Türkiye Ulusal Ajansı ve Avrupa Birliği tarafından hibe ile desteklenen Clean Nature Long Life (Temiz Doğa Uzun Yaşam) Erasmus+ (K229) okul ortaklıkları projesi kapsamında; İngiltere, Portekiz, Romanya, Makedonya’ya bağlı okullar ve Türkiye’den ise Ataşehir’den Ali Fuat Cebesoy İlkokulu yer alıyor.

Ali Fuat Cebesoy tarafından geliştirilen proje ile İngiltere, Kuzey Makedonya, Romanya ve Portekiz'den okullar arasında yakın işbirliği gerçekleşiyor. “Temiz Doğa, Uzun Ömür” projesi, bugün dünyamızı etkileyen birçok çevre sorununa yönelik geliştirilmiştir.

Proje ile “İklim değişikliği, Kirlilik, Geri dönüşüm,Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Ormansızlaşma, Nesli tükenmekte olan türler ve Sürdürülebilir Şehir Planlaması” yapılması amaçlanmaktadır.

Günümüzde çevre koruma ve çevre yönetimi, küresel öneme sahip alanlar haline geldiğinden, erken yaşlardan itibaren çevresel programlara ihtiyaçlar doğrultusunda; sadece küresel ölçekte değil, yerel ve bireysel ölçekte de çevreye nasıl bakabilecekleri konusunda 4-14 yaş arası çocuklarla birlikte projeye katılım sağlanmaktadır.

Projenin temel hedefi ise bugünün gençleri yaşadıkları dünyaya nasıl bakacakları konusunda eğitilirlerse, yarının sorunları önemli ölçüde azaltmaktır.

Ali Fuat Cebesoy İlkokulu öğrencileri Clean Nature Long Life (Temiz Doğa Uzun Yaşam) projesi ile dijital becerilerinin yanı sıra dil becerilerini de geliştirecek, deneyim kazanacaklar ve özgüvenlerini, öz farkındalıklarını, iletişim becerilerini, problem çözme yeteneklerini ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirecekler. Ekolojik faaliyetlere aktif olarak dâhil olacaklar.

Proje Koordinatörü Nilgün Müldür Şen proje ile ilgili yaptığı açıklamada; “öğrencilerimizin, yardımlaşma, dayanışma, işbirliği, içinde hoşgörü gösteren, 21. yüzyıl becerilerine sahip, teknolojiyi doğru kullanabilen, çevre konularına duyarlı bireyler olmalarını hedefliyoruz” dedi.

Bu yönde çalışmalarını arttıran Ali Fuat Cebesoy İlkokulu proje ekibi, cumartesi günü, “Çöpüne Sahip Çık Vakfı” katkılarıyla okul öğrenci, veli ve öğretmenlerine yönelik uzaktan bağlantıyla canlı seminer verdi. Ve yeniden kullan atölyesi düzenledi. Çöpüne Sahip Çık Vakfı Projeler yöneticisi Ece Kuray seminere katılan öğrenci ve ailelerine geri dönüşümün tüm dünya için olan önemini çarpıcı video ve görsellerle anlattı.

Yeniden kullan atölyesi ile Çöpüne Sahip Çık Vakfı projeler sorumlusu Oya Güzel, çocuklara eski tişörtlerini anne babalarıyla birlikte nasıl alışveriş çantasına dönüştürebileceklerini anlattı. Çocuklar anne ve babalarıyla birlikte uzaktan atölye çalışmasına katılmanın mutluluğunu yaşadı. Ali Fuat Cebesoy İlkokulu Erasmus+ proje ekibi; proje faaliyetlerinin Ali Fuat Cebesoy İlkokulunda artarak devam edeceği müjdesini verdi.