14 Nisan'da test sonucu sonrasında evde tedavi gören Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez ve eşi Hatice Çerkez, 25 Nisan'da covid-19'a bağlı genel sağlık durumlarının ağırlaşması sonucunda Kozyatağı'nda bulunan Acıbadem Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.

Hatice Çerkez eşiyle birlikte tedbir amaçlı tedavi gördüğü hastaneden erken taburcu edilirken, Orhan Çerkez'in ise durumu kritikleşmiş ve covid-19'a bağlı akciğerlerdeki kalıcı belirtiler nedeniyle doktorlarının uygulamış olduğu tedavi sürecinde yaklaşık 81 gün boyunca hastane'de entübe olarak yoğun bakımda uzun süre kalmasının ardından temmuz ayının ilk haftasında normal servisteki odasında tedavisine devam edilmişti.

81 Günlük süreçte vücut direncinin düşmesi, kilo kaybına bağlı olarak kol ve ayak kaslarında zayıflamaya bağlı olarak temmuz ayının ilk haftasından itibaren fizik tedaviye olumlu yanıt veren Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, doktorlarının onayı ile tedavi gördüğü hastaneden ailesinin, sevenlerinin ve sağlık çalışanlarının alkışları ile taburcu oldu.

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez'de uzun zamandır kapalı alanda kalmasının ardından ilk kez açık havada sevenlerini, sağlık çalışanlarını ve yol arkadaşlarını selamladıktan sonra Ataşehir'de ikamet ettiği evine doğru araçla hareket etti. Evinin bahçesinde sevenleri, ailesi ve beraber yol yürüdüğü arkadaşları sağlığa kavuştuğu için "Adak Kurbanı" kesilmesiyle birlikte Orhan Çerkez'i dualarla evine istirahat etmek üzere selamlayarak uğurlandılar.

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez'in sağlığına kavuşmasının ardından sevenleri, ailesi ve birlikte çalıştığı mesai arkadaşları "Bayram öncesi sağlığına kavuşan Orhan Çerkez başkanımız bizlere ikinci bir bayram yaşattı" mesajları paylaştılar.