kurum temsilcileri, stk temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Ataşehir Kaymakamlığınca önceden hazırlanan mevlid ikramları da Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi genç üyeleri tarafından camideki vatandaşlara dağıtıldı.

14 Mart Tıp Bayramı vesilesileyle İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş'ın ilk durağı Ataşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü oldu. Kaymakam Ertaş, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fatih Kırklar'la birlikte sağlık müdürlüğü personeli ve filyasyon ekibinin gününü kutladı.

İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fatih Kırklar İlçe Sağlık Müdürlüğü programının ardından salgınla mücadele de hayatını kaybeden Ataşehir'li sağlık personeli Gülsüm Yabancılar'ın ailesini ziyaret ederek başsağlığı dileklerini iletti.

Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle yaptığı açıklamada; "İçinde bulunduğumuz bu sıra dışı günlerde fedakarca mücadele veren tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum. Bu kutsal vazifeyi yerine getirirken hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. İlçe sağlık müdürlüğü personelimiz ve filyasyon ekibimiz ile beraberdik. Özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.