Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde etkili olan selin ardından bölgede tahliye çalışmalarının ardından genel çalışmalar devam ediyor.

Sel önünde ne varsa sürükledi. Binalar yıkıldı ev ve iş yerleri su altında kaldı, araçlar kibrit kutusu gibi sürüklemişti.

Ataşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Kudret Arslan'da selin ardından bölgeye ulaşan ilk isimlerden biri oldu. Bölgedeki çalışmaları yerinde incelemeyi sürdüren ve Ataşehir'den gelen insani yardım malzemelerini de koordinasyon merkezi'nde karşılayan Meclis Başkan Vekili Kudret Arslan, kent merkezindeki son durumu, dere kenarında bulunan konut ve işyerlerindeki maddi hasarlar ile sel altında kalan ve mahsur kalan insanlarla ilgili önemli bilgiler paylaştı.

AFAD Ekiplerince sel sonrası oluşan enkaz altındaki insanların, hayvanların, araçların ve eşyaların çıkartılmaya devam ettiğini belirtti. Bölgedeki köprülerin, yolların, evlerin, ahırların yıkıldığını ve mezarlıkların dahil sular altında kaldığını görüntüleyen Arslan, sel sonrası Bozkurt İlçesinde ciddi maddi hasarın meydana geldiğini aktardı.

Ataşehir Belediyesi ve Ataşehir'deki Kastamonu STK'larının ortak göndermiş olduğu insani yardım malzemelerinin de ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılmaya başladığını da açıklayan Meclis Başkan Vekili Kudret Arslan, ilçedeki sel sonrası yıkımın oldukça büyük olduğunu devletiyle, belediyeleriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla ve gönüllü vatandaşlarıyla Kastamonu Bozkurt'un yaralarınının sarılmaya çalışıldığını ifade etti.