Ataşehir'de gönüllü iyilik hareketi olarak başlayan ve kısa zamanda sosyal dayanışma ağı olarak yaptığı çalışmalar ile dikkatleri üzerine çeken Ataşehir Hayat Ağacı Platformu, hayırseverlerle ihtiyaç sahibi vatandaşlar arasında önemli bir köprü görevi görüyor.Yaklaşık kuruluşunun ardından Ataşehir'den başlayan iyilik hareketi kısa zamanda Ataşehir dışına uzanan yardımlarıyla dikkatleri üzerine çekmeye başladı. Pandemi sürecinde uzaktan eğitim için bilgisayar veya tablet ihtiyacı olan öğrenciler için tablet ve bilgisayar bağışlarını ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırırken, öğrencilere ayrıca ek kaynak kitapları da ulaştırıyor. Ataşehir ve diğer bölgelerde ihtiyaç sahibi ailelere soba, kömür, bulaşık ve çamaşır makinesi gibi elektronik eşya yardımı, koltuk, oturma grubu masa gibi mobilya takımları, ihtiyaç sahibi ailelere, öğrencilere mont, bot, giysi yardımının yanısıra yaşlı ve engelli vatandaşlara tekerlekli sandalyeden hasta yatağına birçok yardımda bulunmuş olan platform, hedeflerini büyütmek amacıyla Ataşehir'de öne çıkan iş insanlarına da ulaşarak kuruluş amacına uygun dayanışma ağını güçlendirmeyi amaçlıyor.

Bir 2 kişi ve iç mekan görseli olabilir

İş İnsanı Murat Günel'i ziyaret eden Ataşehir Hayat Ağacı Platformu kurucusu Kadriye Didem Bozdağ ve beraberindeki heyet, "Kuruluş amaçları doğrultusunda Ataşehir'de binlerce aileye hayırseverlerin bağışlarını ulaştırdıklarını vurguladı. Dil, Din, Irk, Parti ayrımı gözetmeksizin hayırseverlerin bağışlarını veya paralarına dokunmadan doğrudan ihtiyaç sahibi vatandaşlara sanal market yoluyla ve birebir teslim yoluyla başlattıkları dayanışma ağını büyütmek adına çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Yapılan yardımlarında ihtiyaç sahibi ailelere veya kişilere ulaşması sonrasında gizlilik çerçevesinde hayırseverlere bilgilendirmelerin yapıldığı hatırlattı. İhtiyaç sahibi vatandaşlarında sosyal medya hesapları üzerinden veya iletişim yoluyla ihtiyaçlarını belirtmeleri durumunda yardımcı olduklarını ifade ederek iş insanlarından bu dayanışma ağına imkanları doğrultusunda katkı sağlamalarını bekliyoruz" dedi.

İş İnsanı Murat Günel ise; "Ziyaretten duyduğu memnuniyeti sözlü olarak ifade ederken, Ataşehir Hayat Ağacı Platformu'nun yapmış olduğu çalışmaları takdir ile izlediğini belirtti. Özellikle kadınların olduğu bu dayanışma ağında ciddi çalışmaların olması farkını göstermiş durumda. Ataşehir'de gücü olan herkesin bu platforma sahip çıkması çok önemli. Zengin ve gelişmiş mahallelerdeki imkanı olan komşularımızın diğer mahallelerdeki komşularımıza yardımcı olması önemlidir. Bizde imkanımız dahilinde bu platforma elimizden gelen her türlü desteği sağlamaya hazırız." ifadelerini kullandı.

Bir Pinar Yilmaz dahil 6 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir

Platform Başkanı Kadriye Didem Bozdağ ve platform üyeleri yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında İş İnsanı Murat Günel ile paylaşarak, dayanışma ağına herkesin sahip çıkarak ihtiyaç sahibi daha fazla vatandaşlara ulaşmak istediklerini ifade ettiler.

Ziyaret fotoğraf çekimi ve karşılıklı temennilerin ardından sona erdi.