Ataşehir Eğitim Derneği, MEB'in Kütüphanesiz okul kampanyasına destek olmak amacıyla 21'nci Zübeyde Hanım okul kütüphanesini merhum Güngör Sağra ailesinin destekleriyle Sancaktepe Şehit Semih Özcan Ortaokulu'nda hizmete açtı. Kütüphanenin açılışına; İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İrfan Zeki Er, Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hale Bağce Özbaş, Ataşehir Eğitim Derneği Onursal Başkanı Turgay Kılıç, Dernek Başkanı Zuhal Çakır ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bağışçılar Beyhan Sağra ve Çocukları Aşkın Ürkmezer ve Aytolon Sağra Ataşehir Celal Yardımcı Ortaokul Müdürü Ebru Tuna, Maltepe Ahmet Rasim İlkokul Müdürü Murat Demir, Yeni Çamlıca Mahallesi Muhtarı Hasan Özdemir, Ataşehir Tüm Emekliler Derneği Başkanı Cafer Cağrıtekinci ve Yönetim Kurulu, ATABARDER Başkanı Yılmaz Oğralı ve yönetim kurulu, Gönlümüz Bir Elele Derneği başkanı Şenay Günaydın ve yönetim kurulu, İlkem Kültür ve Eğitim Derneği başkanı Ceylan Kablan ve yönetimi ile okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İrfan Zeki Er ve Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hale Bağce Özbaş yapmış oldukları konuşmalarda okula yapmış oldukları hizmetler nedeniyle Ataşehir Eğitim Derneği ve Yönetimine, kütüphanenin yapılmasına katkı sağlayan Beyhan Sağra ve Çocukları Aşkın Ürkmezer ve Aytolon Sağra'ya teşekkür ettiler.


Ataşehir Eğitim Derneği Onursal Başkanı Turgay Kılıç, kütüphanenin yapılış süreci ile ilgili genel bilgi verdi.

HİÇBİR KÜTÜPHANENİN KİLİTLİ KALMAMASI DİLEĞİYLE

Dernek Başkanı Zuhal Çakır, "Ataşehir Eğitim Derneği 2017 yılında kendisini Atatürk Cumhuriyeti’ne borçlu hisseden çağdaş Türkiye hedefinin en önemli ayağının eğitim olduğun inanan bir grup arkadaşın bu alanda bir şeyler yapmak istemeyisle kurulmuş bir dernektir.Ataşehir Eğitim Derneği olarak lise ve üniversite öğrencilerine burs vermekteyiz. Ülkemizin her köşesine talepler doğrultusunda bilgisayar, yardımcı kitap, kırtasiye malzemeleri, okul araç-gereçleri ve sosyal yardımlar yapmaktayız. Bu yolda en büyük desteği eğitime gönül vermiş güzel yürekli insanların maddi ve manevi katkılarından alıyoruz. Kuruluşumuzdan bu yana yaptığımız 21. kütüphanemizi birazdan açacağız. Kütüphane, Şehit Semih Özcan Ortaokulu’ndan gelen talep üzerine, Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gerekli izin alınarak çocukların hizmetine açılacak. Sancaktepe Milli Eğitim Müdürü Sayın Hale Bağce Özbaş ve şube müdürlerine derneğimiz adına desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.Bu kütüphanemize madde desteği güzel yürekli insan Beyhan Sagra Hanım verdi. Eşi, Kıbrıs gazisi, Güngör Sagra anısına yaptırdığı bu kütüphaneyi öğrencilerimize buluşturmak da bizim görevimizdi. Gazi Güngör Sagra amcamızın ve okula adını veren Şehit pilot Semih Özcan’ın da ruhları şad olsun. Sagra ailesine bize duydukları güven için, dernek ve yönetim kurulumuz adına çok teşekkür ederiz. Kütüphanemizin tüm yapım aşamalarını bizzat takip ederek, titiz çalışmalarıyla her zamanki gibi en büyük emeği veren Kurucu Başkanımız Turgay Kılıç Bey’e de teşekkür ederiz.Hiçbir kütüphanenin kapısının kilitli kalmaması dileğiyle, Güngör Sagra anısına yaptırdığımız, Zübeyde Hanım kütüphanemiz, Ata’mızın yolunda ilerleyen, geleceğimizin geleceğimizin güvencesi sevgili öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Dernek yönetimi ve bağışçı Merhum Güngör Sağra'nın eşi Beyhan Sağra'ya okul yönetimi tarafından yaptırılan plaketler takdim edildikten sonra, Merhum Güngör Sağra'nın eşi Beyhan Sağra teşekkürünü şiir dile getirdi. Konuşmaların ardından kütüphane kurdelenin kesilmesi ile hizmete girdi.

Katılımcılar kütüphaneyi öğrencilerle birlikte inceleme fırsatı buldular.

Güngör Sağra Kimdir?
1938 Yılında Ordu'da doğdu. İlk, orta eğitimini Ordu'da tamamlamış, Merzifon As Subay okulundan mezun oldu. 1962 yılında Beyhan Sağra ile evlendi. Konya’da görev yaparken 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda ilk çıkartmaya katılmış ve Kıbrıs Gazisi şeref madalyası almaya hak kazanmıştır. En son görev yaptığı Hatay - Dörtyol’dan As Subay Kıdemli Baş Çavuş rutbesi ile emekli olmuştur. 2010 Yılının aralık ayında hayatını kaybetti.