Toplantının gündem maddelerinde Sermaye Artışına (ATAPER) ilişkin Hukuk Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonunun 07.10.2021 tarihli ve 57/13 sayılı ortak raporu ile Sermaye Artışına (ATABEL) ilişkin Hukuk Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonunun 07.10.2021 tarihli ve 58/14 sayılı ortak raporu görüşüldü.

Toplantı’da CHP Grubunun önerisiyle 13 Ekim 2021 tarihinde gerçekleşecek toplantı saatinin 10:00 değil, 12:00 olarak değiştirilerek yapılması teklif edildi. Teklif oy birliği ile kabul edildi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Naim Yağcı, gündem dışı söz alarak CHP’li meclis üyesi Kurtuluş Özaydın'a covid-19 nedeniyle geçmiş olsun dileklerini sundu.

AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Naim Yağcı, ATAPER ve ATABEL'in sermaye artışı için gece konduların tasfiyesi için inşaa edilen ATAPARK Konutlarından 95 dairenin devir yöntemiyle satışına karşı olduklarını, burada hem hak sahiplerinin hemde belediyenin zararının olacağını gece kondu hak sahiplerine verilmesi gereken ATAPARK konutlarındaki dairelerin satılmasının hak gaspı olduğunu ve protokole aykırı olması nedeniyle yargıya taşıyacaklarını ifade etti.

AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Naim Yağcı'nın konuşmasının ardından söz alan CHP Grup Başkan Vekili İlhami Yılmaz'da; "Hak gaspı yapılmaz.390 vatandaşımıza hakkı teslim edildi. İhale şartnamesine göre daireler yapıldı ve teslim edildi.Kadıköy belediyesi döneminde hak sahibi vatandaşların tespiti yapıldı.Mahkeme de olan vatandaşlarımızda dairelerini alabilirler. Satılmadı onların daireler. Kıradaki daireler, aidat ve kira gelirleri zamanında ödenmediği için mağduriyet yaşanılıyor.Temizlik işleri araçlarımızı bu satışlardan karşılamış olacağız.Ataper'de 1600 kusur personelimizin demirbaş sorunu nedeniyle sermaya artışını da öngörerek, sermaye artışını 5 daire olarak belirledik.Hak gaspı diye birşey yok. Yerler tespit edildi ve komisyondan geldiği şeklinde oylanmasını talep ediyorum." dedi.

Yağcı'nın konuşmasına dair Cumhuriyet Halk Partisi'ne yönelik sözleri üzerine Abdullah Der'de karşılıklı cevap verdi. Sözlü cevapların ardından Sermaye Artışına (ATAPER) ilişkin Hukuk Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonunun 07.10.2021 tarihli ve 57/13 sayılı ortak raporu CHP ve İYİ Parti'li meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi. AK Parti ve MHP'li meclis üyeleri ise karara red oyu kullandılar.

Sermaye Artışına (ATABEL) ilişkin Hukuk Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonunun 07.10.2021 tarihli ve 58/14 sayılı ortak raporu'nda ise AK Parti'li Belediye Meclis Üyesi Fatih Kayacı'nın neden olumsuz oy vereceklerini açıklamasının ardından raporu CHP ve İYİ Parti'li meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi. AK Parti ve MHP'li meclis üyeleri ise karara red oyu kullandılar.

ATABEL ve ATAPER için Emekevler Bölgesi'nde bulunan ATAPARK konutlarındaki 95 konutun şirketler üzerinden satılması kesinleşmiş oldu.

Toplantı'da görüşülecek başka gündem maddesi kalmadığından bir sonraki toplantının tarihinin hatırlatılması ile toplantı sona erdi.