Ataşehir Belediyesi'nin Mevlana Mahallesi'ne yönelik kazandıracağı eserlere bir yenisi daha ekleniyor. Özellikle emekli veya yaşlı vatandaşların rahatlıkla gidebileceği yeşil ile iç içe 30 Ağustos Parkı içerisine inşaa edilen 30 Ağustos Emekli Kültür Evi projesi kapsamında henüz resmi açılış duyurusu yapılmamasına rağmen emekli ve yaşlı vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği projede, eksiklikliklerin giderilmesi ve taleplerin alınmasıyla ilgili toplantı gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen toplantıya Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Ataşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şehnaz Yabar, Meclis Üyesi Selami İgrek, Kültür Evi Koordinatörü İbrahim Dizlek, Ataşehir Tüm Emekliler Derneği Başkanı Cafer Çağrıtekinci'nin yanısıra birim müdürlük personeli, emekli ve yaşlı vatandaşlar katıldı.

Gerçekleştirilen toplantıda konuşma gerçekleştirilen Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, "Burada sizinlerin keyifle vakit geçirebileceği, talep ettiğiniz kursların yanısıra belediyemizin etkinliklerini de burada gerçekleştireceğiz. Böylelikle sizlerle burası hayat bulacak" dedi.

Çerkez'in konuşmasının ardından emekli ve yaşlı vatandaşlar taleplerini dile getirdiler. Özellikle mahalle konusunda da taleplerini ileten emekli vatandaşlar, mahallenin daha güvenli olması konusunda bekçi ve emniyet önlemlerinin arttırılması, İstanbul içi ve İstanbul dışı kültür gezileri, Kamera ve bekçi konusunda talepler, bilgisayar, ilk yardım eğitimleri, İngilizce, aşçılık konularında kursların açılmasını talep ettiler.

Ataşehir Tüm Emekliler Derneği Başkanı Cafer Çağrıtekinci, "Ataşehir Tüm Emekliler Derneği olarak sizlerin aranızda bulunmaktan son derece mutluyum. Sizleri derneğimize üye olmaya, güncel emeklilik haklarınızla ilgili bilgilenmeye ve misafirimiz olmaya davet ediyorum" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez'de gerekli notların alındığını ve en kısa zamanda bu taleplerin yerine getireceğini söyledi. 30 Ağustos Emekli Kültür Evi Kültürel faaliyetler; sıcak ikramların yanısıra, kütüphane, haber, gazete okumanın yanısıra tiyatro, şiir günleri, koro günleri, bağlama, nakış, el işi, resim ve takı, örgü, akıllı telefon kullanımı kurslarının yanısıra talep edilen eğitimler verilecek.

Konuşmaların ardından toplu hatıra fotoğrafı ile birlikte emekli ve yaşlı vatandaşlar, 30 Ağustos Emekli Kültür Evi'nin yapımından dolayı Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve yetkililere teşekkür ettiler.