20 Ocak'ta gerçekleşen kongre sonrasında ilk kez yerel basın ile bir araya gelen İsmail Erdem, önemli açıklamalarda bulundu.

ATAŞEHİR'DE 90 GÜNDE %45 OY ALDIK
2019 Seçimlerinde 90 günlük bir çalışma yaptık. Ataşehir’in sorunlarıyla ilgili yakinen tespitlerimiz oldu. Projeler ürettik ve halkımızla paylaştık ve netice itibariyle 31 Mart seçimlerini %45 civarında oy alarak seçimi tamamladık.

ATAŞEHİR’İN ÇÖZÜLMEYECEK BİR PROBLEMİ YOK!
Ataşehir’in çözülemeyecek herhangi bir problemi yok. Esas olan samimiyetle niyet edip, çözüm için çok çalışmak gerekiyor. Aynı İstanbul’un ve ülkenin meseleleri gibi. Ülke olarak 2001 yılında büyük bir çöküntü yaşamıştık. 3 Kasım 2002 genel seçimleri ile birlikte Türkiye ayağa kalkışını en iyi şekilde Dünya’ya göstermiş oldu. Çalışırsanız, üretirseniz olur. Derdiniz varsa, sıkıntılara çare olursunuz. Vatandaşı dinlerseniz, biraz kulak verirseniz ve çözüm yolunda kendinizi biraz yorarsanız çözümsüz hiç bir şeyin olmadığını görürsünüz. 2001 Türkiye’si ile günümüz Türkiye’sini yan yana koyduğunuzda tüm dünya açık farkı net bir şekilde görüyor. 84 Milyon Ülke insanımızda bir arada yaşıyor.

ATAŞEHİR’DE CİDDİ BİR DEĞİŞİM YOK!
2009 Seçimleri ile birlikte 10 Yıl boyunca Sancaktepe Belediye Başkanlığımız süresi boyunca Sancaktepe’de yaşadık. 2019 Seçimleri ile birlikte yeniden Ataşehir’e döndüğümüzde Ataşehir’de ciddi bir değişimin yaşanmadığına şahit olduk.2019 Seçimlerinden bu zamana kadar Ataşehir’de aynı hizmet anlayışı ile yönetiliyor ve devam ediyor. Elbet yapılan ve yapılamayanlar var. Türkiye genelinde kamu kurumları bölgesine hizmet vermeye ve yatırım yapmaya devam ediyor. Ancak Ataşehir halkı 12 yıllık geçmişi olmasına rağmen alması gerek hizmeti yerel yönetimden alamadı. Bunların başında imar planları var. Çünkü İmar Planları, bu şehirde yaşayan insanların rahat bir şekilde yaşaması, şehrin gelişmesi için anahtardır.

ATAŞEHİR’İN EN BÜYÜK SORUNU İMAR!
Ekonomik, kültürel gelişimlerin adresi imar planlarıdır. İnsanların güvenle oturabileceği çevreler, sosyal, kültürel ve sportif alanların oluşturulması imarla alakalıdır ve bu vatandaşlarımız için çok önemlidir.2019 Seçimlerinde geldiğimizde gençlerin gidebileceği sosyal tesislerin olmadığını, birçok özel işletmelerin olduğu sosyal tesisleri gördük. Ekonomik durumu iyi olmayan gençlerimiz birçok hizmeti kamudan bekler. 12 Yıllık Ataşehir Belediyesi’nin gençlerin konaklayabilecekleri, eğitim, kültür, sanat ve sportif faaliyetlerden yararlanabilecekleri tesislerden mahrum bırakıldığını görüyoruz. Küçükbakkalköy Mahallesi 1989’dan beri aynı partili belediyeler tarafından yönetiliyor. Yenisahra, Aşık Veysel-Mustafa Kemal Mahallesi, Sancaktepe Sınırında Ferhatpaşa, Ümraniye’den Ataşehir’e dahil edilen Yeni Çamlıca, Mimar Sinan, Mevlana Mahallesi, İçerenköy’ün çamaşırcı deresi bandında kalan kısımları halen yerel belediyeden imar bekler.

SANCAKTEPE’DE 5 AYDA İMAR PROBLEMİNİ ÇÖZDÜK
2009’da Sancaktepe Belediye Başkanlığım döneminde, 3 Belde’den oluşan Sancaktepe’nin Yenidoğan - Sarıgazi – Samandıra bölgelerinin imar planları, çıkan imar planlarının yetersiz olduğunu gördük. Sancaktepe’nin 1/5000’lik imarlarını İBB’den, 1/1000’lik planlarını da Sancaktepe Belediye Meclisimizden 5 Ay gibi kısa bir sürede Sancaktepe’nin tüm imar planlarını çıkardık.

VATANDAŞLARIN NE GÜNAHI VAR!
12 Yıl geçmesine rağmen Âşık Veysel, Mustafa Kemal, Ferhatpaşa, Yeni Çamlıca bölgelerinde yaşayan insanların ne günahı var. 2019’da Yerel Seçimlerinde Ferhatpaşa’nın sınırlarını kapsayan DSİ yeni bir havza yönetmeliği hazırlıyordu, bizde müdahil olarak Ferhatpaşa’nın yoğunluğunu arttırdık. Ferhatpaşa’ya yeni imar yapılması gerektiğini hatırlattık. O Dönemde hektar başı 80 kişi olan yoğunluğu 140 kişi’ye çıkardık. Ne kadar süre geçti 2 yıl. 2 Yıldır Ferhatpaşa’nın İmar Planlarının çıkması için Ataşehir Belediyesi’nin altlığını hazırlayarak, İBB’ye sunarak imarı çıkarması lazımdı ancak çıkarmadılar.

FERHATPAŞA’DA KAÇAK YAPILAŞMAYA VATANDAŞLAR TEŞVİK EDİLİYOR
2009 Seçimlerin de dâhil Ferhatpaşa’da günümüze kadar kaçak yapılaşma devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Ferhatpaşa’daki kaçak yapılaşmalar bir TV kanalında gündem olmuştu. Arkasından göstermelik yıkımlar yapılıyor. Niye yaptırdınız, niye yıkıyorsunuz. Vatandaş yarın bunu soracak, yaptırırken vebali yok mu bunun. Yaptırdıktan sonra yıkmak kahramanlık değil ki, vatandaşın canını niye yakıyoruz. Yarın vatandaş bunun hesabını sorar. Vatandaş niye yapıyor İmar yok diye. Adeta vatandaş kaçak yapılaşmaya teşvik ediliyor. İmarı çıkarmadıkça, kaçak yapılaşma sorunu bitmez. İmar’ı çıkartırsın, disiplinize edersin ve kaçak yapıyı sıfırlarsın. Ondan sonrada göstermelik gideceksin orada kaçak yapıları kanatacaksın, göstermelik yıkım yapacaksın. Yıkılan mal milli servettir. Vatandaşa da şehre de yazık.

YENİSAHRA – BARBAROS’TA ÇİVİ ÇAKILMADIĞINI GÖRÜYORUZ
Yenisahra – Barbaros İmar Planları Kadir Topbaş döneminde çıkmıştı. O dönemde vatandaşlar belediye yönlendirmesi ile planlara itiraz etmiş, arkasından planlar mahkeme kararıyla da iptal edilmişti. Belediye Başkan adaylığımız sürecinde 1 aylık süreçte Yenisahra-Barbaros İmar planlarını İBB’den geçirdik. 2 Yıllık süreç geçmesine rağmen vatandaşa imar konusunda bir kapı açılmamış.Daha yeni ruhsat alan bir firma olduğunu öğrendik. Şimdiye kadar inşaat sürecinin orada başlaması gerekirdi. Ama bir çivi çakılmadığını görüyoruz.

9 AYDIR İÇERENKÖY-KÜÇÜKBAKKALKÖY İMAR PLANLARI REVİZE EDİLMEDİ
İçerenköy - Küçükbakkalköy imar planları yine Kadir Topbaş döneminde çıkmıştı. Yine aynı şekilde vatandaşlar itirazlara teşvik edildi. Sonrasında Mimarlar Odası’nın da süreci mahkemeye taşıması ile birlikte geçtiğimiz yıl mahkeme planları iptal etti. Ne yapılması gerekirdi, hemen iptal gerekçelerine bakılır ve ona uygun Ataşehir Belediyesi’nin gerekli revizeleri yaparak İBB’ye sunması gerekirdi. Aradan 9 ay geçmesine rağmen 2 mahallemizde plansızlık hâkim. Burayla beraber 40 yıllık imar planı problemi söz konusu. Yazık ve günahtır.

ATAŞEHİR’İN İMARLARINI İBB MECLİS KOMİSYONU’NDA GÖRÜŞTÜK
Geçtiğimiz haftalarda AK Parti İlçe Başkanlığı olarak İmar Komisyonumuzu ziyaret ettik. Ve vatandaşımızın lehine olacak her türlü imar plan teklifini AK Parti grubu olarak geçirelim. İmar komisyonu da bizlerle beraber hem fikir. Geçtiğimiz hafta gerçekleşen İBB Meclisi’nde görüşmemizin ardından Kayışdağı – İnönü mahalle 1/5000’lik imar planları onayladık.

VATANDAŞIN LEHİNE İMAR PLANLARINI MECLİS’TEN GEÇİRECEĞİZ
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde çoğunluk AK Parti’de. İçerenköy – Küçükbakkalköy İmar Planlarını İBB Yönetimi meclise getirsin, vatandaşın lehine onu da meclisten geçireceğiz. Yine komisyon ziyaretimizde; Âşık Veysel – Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki imar planlarındaki imar iyileştirmelerine de olumlu bakıyoruz ve açık çek veriyoruz. Vatandaşlarımızın imar haklarını elde etmeleri için olumlu düşünüyoruz.

ATAŞEHİR 4 TANE GÖKDELENDEN OLUŞMUYOR
Yeni Çamlıca – Mimar Sinan – Mevlana mahallelerimiz sorunlu mahallelerimizin başında geliyor. Atatürk, Yenişehir, Barbaros’un bir kısmını kapsayan 2,5 mahallemizin imarı düzgün. Halkımızın %80’ni imar problemi olan, depremde büyük riskle karşı karşıya binalarda ikamet ediyor. Kral çıplak, Ataşehir 4 tane gökdelen’den sadece oluşmuyor.

3 MAHALLE’NİN MÜLKİYET ÇÖZÜMÜ İÇİN GİRİŞİMİMİZ OLDU
Yeni Çamlıca – Mimar Sinan – Mevlana mahallelerimizin yıllardır süren sorunu var. 2019 Seçimlerinde Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sn. Murat Kurum ile görüştük ve belirli bir mutabakata varmıştık. Özellikle Yeni Çamlıca Bölgesi’nde bulunan birçok tapuda şerhler ve ipotekler var. Vatandaşın elinde tapusu var ama fiiliyatta arsası yok. Böyle olunca orada birçok vatandaşımız hak sahibi iken hissedar pozisyonuna düştü ve mahkemelerle uğraşmakla meşgul oldu. En sonunda mahkeme’de bütün yapıyı iptal ederek, kök tapuya dönün dedi. Mahkeme kararının ardından 3 mahalle stop etti.

3 MAHALLE’DEKİ ŞERHLER VE İPOTEKLER 130 DÖNÜM KAMU ARAZİSİYLE ÇÖZÜLÜR
3 Mahallemiz için çözüm; elinde tapusu olup arsası olmayan vatandaşlar için o dönemdeki görüşmemize istinaden mağdur olan vatandaşlarımız için 130 dönümlük kamu arazisi tahsisi sağlanarak, rızaya binaen tapu hak sahiplerine o yerlerden eşit oranda yer verilerek diğer tapulardaki şerhler ve ipoteklerin kaldırılması sağlanacaktı. Tek çözümü de bu olduğunu biliyoruz. Biz vatandaşımızın mağdur olmaması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile yaptığımız görüşme sonucunda bakanlığımız üzerine düşeni yapmaya hazırdı. Ancak 2 yıldır bu 3 mahallemizin sorununu çözümü için bakanlıktan geçen olmadığını öğreniyoruz.

BİZ YOL GÖSTERDİK, ONLAR UĞRAMADILAR
Biz yol göstermemize, kılavuz olmamıza rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığına uğramadılar. Geçen ay ihaleye çıkardılar. Orada izlenen yol doğru bir yol değil. Ya vatandaşı vatandaşa borçlandıracaklar, ya da vatandaşın elindeki payları kırparak öbür hak sahiplerine verecekler. Ama zamanında şerh ve ipotek koyanlara para ödeyen, belediyeye para yatıran vatandaşlarımız var. Burada farklı çekişmelere sebep olmuş yüzlerce, binlerce davalar var. Şimdi tekrar 40 öncesine devam ediyoruz, aynı yanlışa devam edeceğiz. Çözüm mü, çözüm değil. Çözüm 130 dönüm kamu arazisi üreteceksiniz, arkasından rıza ile vatandaşları ikna edeceksiniz ve orada yaşayan vatandaşı özgür bırakacaksınız. Böylelikle arsalardaki ipotekler kaldırılacak.

3 MAHALLE’NİN TAPU PROBLEMİ ÇÖZÜLMEDEN İMAR ÇIKMAZ
10 Yıllık belediye başkanlığı yapmış ve halkın içinde olan birisi olarak şunları söylüyorum; Tapu sorunu çözüldükten sonra 1/5000’lik yeni bir şehir planları yapacaksınız. Orada yıllarını vermiş olan insanlarımızın çocuklarına, torunlarına dahi yansıyan sorunları çözmüş olacaksınız. Kalıcı çözüm bu olur. Yoksa pansuman tedbir ve makyajlarla Ataşehir’in ne imar, nede mülkiyet problemi çözülür. Çözeni alkışlarız, üzerimize düşen bir şey varsa onu da yaparız.

ATAŞEHİR ANADOLU YAKASININ GÖZBEBEĞİ – İMARDA EN GERİ İLÇESİDİR
Ataşehir coğrafi olarak Anadolu yakasının en merkezi ve göz bebeği noktada olmasına rağmen imar konusunda en geride kalmış ilçelerden birisidir. Ve burada halkımıza zulüm ediliyor, yazıktır ve günahtır diyoruz. Ataşehir ve İBB’ deki AK Parti meclis grubu olarak Ataşehir halkımızın menfaatine olacak her türlü teklifi onaylayacağız ve meclis’ten geçireceğiz, yeter ki kamu yararı olsun.

ATAŞEHİR’İN BORCU 628 MİLYON TL
İmar’dan sonra yerel belediyecilik hizmetlerine baktığımızda açıkçası yine gerilerde olduğumuzu belirtmek isterim. Ataşehir Belediyesi’nin 2020 yılı sonu itibariyle 628 Milyon borçları var. 2021 Yılı bütçesi ise 550 milyon lira. Yani yıllık bütçeyi aşan çok ciddi bir borç yükümüz var. 2021 Yılında Ataşehir Belediyesi’nin gelir sağlama şansı var mı, yok. 300 milyon’un üzerinde gelir elde edeceğini de düşünmüyoruz. Böylelikle borcun üzerine borçlar artarak devam edecek. Bütçe yönetimi de zayıf. Kaynak ve tasarruf edemedikleri zaman 628 milyon borç var. Diğer rakamları da bilmiyoruz, sorar öğreniriz.

ATAŞEHİR BELEDİYESİ EKONOMİK KRİZDE SAĞLIK ALANINI SATIYOR AMA! SATILAMAZ…
Ataşehir Belediyesi ekonomik krizden çıkış amacıyla Örnek Mahallesi’ndeki Dumankaya bloklarının yanındaki sağlık alanını 11 Mart’ta 22 milyon muhammen bedelle satışa çıkartıyor. Sağlık alanı hukuken satılamaz, suç mudur suçtur, ağır cezalık hükümleri var mıdır, görevi kötüye kullanmamıdır! Evet. Kamu yararına ayrılan sağlık, spor, yeşil, okul alanı olarak ayrılan, imar planlarında donatı alanı olarak ayrılan kamunun kullanıma açılacak yerleri ne Milli Emlak nede belediyeler satamaz. Çünkü kanun böyle emrediyor. Ama ona rağmen ihaleye çıktılar, alan olmadı. Yani Ataşehir Belediyesi sağlık alanını satışa çıkartabilecek kadar kilitlendi. Durum ortada.

DONATI ALANINI SATARSANIZ YARGILANIRSINIZ
Ataşehir Belediyesi’nin önümüzdeki 3 yıllık süreçte Ataşehirlilere yatırım bazında verebilecekleri bir şey olmadığını görüyoruz. Bu imkânlarla da bir şeyler yapma şansları yok. Açıkça uyarıyoruz! Donatı alanları ne zaman satışa çıkartılırsa hukukla karşı karşıya kalacaklar. Burada imza atan her kamu görevlisi de yargılanır. Sağlık, okul, spor ve yeşil alanlar satılamaz! Kanun bu… Bizde 10 yıllık belediye başkanlığı yaptık, bir metrekare yeşil alan mı, spor alanı, okul alanı mı sattık. Satamazsın. Kamuya ayrılmış, kamu kullanacak. Ataşehir Belediyesi’nin geldiği nokta maalesef bu.

AK PARTİ GRUBU OLARAK KAMU YARARINI GÖZETİYORUZ
Ataşehir halkına şunu söylemek isteriz. Elbette 2019 seçimleri geride kaldı. Herkes 2023’te Genel, 2024’te ise yerel seçimler var. Biz halkımızın özgür iradesine havale ederiz. Bizlerde kamu yararı, kamunun halklarının korunması noktasında bizlerde AK Parti Belediye Meclis grubu olarak Ataşehir ve İBB’de meclisinde halkın yararına olacak, yasal hakların korunması noktasında mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz.

ERDEM’İN İMAMOĞLU’NUN ATAŞEHİR ZİYARETLERİNE DAİR KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI

* 2019 Seçimlerinde ben aday iken, Mevlüt Uysal Başkanlığındaki İBB’de 2 spor tesisinin (Esatpaşa ve İçerenköy) ihalesini yaptık. Göreve geldikten sonra iki tesisin ihalesini iptal ettiler. Spor kompleksi (Yüzme havuzu, kapalı spor salonu, top sahası, kapalı otopark) statüsündeki komplekslerin yapımı yerine amatör spor kulüplerinin top oynayacağı basit saha yapıyorlar.

* 2019 Yerel seçimlerinde aday iken Kayışdağı’na Orman Bakanlığı ile görüşmelerimiz sonrasında burayı Millet Bahçesi’ne dönüştürelim projemiz vardı. İmamoğlu, Kayışdağı’na gittiğinde Kayışdağı suyunun kaynak noktasında İSKİ’nın olduğu alanda inceleme yaparak buraya sosyal tesis yapalım demiş. Sadece bu Ataşehir halkını avutmaktan başka bir şey değildir.

* Çünkü ben Kadıköy Refah – Fazilet Partisi İlçe Başkanı iken, İBB tarafından Kayışdağı İSKİ Alanına o dönemin İSKİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu, döneminde sosyal tesis yapalım demiştik ve yapılan incelemeler sonucunda o dönemde teknik ve donanımlı bir arkadaşımız buraya sosyal tesis yapılırsa Kayışdağı suyu burada biter. Osmanlı döneminde döşenen hatlar sayesinde Kayışdağı’ndan Göztepe, Fenerbahçe’ye, Yel Değirmeni’nden Hasanpaşa’ya kadar su gidiyor ve hatlar halen çalışıyor. Arkasından görüşmemizde Veysel Eroğlu hocamızda bu kaynağı yok edemeyiz diyerek, olumsuz görüşünü bize aktarmıştı. Bugün Kayışdağı, İçerenköy ve Küçük Bakkalköy’de birçok noktada Kayışdağı suyu halen çeşmelerden akıyor. Kayışdağı suyunu bitirmek için böyle bir projeyi yapamazlar.

* Ataşehir Belediyesi hizmeti taşıyamıyor. Geçmişte İBB bizden değildi bahanesi vardı. Şimdi İBB’de kendi partili belediye başkanlarınca yönetiliyor. Geçmiş dönemlerde Tuzla’dan Silivri’ye kadar her tarafa İBB Yatırım yaptı.

* Maltepe Belediyesi 3 dönemdir CHP’li belediyece yönetiliyor, Maltepe Meydanı ve Sahil alanını İBB Yaptı. Kartal’dan Pendik’e, Kadıköy’e İBB’nin yatırımları yapıldı. Örneğin; Kadıköy’e Göztepe Parkı İBB Yönetimince yapıldı. Kadıköy’de, Ataşehir’de ve diğer ilçelerde vatandaşlarımız yaşıyor.

* İki tane metro bağlantımız var. Dudullu – Bostancı, Göztepe – Batı Ataşehir – Ümraniye metro hatları projemiz vardı. Hadi bitirin onları.

* Örnek’ten Küçükbakkalköy’e gelmek için 3 tane araçla aktarma yapmanız gerekiyor. Ataşehir’in bir merkezi bile yok. Merkezi ve meydanı olmayan bir yere ulaşım var mı, yok. Kim çözecek, talep ilçe belediyesi’nden gidecek ve büyükşehir çözecek.

* Ataşehir’in henüz Ataşehir’lilik bilinci ve kültürü oluşmamış. Ataşehir’in bir meydanı yok. Ataşehir’in ulaşım, yatırım, kültürel buluşması yok. Bloklarda yaşayan vatandaşlar farklı bir vatandaşmış gibi, %80’ni de farklı bir dünya’da yaşıyormuş gibi bir hal var. Yani, kırk tane yamadan oluşan bohça misali.

ERDEM’İN ATAŞEHİR YATIRIMLARI ve PROJELERİ’NE DAİR KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI

* TOKİ olarak İmar İskân Bloklarında 12 hane hariç, dönüşüm çalışmaları kapsamında yer teslimleri başladı. Eski binaların yıkım süreçlerinin tamamlanmasının ardından etap etap yeni binalar yapılarak vatandaşlarımızın güvenle oturabilecekleri konutlara taşınmaları sağlanacak.

* Barbaros Mahallesi’ndeki TOKİ ile ilgili sorunlu yer var, Esatpaşa’da tapusu hala TOKİ üzerinde olan yerler var. Bu sorunların çözümü ile görüşmelerimizi yaptık ve süreci yakından takip ediyoruz.

* Ataşehir’de iktidar değiliz ama AK Parti hükümeti olarak, Ataşehir’de sağlıkta, eğitimde ve diğer yatırımlarda üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız.

* Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kullanımı için PTT’nin kullanımındaki arazi devri ve Sağlık Bakanlığına tahsisi gerçekleşti ve 1200 yataklı hastane projesinin sürecini yakından takip ediyoruz.

* Erenköy Gümrüğü ile ilgili bir çalışmamız vardı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı ile görüşmelerimiz olacak. Buranın Millet Bahçesi olarak halkımıza yeşil alan olarak kazandırılması için, sosyal mekân olması için çalışmalarımızı başlatacağız.

HEDEFİMİZ ATAŞEHİR ve İBB’DE DEĞİŞİMİ YAŞATMAK

Ataşehir’de yaşayan ihtiyacı vatandaşlarımıza kaymakamlık aracılığıyla yardımcı olmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki ramazan sürecinde yine ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza üzerimize düşen sosyal sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. AK Parti Milletin partisi, 2 aydır burada bir bayram havası var. Bu kapı 426 Bin komşumuza her zaman açık. Komşularımızı misafir ediyor, ayağına gidiyoruz. 17 Mahallemizde esnaflarımızı işyerlerinde, komşularımızı evlerinde ziyaret ediyoruz. Hastalarımızı ziyaret ediyor, cenazelere de 7/24 katılmaya çalışıyoruz. Hedefimiz 2023 – 2024. 2023’te Cumhurbaşkanımızı halkın oylarıyla yeniden Cumhurbaşkanı olarak seçilmesini sağlamak, 2024’te ise İstanbul emanetini geri almak, Ataşehir’de belediye değişimi yaşatmak.

BASIN MENSUPLARININ SORULARINA CEVAPLARDAN SATIRBAŞLARI

Sizden önceki AK Parti Ataşehir İlçe Başkanları imarların çıkmasında mücadele verdiler mi?

İletişim çok önemli. Benden önceki İlçe Başkanlarımıza Ataşehir Belediyesi yönetimi, Ataşehir’in imar ve diğer sorunlarını İBB’de çözelim dememiş. AK Parti geçmiş dönem ilçe başkanı arkadaşlarımız imar planları için mücadele verdi, ancak itirazlar ve mahkemelerden dolayı iptal oldu. Şimdi de açık söylüyorum, siyaseten destek istemek önemli. Tekrar söylüyorum, Ataşehir’in sorunlarını ve Ataşehirlilerin lehine olacak sorunları çözmek için biz hazırız.

2019 Seçimlerinde İlçe ve Mahalle Teşkilatlarınız sizi yalnız bıraktı mı?
2019 Seçimlerinden önce ilçe yönetimimizde değişim oldu, hiçbir zaman ilçe yönetimimiz ve mahalle teşkilatlarımız bizi yalnız bırakmadı. Ancak görev değişimi sırasında zaman kaybı oldu. Toplam 90 günde tüm seçmene ulaşma imkanı, projelerimizi anlatma imkanımız olmadı. Ancak ona rağmen o gün ki koşulda aldığımız oy, çok yüksek bir oy. 3 Puan yukarı çıksak, rakibimizi 3 puan aşağı çekerek seçimi almış olacaktık. Muhtarlık seçimleri için Anadolu’ya giden vatandaşlarımızın gitmesi İstanbul seçimine ciddi etkisi oldu.

Kayışdağı’na sizin teras projeniz vardı! İBB konusundaki söyledikleriniz çelişki olmuyor mu?
Kayışdağı’ndaki suyun çıktığı yani İSKİ’nın alanını biz projelendirmedik. Kayışdağı’nda eskiden radarın olduğu sıfır noktasından Ferhatpaşa’nın Maltepe sınırına kadar ki kısmını Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan talep etmiştik ve orayı millet bahçesi olarak projelendirmiştik.

AK Parti İlçe Genel Kurulunuza Basının davet edilmemesi ile ilgili neler söylemek istiyorsunuz?
AK Parti İstanbul İl Başkanlığımızın almış olduğu karar doğrultusunda kısıtlı katılımla kongre gerçekleştirdik. O gün ki, kongremizde partili ve diğer vatandaşlarımızın katılımına izin verilmedi. Basın konusunda yerel basınımızın olmasını isterdik, ancak alınan karar o yönde idi.

Ferhatpaşa’da yoğunluktan artırımından kastınız nedir?
İmar planları yapılırken Ferhatpaşa’nın en düşük emsal 1,40 en yüksek emsali 1,75 olarak ilçe belediyesi tarafından yapılabilir. Küçükbakkalköy’de bulunduğumuz noktada bile emsal 1,80. Yoğunluktan bölgenin imara açılması ve emsal artışıdır.

Ataşehir’in Sorunlarını Çözmeniz Geleceğe Yatırım mı?
Gelecekle ilgili bir düşüncemiz ve hesabımız yok. Bu şehrin sorunların çözülmesi için kamu yararına her türlü gayrete hazırız.

Finans Merkezi’nin yerinin bir gecede değiştirilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?
İstanbul’un yeni ilçe planlamalarında Finans merkezi’nin olduğu kısım o dönemde Barbaros Mahallesi’ne bağlı idi. Finans Merkezi Çamlıca Çevre yolu olduğu ana hattın kuzeyinde kaldığı için, kanunda bir çelişki oluşmuş orda. Aslında kesin hat Çamlıca gişeleri, Altunizade gişeleri. Ana yollar ve dereler tabii sınırdır coğrafi kanuna göre. Finans merkezinin olduğu Barbaros Mahallesi’nin parçasının olduğu alanda da itilaf doğuyor. Bir gece de alınan dediğiniz kararda Bakanlar kurulunca alınan karardır. Bana göre alınan karar doğru bir karardır. Çamlıca yolu kalıcı ve doğal bir yoldur. Oranın uzun bir hikâyesi var. Ataşehir ve Ümraniye Belediyesi arasında uzunca bir süre tartışma konusu oldu. Kanundaki itilaftan kaynaklı sorun çözülmüş oldu.

Ataşehir’in imarları da bir gece de çıkarılamaz mıydı?
Ataşehir’in imar planlarının çıkarılması mücadele ile alakalı. AK Parti grubu olarak Aşık Veysel – Mustafa Kemal İmar Planlarının ve diğer mahalle planlarının hazırlanıp meclise gelmesi önemli. Biz vatandaşlarımızın yararına olan tüm imar planlarını İBB ve Ataşehir Meclisi’nden geçireceğiz. Burada Ataşehir Belediye’sinin sorumsuzluğu var. Neticede topu taca atmaya gerek yok, diğer ilçelerde imar problemlerini konuşmuyorsak sorunların çözümü için süreci takip etmeleri gerekiyor.

Yenisahra-Barbaros’taki belediye mi suçlu yoksa firmalar mı?
Belediyeye giden vatandaşlara belediye daha buranın imarı çıkmadı diyor. 2019’un mart ayında askıya çıktı bitti. Burada müteahhit firmaların sözleşmeleri olabilir, kısım kısım dönüşümü başlatabilirler. Vatandaşlarımız eğer firmadan kaynaklı sorun yaşıyorlarsa 3/2 imza çoğunluğu ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı il müdürlüklerine başvurarak sözleşmelerini feshedebilirler. Tapunuzu alırsınız, Ataşehir Belediyesi’ne gidersiniz imar hakkınızı alırsınız ve projenizi yapar inşaata başlarsınız, orada bir problem yok.

İBB İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na Ataşehir’den Meclis üyesi öneriniz olacak mı?
Gelecek ay İBB’nin komisyonlarına üye seçimi olacak. Bizimde İBB’de meclis üyesi olup liyakat sahibi, donanımlı arkadaşlarımız var. Biz önerilerimizi yapacağız.

Ataşehir’in Hükümet Konağı yok, bu konuda bir çalışmanız olacak mı?
Ataşehir Kaymakamımız ile de bu süreci konuştuk. Millet Bahçesi kapsamında gümrüğü değerlendirececeğiz. Gümrük alanı içerisinde uygun bir yer var. Buraya Hükümet Konağı yapılması konusunda yetkili kurumlarla gerekli görüşmelerimiz olacak. Ataşehir’in ortasında kalan ve merkezi konuma sahip bu alanda modern bir hükümet konağı kazandırmayı hedefliyoruz.

İmar Planlarında yeşil alanlarda kalan hak sahipleri mağdur edilecek mi?
Kayışdağı – İnönü ve diğer İçerenköy’de yeşil alanda kalan yerlerle ilgili imar plan notları var, transfer hakkı var. Yeşil alanlardaki hak sahiplerinin mağduriyet yaşamamsı oradaki konutlara taşıma, bütünleştirme, toplulaştırma kolaylığı sağlanabiliyor. İtiraz ve mahkeme süreci olmazsa imar planlarının olduğu gibi uygulanması en büyük temennimiz.

Ataşehir’in mahallelerinde başka ilçelere kaydırma veya Ataşehir’e mahalle kaydırma durumu söz konusu mudur?
İstanbul genelinde ilçeler arasındaki nüfus dengesini korumak, coğrafi sınırlarını korumak bakanlar kurulu kararıyla alınmaktadır. Mahalle değişikliği bakanlar kurulu kararıdır. Gündemimizde öyle bir şey yok.

AK Parti İlçe Başkanı İsmail Erdem, basın mensuplarının sorularını cevaplamasının ardından katılım sağlayan basın mensuplarına teşekkür ederek basın açıklamasını sonlandırdı.