Toplantıya Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Meclis Başkan Vekili Sevgi Uluğ, meclis üyeleri katılırken, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ile CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın ile partililerin ise izleyici olarak katıldı.

Temmuz ayının ilk toplantısında 27 yaşında hayatını kaybeden meclis üyesi Uğurcan Demir'i anmak amacıyla saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrasında geçmiş dönem tutanak özetleri ve gündem maddeleri görüşmesine geçildi.Gündem dışı söz alarak temmuz ayının ilk toplantısında Ataşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Sevgi Uluğ, CHP Belediye Meclis Grup Başkanı İlhami Yılmaz, AK Parti Belediye Meclis Grup Başkanı Mustafa Naim Yağcı, İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Oğuz Sarul, MHP Belediye Meclis Üyesi Hakan Arıkaya ile Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, geçtiğimiz nisan ayında hayatını kaybeden belediye meclis üyesi Uğurcan Demir'i, gündemdeki tarihi olaylarda yaşamlarını yitirenleri saygı ve rahmetle andıklarını belirtti.

Meclis üyesi Uğurcan Demir'in vefatı sonrasında yerine CHP Belediye Meclis Üyesi Adayı yedek listede 1.sırada bulunan İsmail Tan seçildi. Meclis Başkan Vekili Sevgi Uluğ, CHP ve AK Parti grup başkanları kendisine hayırlı olsun temennisini ilettiler.

İlgezdi: Bu süreç en iyi şekilde yönetildi
Kürsüde söz alan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, "Uğurcan Demir arkadaşımız bildiğiniz üzere meclisimizin en genç üyesiydi. Kendisi bu hastalığa yakalandığı 4'ncü gününde hastalığını öğrendim. Ve bir gün sonrasında hastaneye yatırdık. Sürekli son anına kadar yanında idim ve son ana kadar kendisinden haber alıyordum. Kendisini çok gençte kaybettik. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Özellikle bu süreçte hükümetimize, sağlık bakanlığımız çok teşekkür ediyorum. Bu süreci çok başarılı yürüttüler. Hem şahsım ve partim adına teşekkür ediyorum. Buradan özellikle sağlık çalışanlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Zorlu koşullarda mücadele ve emek veriyorlar. Onlardan şehit olan sağlık çalışanlarımız var. Şehit olan sağlık çalışanlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Temmuz ayı hepinizin bildiği gibi acılarla dolu bir ay. Madımakta aydınlar, Erzincan Başbağlarda insanlarımız, 15 Temmuz'da şehit olan vatandaşlarımız var. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Pandemi sürecinde tüm siyasi partilerimiz, belediye başkanlarımız, arkadaşlarımız elinden geldiğince en iyi şekilde yönettiler. Hükümetimize yardımcı oldular kendilerine teşekkür ediyorum. Herkes maske, hijyen kurallarına dikkat etmeli. Sağlığınızı ve çevrenizin sağlığını düşünün" ifadelerini kullanarak temmuz ayı meclis toplantımız hayırlara vesile olsun dedi.

İlgezdi'nin konuşması sonrasında Denetim Komisyonunun 27.03.2020 tarihli ve 45 sayılı raporu okundu.

Yeni divan katibi Arif Kuşçu seçildi
Meclis Üyesi ve Meclis Divan Kâtibi Asil Üyesi Uğurcan Demir’in 13.04.2020 tarihinde vefat etmesi nedeni ile boşalan Meclis Divan Kâtibi Asil Üyeliğine yeni üye seçimi gerçekleştirildi. CHP Grubunun teklifi ile Uğurcan Demir'in yerine divan katipliğine Arif Kuşcu, AK Parti grubunun Uğurcan Demir'e saygı amacıyla aday çıkarmaması ile oy birliği ile seçildi.

Mevcut encümenlerle yola devam
Belediye Encümenliğine CHP Grubu Oğuz Sarul, Cengiz Kayayurt ve Kudret Arslan'ı önerirken, AK Parti grubu ise Şerafettin Ay'ı önerdi. CHP Grubunun Oy çokluğu ile Belediye Encümenliğine CHP Grubu Oğuz Sarul, Cengiz Kayayurt ve Kudret Arslan yeniden encümen seçildi.

Meclis İhtisas Komisyonlarının teşekkülü ve sayılarının belirlenmesi AK Parti grubunun ve MHP'nin muhalefetine rağmen aynı isimlerle komisyonların devam etmesine yeni üyelerin seçilmesine karar verildi.

Meclis İhtisas Komisyonlarına üye seçimi kapsamında 10 komisyona 3 CHP, 2 AK Parti olmak üzere toplam 5 üye seçimi açık oylama ile gerçekleşti.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu
1. Sadık Semih Kayhan
2. Cemal Şerifoglu
3. Abubekir Bozkızıl
4. Haluk Sadıkoğlu
5. Şerafettin Bal
(Oy birliği)

Plan ve Bütçe Komisyonu
1.Birkan Birol yildiz
2.Vedat Akyol
3.Ertuğrul Baysal
4.Fatih Kayacı
5.Bayram Varol
(Oy birliği)

Hukuk Komisyonu
1.İnan Bektaş
2.Kurtulus Özaydın
3.Sabahattin Barış
4.Mustafa Naim Yağcı
5.Salih Kızılhan
(Oy birliği)

Tarife Komisyonu
1.Şeref Uzun
2.Zekeriya Angi
3.İsmail Tan
4.Esma Ersin
5.Erdal Kaya
(Oy birliği)

Çevre ve Sağlık Komisyonu
1.Selami İğrek
2.Zekeriya Angi
3.Sabahattin Barış
4.İdris Taşkın
5.Erdal Kaya
(Oy birliği)

Eğitim, Kültür ve Gençlik Komisyonu
1.Ekrem Köse
2.Arif Kuşcu
3.Duran Acar
4.Veli Arslan
5.Şerafettin Ay
(Oy birliği)

Avrupa Birliği Komisyonu
1.Kurtuluş Özaydın
2.Şeref Uzun
3.Tugba Dönmez
4.Merve Çomoglu
5.Erdem Konak

Kadın ve Sosyal Yardımlaşma Komisyonu
1.Tuğba Dönmez
2.İsmail Tan
3.Ertuğrul Baysal
4.Esma Ersin
5.Merve Çomoglu

Engelliler Komisyonu
1.Sebahattin Barış
2.Seref Uzun
3.Selami İğrek
4.Erdem Konak
5.Şerafettin Ay
(Oy birliği)


Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu
1. Tugba Dönmez
2. İsmail Tan
3. Vedat Akyol
4. AK Parti komisyon üyesi ismi vermedi
5.AK Parti komisyon üyesi ismi vermedi
(AK Parti grubu komisyonun adının değiştirilmemesi nedeniyle komisyona isim vermeyeceklerini belirterek bu komisyon görüşmesinde grubu terk etti)

Gündemdeki maddeler komisyonlara havale edilirken, çarşamba günü toplantının aynı saatte ve aynı yerde yapılması kararlaştırıldı. Sonrasında toplantı sona erdi.