Ataşehir'de bulunan AKUT Lojistik Merkezi'nde Elazığ için Ataşehir Belediyesi ve Arama Kurtarma Derneği(AKUT) işbirliğiyle Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 6.8 büyüklüğünde bir deprem meydan sonrasında deprem bölgesinde ihtiyaç duyulacak arama-kurtarma, gıda ve insani yardım malzemeleri ile AKUT Ekibini Ataşehir'den Elazığ'a uğurladı. AKUT Lojistik Merkezi'ndeki çalışmaları CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın ile Fen İşleri Müdürü Ali Cihan Sekman yakından takip etti.

Yardımlarla ilgili bilgi veren Fen İşleri Müdürü Ali Cihan Sekman, Elazığ'da saat:20.40 itibariyle meydana gelen 6.8 Deprem haberini aldık. AKUT ile iletişim haline geçerek Ataşehir'deki merkezine geldik. Deprem'de arama-kurtarma, gıda ve insani yardım malzemelerini buradan araçlarla uğurluyoruz. Temennimiz can kayıplarının artmaması, Ataşehir Belediyesi olarak tüm ülkemize ve halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" dedi.

Yaklaşık 4 Kamyon malzeme ve 20'nin üzerinde AKUT Arama Kurtarma Ekibi Elazığ'a doğru araçlarla Ataşehir'deki Lojistik Merkezi'nden ayrıldı.