Ataşehir Belediyesi bünyesinde bulunan eğitim kurumları, ATABEM (Ataşehir Belediyesi Eğitim Kurumları) adıyla yeni bir dijital platform altında toplandı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) kısa bir süre kalan bu süreçte gençlerin sınavlara daha iyi hazırlanabilmesi ve eğitimlere daha kolay ulaşabilmesi için faaliyete geçirilen ATABEM dijital içerik platformu ile;

*“Sınava Doğru” programıyla her gün farklı eğitim branşlarında soru çözümleri,

*Sınav stresi, motivasyon konularını içeren rehberlik çalışmaları,

*Online deneme sınavları gerçekleştirilecek.

Ayrıca ATABEM dijital içerik platformunda çocuklar için de atölyeler ve etkinlikler de yer alacak.

Ataşehir Belediyesi bünyesinde yer alan bütün eğitimlere dair içerik ve video paylaşımları ile de eğitimin sürdürebilirliğinin sağlanması amaçlanan platformda; tasarım okulu eğitim videoları, bilim okulu eğitim videoları, sanat eğitimleri videoları, sanat eğitimi alan öğrencilerin performans videoları ile meslek eğitim videoları da paylaşılacak.

Çeşitli derslere ait içerikleri sosyal medya hesapları aracılığıyla paylaşmaya başlayan ATABEM, online YKS deneme sınavı gerçekleştiriyor.

Online sınava, 21/28 Mayıs tarihleri arasında Ad-Soyad-TC Kimlik Numarası- Telefon Numarası bilgilerini [email protected] adresine mail atarak yada https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe9w9o9vYTO53KLMmjnrovK_i0aLVNne0E8ugnO2_T_ySKU4A/viewform adresindeki kayıt formu doldurularak başvurulacak, sınavın gerçekleşeceği bağlantı linki de 29 Mayıs Cuma günü kullanıcı adı ve şifreyi içeren SMS ile sınava katılacaklara iletilecek. Herhangi bir eksik bilgi olması durumunda, başvuru kabul edilmeyecektir

Sınav yönergesi 29 Mayıs Cuma günü ATABEM’in sosyal medya hesaplarından paylaşılırken, online YKS deneme sınavı 30 ve 31 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

Sınava katılanlar sonuçları SMS ile kendilerine gönderilen kullanıcı adı ve şifre ile 1 Haziran’dan itibaren öğrenebilecekler.

Yine 1 Haziran itibariyle online deneme sınavı sorularının çözümleri ATABEM sosyal medya hesapları üzerinden eğitmenler tarafından yapılacak ve videoları da yayınlanacak.

ATABEM’i https://www.facebook.com/Atabem-105796027808553/, https://www.instagram.com/atasehir.atabem/, https://twitter.com/atasehir_atabem üzerinden takip edebilirsiniz.