Gerçekleşen meclisin başkanlığı Kudret Arslan, divan kâtip üyeliklerini Ertuğrul Baysal üstlendi.


Gündemde tutanak özetleri ve yoklama gerçekleştirildi.

8 Maddenin görüşüleceği meclis toplantısında, gündem dışı konuşmalarda İmar İskan Blokları’nda gerçekleşen temel atma töreni konuşmalara damga vurdu.

ATAŞEHİR’DEKİ DEPREME DAYANIKSIZ BİNALARIN DÖNÜŞÜMÜNÜ HEP BİRLİKTE YAPMIŞ OLURUZ

AK Parti Grup Başkanvekili Av. Mustafa Naim Yağcı, “Az önce Ataşehir için önemli bir temel atma töreninden geldik. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımızın katılımlarıyla İmar İskân Blokları’nın 3 etaplı kentsel dönüşümünün 1.etabının temel atma törenini gerçekleştirdik. Oradaki hak sahiplerine, tapu sahiplerine ve Ataşehirimize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah Ataşehirimizin depreme dayanıksız binalarının dönüşümünü el birliği ile hep birlikte yapmış oluruz. Bu manada bütün paydaşlara, özellikle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız ile ekibine gönülden Ataşehir adına teşekkür ediyorum“ dedi.

ATAŞEHİR’E KİM BİR ÇİVİ ÇAKIYORSA TEŞEKKÜR EDERİZ

CHP Grup Başkan Vekili İlhami Yılmaz, “Av. Naim Yağcı arkadaşımızın dediklerine katılıyoruz. Ancak geç kalınmış bir karar, zamanında yapılsaydı bugüne kadar imar iskân blokları yapılmış ve bitmiş olacaktı. Zaman zaman belediye başkanımızda ifade etti. Kim bir çivi çakıyorsa biz onun kulu, kölesi oluruz. Bizde teşekkür ediyoruz. Ataşehir halkımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Gündem dışı konuşmaların ardından, gündemdeki 8 maddenin görüşülmesine geçildi.

I- Belediye Meclis üyeleri Huzur Hakkına ilişkin Hukuk Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonunun 05.01.2022 tarihli ve 02/02 sayılı ortak raporu oy birliği ile kabul edildi.

2- Belediye Zabıta Personeli aylık maktu fazla mesai Çalışma ücretlerinin tespitine ilişkin Hukuk Komisyonunun 05.01.2022 tarihli ve03 sayılı raporu oy birliği ile kabul edildi.

3- İstanbul Kalkınma Ajansı (ISTKM tarafından yürütülen 2021 Yılı Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı kapsamında Belediyemiz adına sunulan “İstanbul İnovatif Çevre Eğitim Merkezi" isimli projenin kurumumuz tarafından uygulanması için Başkanlık Makamına yetki verilmesine ilişkin Hukuk Komisyonunun 05.01.2022 tarihli ve 04 sayılı raporu oy birliği ile kabul edildi.

4- 2022 yılında çalıştırılacak sözleşmeli personel ücretlerine ilişkin Hukuk Komisyonunun 05.01.2022 tarihli ve 05 sayılı raporu müdürlükten değil, komisyondan geldiği haliyle tadilen oy birliği ile kabul edildi.

5- Cari Harcamalarda kullanılmak üzere borçlanmaya ilişkin Hukuk Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonunun 05.01.2022 tarihli ve 06/03 sayılı ortak raporu AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin red oyuna rağmen CHP ve İYİ Parti’li meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi.

6- Şartlı Taşınmaz Bağış ilişkin Hukuk Komisyonunun 05.01.2022 tarihli ve 07 sayılı raporu oy birliği ile kabul edildi.

7- 3194 Sayılı İmar Kanunun 23. Maddesi ile yol ve tretuvar tahrip ücretlerine ilişkin Tarife Komisyonunun 05.01.2022 tarihli ve 02 sayılı raporu AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin red oyuna rağmen CHP ve İYİ Parti’li meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi.

8- Mali Hizmetler Müdürlüğünün Görev ve Çalışma Yönetmeliği tadilatına ilişkin Hukuk Komisyonunun 05.01.2022 tarihli ve 08 sayılı raporu oy birliği ile kabul edildi.

Gündemde görüşülecek başka madde kalmadığından Meclis Başkan Vekili Kudret Arslan, oturumu kapattı.