AK Parti grubunun meclis toplantısına gecikmeli katılmasını eleştiren Abdullah Der, Mazeret beyanı olmadan pandemi koşullarında burada bekletilmek doğru değil. Dakikalarca AK Parti grubu üyelerinin gelmemesine sözlü olarak tepki gösterdi.

Toplantıya gecikme ile katılan ve Abdullah Der’in tepkisiyle karşılaşan Av. Mustafa Naim Yağcı’da, “Daha önceden 15-20 dakika siz 2 defa siz bizi bekletmiştiniz ve biz bir şey dememiştik. Bunu bir tehdit olarak dillendirmek doğru değil. Hukuki olarak meclis’te çoğunluk sizde isterseniz meclis toplantısını başlatabilirdiniz” diyerek Der’in tepkisine karşılık olarak cevap verdi.

Haluk Sadıkoğlu’da, pandemi koşulları nedeniyle belediye’ce kendilerine geniş bir toplantı salonu verilmemesinden kaynaklı imkân eşitsizliğine vurgu yaparak, vazife yoğunluğu ile CHP Grubu’nun sunulan imkânların fazla olduğunu kendilerinin de Küçükbakkalköy’deki AK Parti İlçe Başkanlığı binasında toplantı yapmak zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Bunun üzerine Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’de gereken düzenlemelenin yapılmasını, toplantının başlatılmasını talep etti.

Sevgi Uluğ’un başkanlığında başlayan toplantıda CHP’li meclis üyesi Av. İnan Bektaş, gün ortasında olan toplantıların saat olarak geç olarak düzenlenmesini teklif olarak öneride bulundu. AK Parti Grubu’da saat konusunda öneriye başkanlık makamının yetkisinde olduğunu ve bizlere verilen saatler açısından da sorun olmayacaktır ifadesi sonrasında kamu personelinin çalışma saatinin dikkate alınarak CHP, AK Parti, İYİ ve MHP grupları yeni toplantı saatlerinin 15.00 olarak belirlenmesine karar verdiler.