Ataşehir İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü yıl sonu sergisi Water Garden AVM’de ziyaretçileriyle buluştu. 2 Yıllık kısıtlamaların ardından binlerce el emeği eser ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Gerçekleşen yıl sonu sergisi açılış törenine; Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın ve İlçe Yöneticileri, AK Parti Ataşehir İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Kiraz, Kadın Kolları Başkanı Gülayşe Durak, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Abdurrahman Şenyüz, Nazım Yurdagül, İlçe Halk Eğitim Müdürü Saffet Yılmaz, Kamu Kurum Müdürleri, Kızılay Ataşehir Şube Başkanı Talha Keleş, Ataşehir Eğitim Hizmetlerini Geliştirme, Güçlendirme ve Koruma Derneği Başkanı İsmail Dağ’ın yanısıra Watergarden AVM Yöneticileri ile halk eğitim kursiyerleri ve davetliler katıldı.
Resim

1 YILDA 24 BİN KURSİYERE HİZMET ETTİK

Ataşehir İlçe Halk Eğitim Müdürü Saffet Yılmaz, “Kurslarımız 2021 Yılının Eylül ayında açıldı. Mayıs 1125 kurs programına ulaştık. 24 bin vatandaşımıza hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz. Bizlere desteği ve yönlendirmelerinden dolayı Ataşehir Kaymakamımız İsmail Hakkı Ertaş’a ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İsmail Günday’a teşekkür ediyorum.” Dedi.

KADINLARIN GÜCÜNÜ VE BAŞARISINI GÖRÜYORUM

Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, “Bugün %80 kadın kursiyerlerimizin katılımıyla şunu görüyoruz. Burada kadınlarımızın gücünü ve her şeyi başarabileceklerini görüyoruz. Yapılan eserlerin oldukça güzel olduğunu görüyorum. Halk eğitim müdürümüz göreve başladıktan sonra ilk görüşmeyi yaptık. Tamda istediğim düzeyde kurslar açıldı. Katılımlar oldukça yüksek olmasından dolayı müdürümüze ve ekip arkadaşlarını tebrik ediyorum. Yüzlerce kurs açtık ve yüzlerce kursiyerimize ulaştık. Halk eğitimin etkin olmasının sonuçlarını burada görüyoruz. Emeği geçen herkese, kursiyerlerimize teşekkür ediyorum. Katılımlarınızdan dolayı sizleri kutluyorum” ifadelerini kullandı.

İLÇE NÜFUSUNUN %10’NUNA KURS AÇMA HEDEFİMİZE YAKLAŞTIK

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdurrahman Şenyüz ise, “Haziran ayının ilk haftası, "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" olarak kutlanıyor. Bu yıl ikincisi 01-07 Haziran tarihlerinde kutlanan Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında ilçemizde pek çok etkinlik gerçekleştirildi. Bu etkinlikler kapsamında Ataşehir Halk Eğitimi Merkezimizin yıl sonu sergisinin açılışına katılmaktan mutluluk ve onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Bu yıl Halk Eğitimi Merkezimiz bünyesinde 1134 adet kurs açarak 23281 kursiyere eğitim verdik. Bakanlığımızın hedefi olan ilçe nüfusunun en az yüzde 10’na kurs açma hedefimize ulaşmak için elimizden geleni yapıyoruz.Bu kurslarımızı ilçemizdeki bütün kamu kurumlarımızın bize tahsis edecekleri uygun mekanda açabiliyoruz. Vatandaşlarımızdan gelen her türlü kurs talebini değerlendirip imkanlarımız ölçüsünde planlama yapıp kurslarımızı faaliyete geçiriyoruz. Büyük bir özveri ile çalışan Ataşehir Halk Eğitimi Merkezi müdürümüz sayın Saffet Yılmaz ve bütün idareci, öğretmen, usta öğretici ve kursiyerlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesi kesildi. Kesilen kurdelenin ardından katılımcılar eserlerin yer aldığı stantları ziyaret ederek, kursiyerlerden bilgiler aldı.


SERGİ 12 HAZİRAN’A KADAR AÇIK OLACAK


20 Branştan 300 kursiyerin katıldığı sergi 12 Haziran Pazar gününe kadar Watergarden AVM’de ziyaretçileriyle buluşmaya devam edecek. Sergi’de ayrıca, vatandaşların kursiyerlerce hazırlanan eserlerini satın almaları sağlanarak, hem kursiyerlere katkı sağlanmış olacak.

Serginin ilk gününde açılışa özel katılımcılara müzik dinletisi ve kokteyl ikramları sunuldu.