Katılımcı sayısı olarak oldukça dikkat çeken projede 12 ülkeden,138 öğretmen görev almaktadır. Proje'ye bu yıl; ARNAVUTLUK (3), AZERBAYCAN (2), BULGARISTAN (1), HIRVATISTAN (4), İTALYA (2), POLONYA (4), PORTEKIZ (3), ROMANYA (2), SIRBISTAN (2), TÜRKIYE (113), ÇEK CUMHURIYETI (1), ÜRDÜN (1) katıldı.

Proje ePartners, eCitizen, eArt, eMusic, eHeritege, eTeknology, eSafety, eTwinning olmak üzere dikkat çekici sekiz temadan oluşmaktadır. Projenin ilk teması olan ePartners bölümünde öğrenciler kendilerini çağa uygun olacak şekilde web2 aracı kullanarak tanıttılar.
Proje ile öğrenciler kendilerini ifade etme, kendi kültürünü tanıma ve tanıtma, farklı kültürleri tanıma, sözel ve fiziksel beceriler edinebilme, çeşitli web2 araçlarını kullanma, güvenli bir internet kullanıcısı olma, özgüven kazanabilme gibi pek çok beceri kazanmaları sağlanmak istenmektedir. Proje öğrencilere milli ve evrensel kültürleri tanıma, sosyalleşme, işbirliği yapabilme gibi konularda fırsatlar sunarak kalıcı bir öğrenme deneyimi sunmaktadır.

Projeyi yürütmekte olan sınıf öğretmeni Elçin Dilşat Yavuz, geçen yıl öğrencileri ile yürüttükleri iki etwinning projesi ile Ulusal Kalite Etiketi ve Avrupa Kalite etiketi kazanarak Ali Fuat Cebesoy İlkokulu’nun “ETwinning School” olmaya aday olduğunu belirtirken, bu projede de geçen yıl olduğu gibi çalışmaları hassas ve titizlikle yürüteceklerini ekledi. Proje çalışmalarının öğrenciler için farklı bir eğitim ortamı sunması, çeşitli becerilerini geliştirmesi anlamında çok yararlı olduğunu vurgulayarak proje seçerken öğrenci seviyesine dikkat edildiğini de ekledi. Çalışma süresi boyunca okulumuzu en iyi şekilde temsil edeceklerini ifade etti.