Mülkiyeti Ataşehir Belediyesi'ne ait olan işyeri ve mülklerde kiracı olan işletmelerin, iş yerlerini çalıştıramama ve müşteri temin edememe gibi sebeplerle mağdur olabilecekleri göz önüne alınarak, faaliyetlerini durdurdukları süre boyunca kira bedeli alınmamasına ve sözleşme sürelerinin faaliyetlerinin durduğu süre kadar uzatılmasına karar verildi.

Ataşehir Belediyesi tarafından 775 sayılı Gecekondu Kanunu ile 2981 sayılı İmar Affı Yasası kapsamında kendilerine konut tahsisi yapılan vatandaşların taksit geri ödemeleri devam edecek. Bu kapsamda 2020 yılının Nisan- Mayıs ve Haziran aylarına ait taksit geri ödemeleri faizsiz olarak ertelenerek, Temmuz ayından itibaren başlatılacak.

Ertelenen bu 3 taksit ödemesi, Temmuz- Aralık aylarına ait oluşacak geri ödeme taksitlerine ilave edilmek suretiyle 6 eşit taksit halinde tahsil edilecek. Yine bu kapsamında konut hak sahiplerinin geçmiş dönem taksitlerinden kaynaklı ödenmemiş alacaklar takibi, 30 Temmuz 2020 tarihine kadar ertelenmesine karar verildi.