Van Kültür ve Dayanışma Vakfı, ‘Geleceğimize sahip çıkalım' sloganıyla yürüttükleri çalışma doğrultusunda, Küçükçekmece'deki Elite World Hotels'de öğrencilere burs veren Vanlı iş adamları ve burs alan öğrencileri buluşturan bir program düzenledi. Düzenlenen etkinliğe Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektorü Prof.Dr. Hamdullah Şevli, AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Betül Sayan Kaya, Van Kültür ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Ağar, Van Kültür ve Dayanışma Vakfı'nın yöneticileri, Şube Başkanları, TURMEPA Yöneticileri, Van Vakfı Yönetim Kurulu üyesi aynı zamanda Ataşehir Belediye Meclis Üyesi - İş İnsanı Bekir Bozkızıl'ın yanısıra Vanlı iş adamları'nın yanısırave öğrenciler katıldı. Programda Van şehrinin tanıtıldığı kısa bir sinevizyon gösterimi yapılırken, programın ilerleyen saatlerinde öğrencilere ve bazı iş adamlarına plaket ve hediyeler verildi.

Van Kültür ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Ağar, “Van Vakfı yaklaşık 200 öğrencimize burs temin etti. Burslar, genelde yönetim kurulumuz ve Vanlı iş adamları tarafından temin ediliyor. Çok iyi üniversitelerde okuyan, çok iyi gençlerimiz var. Biz bunlara sahip çıkmak zorundayız” dedi.

VALİ BİLMEZ'DEN BEKİR BOZKIZIL'A TEŞEKKÜR PLAKETİ

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez'de Ataşehir Belediye Meclis Üyesi - İş İnsanı Bekir Bozkızıl'a Vakıf aracılığıyla öğrencilerin eğitimlerine destek olmak amacıyla vermiş olduğu burslar adına teşekkür plaketi verdi. Ataşehir Belediye Meclis Üyesi - İş İnsanı Bekir Bozkızıl, burs alan öğrencileri tek tek masalarında ziyaret ederek sohbet etti.

BOZKIZIL: ÜNİVERSİTELİ KARDEŞLERİMİZE DESTEĞİMİ SÜRDÜRECEĞİM

Van Kültür ve Dayanışma Vakf Burs desteği veren Ataşehir Belediye Meclis Üyesi - İş İnsanı Bekir Bozkızıl, "Van Kültür ve Dayanışma Vakfımızca 200 Van'lı kardeşimizin İstanbul'da eğitimlerine destek almak amacıyla burs vermiştik. Öğrencilerimizle sohbet etmek, onları tanımaktan son derece mutlu oldum. Bundan sonraki süreçte; Üniversiteli kardeşlerimizin eğitimlerine her zaman desteğimizi sürdürmeye devam edeceğim. Bu anlamlı geceyi düzenleyen vakfımıza bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.


Prof. Dr. İlhan Atilla Dicle ise kaleme aldığı ‘Bir Yaşam Öyküsü' adlı kitabını, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez'e takdim etti. Etkinliğin sonunda, Dr. Betül Sayan Kaya, Mehmet Emin Bilmez, Vanlı iş adamları ve temsilciler ile öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirdi.