Ataşehir Giresunlular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yelekoğlu, yönetim kurulu üyesi olduğu Kızılay Ataşehir Şubesi'nce Hatay'ın Yayladağı İlçesinde yaşayan Bayır-Bucak Türkmenlerine gönderilen gıda, hijyen, çocuk malzemelerinin olduğu yardımları teslim etmek üzere Kızılay Ataşehir Şubesi'nce düzenlenen gezi kapsamında 6 Mart'ta Hatay'ın Kırıkhan İlçesindeki Kızılay Lojistik Merkezi'ndeki çalışmaları incelemek üzere Şube Başkanı Talha Keleş, Bağışçı Cem Demirel beraberindeki heyet ile Hatay'a gitmişlerdi.

6 Mart'taki gerçekleşen Hatay Programında yardımları Yayladağı Bayır-Bucak Türkmenlerine ulaştıran heyet ile birlikte çalışmaları yerinde inceleyen Ataşehir Giresunlular Derneği Başkanı ve Kızılay Ataşehir Şube Yönetim Kurulu üyesi Fatih Yelekoğlu, Yayladağı Bayır-Bucak Türkmenlerinin yaşadığı ortamı ve durumu gördükten sonra Kızılay Ataşehir Şube Başkanı Talha Keleş ile birlikte yaptığı istişareler sonrasında İstanbul dönüşünde yardım için çalışmalara başladı.

Pandemi sürecinde Ataşehir'deki hemşehrilerine de gıda yardımında bulunan Ataşehir Giresunlular Derneği, Hatay'ın Yayladağı ilçesinde bulunan Bayır-Bucak Türkmenlerine 18 Mayıs'ta Kızılay Gönüllüsü Ahmet Çirkin ve Hatay İl Koordinatörü Kadir Kemaloğlu işbirliğiyle 500 adet gıda kolisini ihtiyaç sahiplerine yaşadıkları kampa giderek ulaştırdı. Bayır-Bucak Türkmenleri'ne sırasıyla yardımlar teslim edilirken Kızılay Hatay İl Koordinatörü Kadir Kemaloğlu'da Ataşehir Giresunlular Derneği'ne yaptıkları yardım adına teşekkür etti.

Ataşehir Giresunlular Derneği Başkanı Fatih Yelekoğlu yaptıkları yardımla ile ilgili gazetemize şu açıklamada bulundu; "Pandemi sürecinden önce gittiğimiz Bayır-Bucak Türkmenlerinin yaşadığı kampta çocuklarımızın ve ailelerimizin yaşadığı ortamı gördük. Bu süreçte duygulanmamak elde değil. Ataşehir Kızılay Şube Başkanımız Talha Keleş ile yaptığımız istişarelerle söz verdiğimiz gibi ramazan ayı bitmeden ihtiyaç sahibi kampta yaşayan misafir kardeşlerimize yardımlarımızı Ataşehir'de ve Hatay'da her zaman yanımızda olan Ahmet Çirkin arkadaşımızın kolaylaştırıcılığında Kızılay Hatay İl Koordinatörü Kadir Kemaloğlu'nun da destekleriyle ulaştırdık. Kendilerine ve hayırseverlerimize desteklerinden ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum." dedi.