Ataşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı 1'nci toplantısı, tam kapanma sebebiyle gecikmeli olarak Meclis Başkan Vekili Kudret Aslan başkanlığında toplandı. Başkan Kudret Aslan meclis toplantısını İsrail'in Filistin'e yapmış olduğu saldırıları kınayarak başladı.

Gündem dışı söz alan CHP Meclis Grup sözcüsü İlhami Yılmaz sözlerine geçmiş Ramazan Bayramını kutlayarak başladı. Koronavirüse yakalanan Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez’ e acil şifalar dileyen Yılmaz, “Pençe ve Yıldırım Harekâtlarında hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz. 9 Mayıs Anneler günü münasebetiyle tüm annelerimizin anneler gününü kutluyoruz. 14 Mayıs Çiftçiler Gününü de kutluyoruz. Bu yıl 102. yıldönümünü kutladığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı en içten dileklerimizle kutluyoruz. Gençler Türk Milletinin geleceği ve yarınlarımızın teminatısınız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyoruz”.

İsrail’in Kudüs’e yapmış olduğu saldırıları şiddetle kınadıklarını belirten Yılmaz, “Müslümanların ilk kıblesi olarak bilinen Mescit-i Aksa ya Arife günü ve Bayram günü yapmış olduğu saldırıları kınıyoruz” diyerek, Millet ittifakı olarak hazırlamış oldukları ortak bildiriyi okudu.

AK Parti Grup sözcüsü Av. M. Naim Yağcı gündem dışı söz alarak, geçmiş Ramazan Bayramını, Anneler gününü ve Engelliler Haftasını kutladı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını da kutlayan Yağcı, “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimiz rahmet ve saygıyla anıyoruz. 29 Mayıs İstanbul’un fethini kutluyoruz. Pençe ve Yıldırım Harekatlarında şehit olan askerlerimize rahmet, yaralı askerlerimize şifalar diliyoruz.

Filistin’de bir zulüm dozu artırılarak devam ediyor. Dünya’nın şımarık çocuğu, Filistin topraklarını işgal eden terörist işgalci devlet İsrail, saldırılarına devam etmektedir. Filistin Yahudilerin değil, Filistin Müslümanlarınındır ve öylede kalacaktır. Bu hain saldırıları şiddetle kınıyoruz” dedi.

Cumhur ittifakı olarak hazırlanmış olan ortak bildiriyi AK Parti Meclis üyesi Salih Kızılhan okudu.

İYİ Parti Meclis Üyesi Oğuz Sarul’da gündem dışı söz alarak, Ramazan Bayramını,3 Mayıs Türkçülük Gününü ve Anneler Gününü kutladı. 15 Mayıs 1919’da İzmir Limanı’nda Yunan askerine ilk kurşunu sıkarak şehir olan gazeteci Hasan Tahsin’in hayat hikayesine kısaca değindi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Spor Bayramı’nı da kutlayan Oğuz Sarul, “ Atatürk kurmuş olduğu Cumhuriyeti ve ülkesini gençlere emanet etti. Ama ilkelerine bağlı, akıl ve bilimle yürüyen karanlığa esir olmayan, geriliğe hainliğe boyun eğmeyen vatansever Türk gençliğine. Nutuk’un son sayfasında son satırında dediği gibi ‘ Muhtaç olduğun kudret damarlarında ki asil kanda mevcuttur. Ve Türk genci unutma pusulan Atatürk, rehberin de akıl ve bilim oldukça güneş yoluna hep ışık tutacaktır. Karanlıkta kalmak istemiyorsan Cumhuriyetine sahip çık. Bu vesileyle başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” şeklinde ifade etti.

AK Parti Meclis üyelerinin vermiş oldukları 3 adet yazılı önerge okunarak Başkanlık Makamına gönderilmesine oy birliğiyle karar verildi. Daha sonra meclis gündemine geçildi. Gündem maddeleri okunarak komisyonlara sevk edildi.