Yoklama sonrasında meclis başkanından gündem dışı söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan vekili İlhami Yılmaz;"8 Kasım mevlid kandili'nin tüm İslam alemine birlik, beraberlik, kardeşlik duygularının daha da pekişmesine, dünya üzerinde Barış, huzur tohumlarının yeşertmesine gözyaşı ve yaşanan tüm olumsuzlukların kadın cinayetlerinin son bulmasına vesile olmasını ve mevlit kandili'nin tüm İslam alemine hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyoruz." dedi.

SELAMİ KAPLAN UNUTULMADI
AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Naim Yağcı, "AK Parti Grubunda yaptığı açıklamada Ataşehirlilerin mevlid kandilini kutladı. Sonrasında AK Parti'de uzun yıllar siyaset yapan ve 2017 yılında yakalandığı amansız hastalıktan dolayı hayatını kaybeden Selami Kaplan'ın vefatının 2.yılında kendisini saygı ve rahmetle andığını" söyledi.


AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Naim Yağcı daha önceki meclis toplantısında AK Parti Grubunun vermiş olduğu önerge üzerine kürsüye gelerek konuşma gerçekleştirdi.


ATAŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN KURUMSAL ANLAYIŞA YAKIŞMAYAN CİDDİYETSİZLİK
Yağcı, "AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Naim Yağcı, Öncelikle Bahsi geçen yerde yaptığımız tespitlerle kimliği belirsiz kişiler tarafından otopark olarak kullanıldığı görülmüştür. Alanın içindeki araçlar tarafımızca çıkartılarak parselin giriş ve çıkış bölümüne şerit çekilerek parsel muhafaza altına alınmıştır. Yer ise belediyenin parkı. Kimlerin kullandığı belli değil. Bu tespiti de yapan zabıta ekipleri. Bu tespit bizim yazılı önergemizden sonra gerçekleşiyor. Belediyenin himayesinde olan bu alan nasıl olur da kimliği belirsiz kişiler tarafından kullanılır? Zabıta bu kişilerin kimliğini tespit edemiyor. Nasıl oluyor da hâlâ kimlikleri belirsiz bu kişilerin ve bu yazıda bize bu şekilde cevap olarak geliyor. Bu yazıyı hazırlayan Zabıta Müdürlüğünü meclise saygısızlık yapıyor. Bu ciddiyetsizliktir. Kurumsal anlayışa yakışmayan bir ciddiyetsizlikle karşı karşıyayız.Batı Ataşehir’de bulunan Mor Amber Sokak’ta da aynı durum tarafımızca tespit edildi.


ATAŞEHİR'DE KÜLTÜR MERKEZİ Mİ VAR?
Yağcı konuşmasının devamında; "geçen günlerde sayın başkan bizim için ‘Herhalde Ataşehir’de yaşamıyorlar’ dedi. Ben Ataşehir dediğinde ne kastettiğini anlamadım. Ben Ataşehir’de yaşıyorum. Sokağımda üç kez sokak taşları değiştirildi ve yağmurda yine parmaklarımın ucuna basarak gezdiğim Ataşehir sokaklarında yaşıyorum. Belediyenin toplamadığı çöplerin İBB’nin yardımıyla çöp toplama aksaklığının giderildiği Ataşehir’de yaşıyorum. Ben halkın içinde halkın sorunlarıyla beraber yaşıyorum. Sayın Başkanın kullandığı başka bir cümle vardı. Herkes haftasonu için Ataşehir’e geliyor diye. Acaba Ülker Arena stadını yaptı da insanlar maç izlemeye mi geliyor? Havuz yaptı da havuza yüzmeye mi geliyor insanlar? Ama Ataşehir’den arkadaşlarımız Sancaktepe’ye yüzmeye gidiyor. Kültür merkeziniz mi var? Ataşehir’e gelen birilerinin olduğunu ve belediyenin hizmetlerinden yararlanıldığı bana bir kişi örnek versin. Biz Ataşehir’de Ataşehir’in sorunlarıyla yaşıyoruz. Hizmette gönlünüz olmayınca yapacak işte bulamazsınız. Yürüyecek yol da bulamazsınız." dedi.


ATAŞEHİR'İ PARLAYAN YILDIZ OLARAK GÖRÜYORUZ
AK Parti Grup Başkan Vekili Av. Naim Yağcı'nın kürsüdeki konuşmasının ardından CHP Grup Başkan Vekili İlhami Yılmaz: “AK Parti grup başkanı arkadaşımız konuşurken can kulağıyla dinliyoruz ve diyoruz ki; acaba Naim Yağcı uzayda mı yaşıyor? Bazı şeyleri görmezden gelmek mümkün değil. Kültür merkezlerimiz yok diyor. MSKM’ye hiç geldiniz mi Sayın Yağcı? MSKM’de her hafta 5 bin vatandaş tiyatro izliyor, etkinliklere katılıyor, konferansları izliyor. Neşat Ertaş Kültür Merkezi’ne hiç geldiniz mi Sayın Yağcı? Biz kafamıza kuma gömmüyoruz. Biz önümüze bakıyoruz.Ataşehir’in on yıllık mazisi var. İstanbul’un otuz dokuz ilçesine baktığımız zaman Ataşehir’in parlayan bir yıldız olduğunu görüyoruz. Ataşehir bir yaşam merkezi oldu. Yağcı’nın bahsettiği Cumhuriyet Meydanı’nın alt kısmındaki bölüm İSKİ’nin su ishale hattı. Oraya hiçbir şey yapamazsınız. Mor Amber Sokak için söyleyeceğimiz şu; vatandaşların talepleri var. Vatandaşların insanca alışveriş yapabilecekleri kreşi, otoparkı, tuvaleti olan bir kapalı pazar alanı yapmak istiyoruz. Mor Amber Sokak da kapalı pazar alanı olacak. Ataşehir’de on yedi mahallede kapalı pazar alanı olmayan yer kalmayacak.” dedi.


AK Parti Grup Başkan Vekili Naim Yağcı'nın konuşmasının ardından Meclis üyesi Abdullah Der, "Naim Yağcı'nın Esatpaşa'daki spor kompleksi, kurbağalı dere kenarındaki yeşil alanın imara açılması, otel alanına imar artışında gösterdiği performansı Ataşehirliler için niye göstermediğini gazete örneği vererek" dile getirmesi üzerine AK Parti Grubundan ciddi tepki topladı. Bunun üzerine AK Parti Meclis üyesi Bayram Varol'da Der'in gazete küpürü açıklamasına, İlgezdi'den örnek vermesi üzerine İlgezdi tarafından sert cevap geldi.


CEMAL ZAFER NUHOĞLU ANILDI
Yılmaz konuşmasının sonunda; "Ataşehir Belediyesi'nin kurucu meclisinde yer alan ve başkan yardımcılığı görevinde bulunan Cemal Zafer Nuhoğlu'nun vefatının 2.yıl dönümünde saygı ve rahmetle andıklarını" söyledi.


MECLİSİ BİLİNÇLİ OLARAK GERMENİZE MÜSADE ETMEM
AK Parti Grup Başkan Vekili Av. Naim Yağcı'nın gündem dışı sözlerinin ardından başlayan tartışmalara son noktayı koymak üzere kürsüye çıkan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, "Ben hiç Meclisi germeden konuşmak istiyorum. eksikleri vardır yanlışları olabilir. Bilinçli olarak böyle meclisi gererekten anlayışı tarzı ile meclis yönetilmez. Siyaset yalan söyleme yeri değildir. Masanın önünde konuları farklı noktaya çekme yeri değildir. Siyaset toplum önündeki önderleri doğru şeyleri ninni söyle dilerse bugün de aynı şekilde kürsüye dile getirmelidir. Dün ne söylediysek bugün farklı bir şey söylemedik. Sayın Başkan Ataşehir'de yaşamıyor. Yav elinizi vicdanınıza koyun sen Belediye Başkanı olduğumuzda öyle bir binamız var mıydı. Öyle yaptım böyle yaptım. Semih kayhan'da burada o dönemde teknik başkan yardımcısıydı şimdi kendisine soruyorum Kadıköy Üsküdar Ümraniye bize 1 metrekare yer verdi de biz mi yapmadık. Bir yer gösterin yapalım. Kaynak gösterin yapalım. Şimdi geliyor bana akıl veriyorsunuz o aklı kendinize saklayınız." dedi.


10 YILDIR YETKİ GASPI YAPTINIZ, ATAŞEHİR'E ZULÜM UYGULADINIZ
10 Yılı geride bırakan Ataşehir'in karşılaştığı zorluklarla ilgili de düşüncelerini kürsüde aktaran İlgezdi, "10 senedir bu kentte bir çivi çakmadınız. Yetki ve imkanlar ellerinizde olmasına rağmen. Binlik ve 1/5000 lik planları yapmadın mı yetki kimin basın mensupları aracılığıyla Ataşehir duysun burada yetki büyükşehir belediye başkanlığının. 1/5000 lik planları yaptığınızda 1/1000 lik planları yapmadığımda buyrun yetki sizin yapın. Yeni Çamlıca en büyük ayıbınız ve utancınız. Ben de iyiyim mülkiyetini çıkarmadınız gibi bizi de mülkiyet gaspı yaptınız. Orada ciddi yetki gaspı vardır. Kim döneminde yapılmış Saadet partisi döneminde planları yapılmış Hasan Can döneminde ise yönetilmiş. TOKİ elinizde büyükşehir elinizde işin içinde belediye var, muhtarlar var, emlakçılar var mahalle pazarlanıyor kimsenin haberi yok. Bir Sabah kalkıyor bir bakıyor ki birileri arsalarına ortak olmuşlar. Şimdi yapın yapalım hay hay. Arkadaşlarımız biliyor. Yeni Çamlıca ile ilgili elimizde bir oda dolusu evrak var. Gitmediğimiz yer kalmamıştı. Bize dediler ki ilgili maddenin gereğince dilekçenizi verin tapu ile ilgili sorunu çözelim dediler. Sonra dediler ki planları çıkarmayalım Ataşehir'e zulüm uygulayalım. Deniz vardı da niye kullanmadınız." diyerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü.


NE VARSA SEÇİME 5'E 5 KALA YAPIYORSUNUZ! ATAŞEHİR'E BİR ÇİVİ BİLE ÇAKMADINIZ...
Yenisahra - Barbaros'ta seçime 5'e 5 kala planları niye çıkardınız. Demekki bütün yetkiler sizde. Milleti burada kandırmanıza gerek yok. Milletle on senedir dalga geçtiniz. Ataşehir'in hakkını gasp ettiniz. Şimdi gelmiş bana Üsküdar'ı pazarlıyorsunuz. Üsküdar'da belediye başkanınız çivi mi çakmış. Gidin bakın TOKİ ve İBB tabela çakmış. Yollarıda büyükşehir belediyesi yapıyor. Yine ona rağmen belediyeler borç batağında. Burada biz ne yaptı isek kendi imkan ve koşullarımız ile yaptık. 10 Senedir Ataşehir'e bir çivi mi çaktınız. Bırakın çivi çakmayı yaptığımız işi engellediniz. Günlerce kapı kapı plan için gittik. Randevu istediniz vermediniz. En sonunda 5000 arkadaşımla büyükşehirin önüne gittik ve eylem yaptık. Yetki verdinizde ben mi yapmadım. Önce sizin kanun ve yasaları okuyup öğrenmenizi istiyorum sn. Başkan. Önce açacaksınız bakacaksınız yetki kimde? sonra diyeceksiniz ki; kimde ve verilmiyorsa bunları konuşacaksınız. Gelmişsin burada tarih anlatıyorsun. Benim burada anlım açık başım ak. Bakın beni bir yılda açığa aldınız. Benim verilmeyecek hiç bir hesabım yok. Benim adım Battal İlgezdi, tüm herşeyimle hesabını verdim. Herkes kendisine baksın. Burada kişilerin özel meselelerine kesinlikle girmem. Varsa bir yanlışı o kişinin kendisine aittir o beni ilgilendirmez. Ataşehir ile ilgili bir sorun varsa onu sonuna kadar konuşacağız.


ORTADA HAL MAL YOK, TUZLA'DAKİ YERE HAL OLMUYOR!
Demin söylediniz. Hal işini, hal orada batmış. 740 Milyon TL'ye ihale etmişsiniz. Tablo ortada hal mal yok. Milleti kandırmayınız. Ne hali, halin başladığı yere gittim baktım. Müteahit buradan almış toprağı yanındaki farklı bir yere dökmüş parasını almış. Hal mal yok ortada milleti kandırmayın. Şuan burada İlginç bir tablo daha var. Burada hal olmuyor. Halin arazisi ve konumu buraya uygun değil. Böylede bir sıkıntı var. Oraya tabelayı astılar seçime 5'e 5 kala hali taşıyoruz. Ya 25 Senedir bu kenti ben mi yönetiyorum. Siz yönetiyorsunuz. Taşısaydınız. Keşke taşısaydınız. Halin tablosu ortada. Arzu eden varsa sizi bir araç ile götüreyim oraya.

ÇAĞIRDIĞIMIZDA GELMEMEME İŞİNDEN VAZGEÇİN!
Sayın başkan ve arkadaşları buraya geliyor, geziyor. Şu gelmeme ve protesto işinden vazgeçin kardeşim. İBB Başkanı geldi gelmediniz. Davetmi etmedik, telefonla da aradık. Burada bahane bulmanıza gerek yok. Ben onun hangi niyetle gelmediğini iyi bilen adamım.


HAL ARAZİSİNİ ARAPLARA PEŞKEŞ ÇEKTİNİZ
İçerenköy'de halin yerini yeşil bırakmış, canım bırak bunu. Nasıl yeşil yaptınız, bugün 3,5 - 5 emsal verdiniz. Mahkemeye verdim planları iptal ettim. O gün ilçe başkanı olaraktan 1/5000'lik planlar yapılırken niye bağırmadın. Halin yerini araplara peşkeş çekilirken, sayın Kadir Topbaş 3,5 emsal verirken niye hiç sesiniz çıkmadı. Sen o dönemde niye 3,5 emsal veriyorsun burası milletin alanıdır, yeşil alandır demiyorsun.


BAŞKANIN PLANLARDAN İPTALİNDEN HABERİ YOK SANIRIM
İlgezdi, "İçerenköy - Bakkalköy Planları iptal edildi. Dünyadan bir haber yaşıyor, planın iptalinden grup başkanının haberi yok. Planlar iptal edilmiş şuanda. Bu planlar yeniden yapılacak. Planlar mahkeme kararıyla iptal edildi. Haberiniz yok galiba" dedi.


AVM ALANLARI, CADDE KENARLARI İMARA AÇILIRKEN NEDEN SESİNİZ ÇIKMADI
AK Parti Grubundan sözlü müdahaleye karşı konuşan İlgezdi, ben siz konuşurken sizi dinledim. Şimdi de siz ben kürsüde iken beni dinleyeceksiniz. Ben başkan ilçelerdeki gibi sizlere kürsüyü kullandırmamazlıkta etmiyorum. Diğer ilçelerde bakın bakalım muhalefetin ilçe belediye meclis üyeleri bu kürsüyü kullanabiliyor mu? bırakın bu işleri. Ben buradan çok demokrat davranıyorum. Optimum, Palladium, Örnek Mahallesi dere yataklarına 40 kat imara açılırken niye bağırmadınız. Siyaset yapıyordunuz? göreviniz değil miydi? madem duyarlı vatandaştınız niye bağırmadınız. Sayıyım mı? Cadde kenarlarındaki milyonlarca yeşil alanı imara açarken niye bağırmadınız. Mikrofonlarda ve bu kameraların önünde Ataşehir halkını kandırmanıza gerek yok. Burada doğru neyse, doğruyu da eğriyi de konuşacağız. Doğru birtane ve yetki açıktır. Plan yetkisi İBB'nindir. 1/5000'liği yapar sonra 1/1000'lik planları bizden yapmamızı ister eğer biz verilen süre doğrultusunda yapmazsak 1/1000'lik planları yapar bize gönderir.


BİR DAHA Kİ MECLİS'TE PLANLARIN NEDEN VE KİMLER TARAFINDAN ÇIKARILMADIĞINI ANLATICAM
Evet biz burada bağırdık, bir daha ki mecliste planların niçin çıkmadığını anlatıcam. Bırakın planlar niye çıkmadı onu. Öğretmenevi var. Esatpaşa'da bizim hakkımız olan yeri elimizden aldınız. Şuanda su bastı fareler geziyor. Esatpaşa öğretmenevini orayı da işletemediniz. Örnek mahallesindeki fırının olduğu yer. %50'si TOKİ'nindi. Sağolsun. Şuanki kültür merkezinin olduğu yeri dönemin bakanı Erdoğan Bayraktar'dan aldık. Bir fırına 40 yıldır peşkeş çekmişsiniz. Madem duyarlı vatandaştınız 40 Yıldır niye boşaltmadınız. Biz oraya kültür merkezi yaptık. Üslubuna uygun yapılabilirdi. İçerenköy'deki projemizin inşaatı yapılırken plan tadilatı yapılabilirdi. Örneğin pazar yeri değilde kültür merkezi yazsaydık çok mu olmuş. Kime yapıyorum, babama mı kendime mi yapıyorum. Ataşehir'e kültür merkezi yapıyorum. Verdik yukarıya yardımcı olun, bırakın bizi kapılardan sokmadınız. Bakın burada aslanlar gibi Büyükşehir Belediye Başkanımız var. Hiçbir siyasi ayrım gözetmeden herkesin ayağına gidiyor ve sorunu dinliyor. Siyaset tarzı böyledir. Seçilene kadar belediye başkanısın, seçildikten sonra kentin belediye başkanısın. Sanki verdiler parayı arsayı yapmadık. Ne verdiniz ya? demin söylüyor, benim akla ihtiyacım yok kardeşim. Aklınız varsa kendinize saklayın. Öneriyorum diyor önerme kardeşim sen kendine sakla. Varsa burada birşey sen söylersin. Bu kent için İBB ve TOKİ bize bir gram katkı sunmamıştır.Sadece bu anlamda belediye binasının yerini aldım ve yüz seferde teşekkür ettim. Onun dışında varsa benim bilmediğim birşey buyrun konuşalım.


YETKİ ELİNİZDE İKEN YETKİ GASPI YAPTINIZ
Yetki elinizde iken bu hakla yetki gaspı yaptınız. Yetkilerinizi doğru kullanmadınız, o dönemde sizler siyaset yapıyordunuz. Şimdi bu kürsülerde bedava konuşmanın hiç bir önemi yok. Ben size birşey daha söyleyeyim bir 5 yılda böyle geçer, bir dahaki seçim dönemi CHP %60 ile iktidar olur. Önce zihniyetinizi ve kafanızı değiştireceksiniz. Hizmetin olduğu yerde vatandaş oy verir. Hizmeti engellerseniz size kimse oy vermez. Önce zihniyet değişecek. Biz gidiyorduk, planlar çıkacaklar bizi arıyorlar planlar engelleniyor. Niye engelliyorsunuz planı kardeşim. Kimin planını engelliyorsun. Yeni Çamlıca muhtarımız bağırıyor planlar çıkmıyor, o dönemde Sadık Bey'e söyledim. Muhtarlarla birlikte İBB'ye gidin planlar niye çıkmıyor görsünler planları. Şimdi eğriye eğri, doğruya doğru. Şimdi bu kürsüye gelipte eline iki kağıt alıpta bunları okumakla bu milleti kandıramazsın. Yetki gaspını kullanarak 10 senedir İBB Ataşehir'in hakkını gasp etmiştir. Hemde müthiş bir yetki gaspı yapmıştır.


İNSANLAR İMARIMI ÇIKAR DİYE BAĞIRIYOR!
İnsanlar 40 senedir buranın başını bekliyor. Yenisahra-Barbaros, Mustafa Kemal-Aşık Veysel mahalleli vatandaşlar günlerce bağırdı planımı çıkar diye. Şimdi müteahit mi var çıksa bile planlar ne olacak. Müteahitlerin hepsi kaçmış, iflas etmiş. Ortada iş yapan adam yok, varsa buyursun gelsin yapsın. İşte Yenisahra-Barbaros'un ruhsatları veriliyor, arkadaşlarımızda biliyor var mı müteahit yok. Şimdi burada böyle birbirimizi kıraraktan, dökerekten bu meclisi 5 yıl, her gün böyle olursa ben üslubumla ağır konuşurum. Herşeyi konuşuruz burada ve birbirimizi kırarız. Ben çok edepli ve ahlaklı davranıyorum. Birisi de kalkmış bağırıyor ordan Battal İlgezdi'nin de gazetelerde haberi var diyor, varsa gereğini yap. Böyle laf söylemeyeceksin. Haddini ve işini bileceksin. Onun için arkadaşlar ben burada üslubumu ve ahlakımı bozmadan burada belediye başkanlığımı yapıyorum. Herkese aynı mesafede davranıyorum. Sadece burada kıraraktan, dökerekten bu kenti yönetemeyiz. Birbirimizi suçlayaraktan, birbirimizin hakkında konuşaraktan çözemeyiz. Arkadaşlarımız bir önerge vermiş, bu önerge doğruya doğru. Bir işin bir ciddiyeti olur, ben şimdi burada gördüm. Böyle bir önerge verildiğinde böyle bir cevap verilmez. Benim haberim yok başkan söyledi burada. Bundan sonraki süreçte Ataşehir ile ilgili sorumluluk bendedir.


EĞER 2020'NİN HAZİRAN AYINDA YETKİM VERİLMEZSE KENDİ BELEDİYE BAŞKANIMDA OLSA ALEYHİNE KONUŞACAĞIM
Eğer İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı altını çizerek söylüyorum. 18 Haziran 2020'de Yeni Çamlıcadaki tapularla ilgili yetkiyi bana vermezse, toplantıda da söylediğim gibi büyükşehir belediye başkanının aleyhine konuşacağım. Kadir Topbaş ile ilgili ne konuşuyorsam kendi belediye başkanım için de aynısını konuşacağım işleri yapmıyor diye. Sizin 10 yıldır vermediğiniz yetkili sayın başkan, Ataşehir'i ziyaretinde talimat verdi. Yetkileri alıyorum. Bende belediye başkanıyım oda belediye başkanı. Ataşehir'in menfaatleri herşeyden önemli. Eğer yetkileri vermezse sizlerin huzurunda diyorum basının önünde açıklarım. Nasıl Kadir Topbaş için yapmıyor diyorsam aynısını bu kürsülerde kendi belediye başkanım için söyleyeceğim. Hiç kimseden korkum yok, anlım açık yüzüm ak. Ne siyasette ne ticarette nede özel hayatta kimseye verilmeyecek hesabım yok benim. Hiç kimseden korkum yok. İBB Başkanı yerel yönetimin içinden gelmiştir. Aynısını kendisi de söyledi. Toplantıda Kadir Topbaş'ın kendisini İBB'ye sokmadığını söyledi. Ben buraya geliyorum, ilçeleri geziyorum. Ben o dönemdeki sıkıntıyı gördüğüm için ilçelerdeki sorunları çözeceğim. İBB Başkanım benim imar ile ilgili sorunumu çözüp, Üsküdar'ın sorununu çözmüyorsa bu bir büyük ayıptır. Üsküdar'da belediye başkanımız farklı siyasi görüşte olabilir ama artık oranın belediye başkanı. Sorun mahallenin sorunu, orada yaşayan vatandaşın hangi siyasi görüşten olursa olsun. Oradaki mahalle sakininin sorununu çözmek onun asli görevidir.

BU KÜRSÜ DE DEMAGOJİ YAPMAYALIM YOKSA 5 YIL BİRBİRİMİZİ KIRARIZ
Sayın Başkan'dan birşey rica ediyorum. Eğer demagoji yaparsanız, bu kürsüleri boş boş işgal eder, bizlere sus derseniz. 5 Yıl buradayız kalbinizi kırarız. Bir sefer kalk doğru söyle, deki bütün yetkiler büyükşehir belediye başkanında olmasına rağmen biz sizin hiç bir sorununuzu çözmedik. Ataşehir halkı görsün, yetki büyükşehir ve TOKİ'de. TOKİ'nin yetkisinde olmasına rağmen biz sizin sorununuzu çözmedik. Ataşehir'de bir çivi çakmadınız sadece ambargo koydunuz ve herşeyi engellediniz. Şimdi eğer bu süreçte Ataşehir'in sorunlarını masaya yatırım çözmezsek aynı şeyi bu sefer sizin bize söyleme hakkınız var. Bu 5 yılın sonunda ben iddia ediyorum. Ataşehir'in planlarını çözeceğim. 2 tane spor kompleksi ihalesi yapılmış. Birisi Milli Emlak'tan. Milli Emlak diyorki, eğer şu tarihte başlamazsan yeri senden geri alırım. (Onun tehdidi var orada).


SEÇİMDE HEP AKLINIZA GELİYOR VE YAPMADIKLARINIZI YAPIYORSUNUZ
Madem imkanlar ve koşullarınız vardı da niye daha önceden bu spor komplekslerinin ihalesini yapmadınız. Hep seçime 5'e 5 kala mı aklınıza geldi.Halini taşımak seçime 5'e 5 kala, yenisahra-barbaros'un planlarını çıkarmak seçime 5'e 5 kala, İmar İskan Bloklarını yapmak, spor komplekslerini yapmak seçime 5'e 5 kala. Sizden rica ediyorum İmar İskan Bloklarında benim hiç bir yetkim yok, siz bu partinin grup başkan vekilisiniz. İmar İskan çöküyor. Allah korusun olası bir depremde orada bir kimseler kalmaz. Buranın plan yapma yetkisi Ataşehir ve İBB'nin değil. Yetki TOKİ'nin. Gerçek hak sahipleri terk etmiş ve taşınmış. Sizden rica ediyorum seçime 5'e 5 kala diktiniz mi oraya TOKİ'nin tabelasını dikerek TOKİ Yetkilidir, dönüşüm başladı dediniz mi? size o sorunu çözmeye davet ediyorum. Sayın Bakan sizin ile aynı kendisine de ilettim. Lütfen rica ediyorum imar iskan konusunda sorunları çözün. Çalışmasını yapın benim üzerime ne düşüyorsa ben gereğini yapayım. Şimdi burada birbirimizi suçlayaraktan sorunu çözemeyiz. Açık açık söylüyorum seçime 5'e 5 kala hemen planları yaptınız. Yenisahra-Barbaros'u geçirdiniz. Spor komplekslerinin ihalesini yaptınız.

İMAR İSKAN BLOKLARINDAKİ SORUNU AK PARTİ GRUBU OLARAK BUYRUN ÇÖZÜN
İmar İskan bloklarında tabelayı diktiniz, hemen dönüşümü yaptınız. Tabela orada duruyor, hiç birini yapamadınız. Bari İmar İskan Bloklarını yapın. Yazıktır, günahtır o zavallı insanların deprem olduğunda evleri kafasına çökmesin. Sizi bu göreve davet ediyorum. Burada siyaset yoktur, orada gariban vatandaşlar vardır. Buyrun yetki sizde. Yetki benim değil, eğer bakanlık bende olsaydı çoktan o sorunu çözmüştüm. Deminde söyledim. İBB'de sorunlar çözülmediğinde bende aynı şekilde bağıracağım. Buraya geldi kendisine teşekkür ediyorum. Ataşehir'in sorunlarını çözeceğimize, Yeni Çamlıca'nın tapu sorununu Ataşehir'in imar planlarını çıkaracağız. Sizin 25 yıldır yönettiğiniz kentte yapmadığınızı yapacağız ve bitireceğiz.

İÇERENKÖY'DEKİ YANLIŞI HER ZAMAN SÖYLÜYORUM
Her zaman yanlışlara karşı açık açık düşüncelerini ifade ettiğini söyleyen İlgezdi, "İçerenköy'le ilgili vatandaşlarımız geliyor, Nurettin Sözen döneminde mahallenin yarısı yeşil alan olarak planlanmış. O da büyük bir haksızlık vatandaşın arsasını yeşil alan yapmanızda doğru değil. Demagoji yapmayalım. Benim ve arkadaşlarımın hiç bir veremeyeceği hesabı yok." dedi.

İlgezdi'nin konuşmasının ardından gündem maddeleri görüşüldü. Gündem maddeleri görüşmelerinde AK Parti ve CHP Grubunun yanısıra İYİ Parti Grubu meclis üyeleri arasında sözlü tartışmalarda dikkatlerden kaçmadı.