AK Parti Ataşehir İlçe Başkan Adaylığına tek aday olarak İsmail Erdem'in gösterildiği kongrede delegelere hijyen kitleri (maske+kolonya) takdim edilirken, delegelere girişte oluşturulan kayıt masalarında önceden hazırlanan kimlik kartları takdim edilerek salona girişleri kimlik kartlarıyla yapıldı. Salonda oturma düzeninde birer koltuk boşluk bırakıldığı görüldü.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, kalabalık ve iç mekan
Gerçekleşen 5.Olağan Kongreye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti MKYK Üyeleri ve Milletvekilleri; Serkan Bayram, Mustafa Ataş, İffet Polat, Eyüp Özsoy, Şirin Ünal, Abdullah Güler, Ahmet Berat Conkar, Şamil Ayrım, İsmet Uçma, Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Esma Ersin, Elif Gülsüm Yılmaz, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Dr. Rabia Kalender İlhan, İl Gençlik Kolları Başkanı Osman Tomakin, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcıları, Yönetim Kurulu üyeleri, Ümraniye, Kağıthane, Kadıköy, Sancaktepe, Maltepe İlçe Başkanları, Pendik, Sancaktepe ve Kağıthane Belediye Başkanları, AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mehmed Emin Özkaya, Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül, Gençlik Kolları Başkanı Fatih Kayacı, ana yönetim kademeleri yürütme ve yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, mahalle başkanları, delegeler ile davet edilen isimler ile basın mensupları katıldı.

Kongre'de divana tek liste önerildi ve oy birliği ile kabul edildi. Divan başkanı, başkan yardımcıları, katip üyeleri için dilekçe verildi.

Divan Başkanı İl Başkan Yardımcısı Süleyman Aykaç, İl Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Saraçoğlu, Divan Katip üyeliklerine ise Neslihan Yurtdagul, Fatih Kayacı, Hasan Saygın isimleri seçildi.
Divan Başkanı Süleyman Aykaç tarafından açılış konuşmasının ardından kongrenin gündem maddeleri okundu.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı okunmasının ardından gündem maddeleri oy birliğiyle kabul edildi.

Protokol konuşmaları kapsamında kongre de görevini devredecek İlçe Başkanı Mehmed Emin Özkaya ilk konuşmasını gerçekleştiren isim oldu.

Özkaya: Kongreler buluşmaların, bayrak değişimlerinin günüdür
Resim
AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mehmed Emin Özkaya: "Bundan iki yıl önce İlçe Başkanlığı görevine beni layık gören Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve İl Başkanımız Bayram Şenocak'a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Kongrelerimiz buluşmaların, kavuşmaların, kucaklaşmaların, bayrak değişimlerinin günüdür. Partimizin 19 yıllık başarısının ardında yatan fedakar, çalışkan, disiplinli ve dava şuuruna sahip teşkilatları olmuştur. Ben ve birlikte görev yaptığımız İlçe Yönetimimiz, Kadın Kollarımız, Gençlik Kollarımız, Mahalle Teşkilatlarımızla gurur duyuyorum. Bizlerden önce nice emekleri olmuş büyüklerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Bugüne kadar partimizin her kademesinde görev almış gönüldaşlarımızı selamlıyorum. Teşkilatımıza gönül vermiş ancak aramızda bulunmayıp ahirete intikal etmiş gönüldaşlarımıza da rahmet diliyorum. 3 Kademe olarak iktidarımızın çalışmalarına destek olduk. Görev sürecimiz boyunca cadde cadde, sokak sokak, hane hane vatandaşlarımızla buluştuk. Bütün dünyanın içinde bulunduğu pandemi sürecinde komşularımızın yanında ve yakınında olmaya devam ettik. Özellikle bu süreçte yardıma ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza fedakarlıktan kaçınmadık." dedi.

Özkaya: Bu davanın verdiği huzur ile görevimi devrediyorum
Resim
Özkaya son olarak konuşmasında; "2 Yıllık süreçte yapmış oldukları faaliyetlerini özetleyerek gece gündüz durmadan, çalışarak üst üste iki seçimi geçirdik. Gayretleriniz, çabalarınız için teşekkür ediyorum. 2 Yıldır sürdürdüğüm İlçe Başkanlığı görevimi gururla ve gönül rahatlığı ile teslim ediyorum. Bugün değişen sadece isimlerdir. Partimizin misyonu, hedef ve idealleri değişmiyor. İsimler fanidir, baki olan davadır. Kongreler her zaman yeni başlangıçların doğum günü olmuştur. Bugün bir başlangıçtır. Birlikte büyük Türkiye'nin bir sayfası olmaktan gurur duyuyorum. Bir dava nefari olarak her daim sizlerle olacağım. Teşkilatlarımızın başarılı olması için her aşamada katkı vereceğim. Güçlü lider ve güçlü Türkiye için son nefesimize kadar çalışacağım ve çalışacağız. Özellikle yeni görev alacak arkadşalarımı şimdiden tebrik ediyorum. Ataşehir'in güzel dava neferleri hepinizi gönülden sevdim. Hepimiz benim için değerlisiniz. İlçe Başkanlığım sürecinde kimseyi kırmamaya, sorunlara çözüm olmaya çalıştım. Davanın verdiği huzur ile görevimi devrediyorum" ifadelerini kullandı.

Bayram: 2023-2024 Seçimlerinde muzaffer olacağımıza inanıyorum
Resim
Koordinatör milletvekili Serkan Bayram, "Kurucu yönetim kurulu üyesi olarak bu ilçede görev aldım. Ataşehirimiz içimizde bir ukte olarak kaldı. Mahalle teşkilatlarında nice arkadaşlarımız seferber olduk. İnşallah en kısa zamanda Ataşehir'de Ak Partili belediyeciliği buluşturacağız. İnanıyorum İsmail Erdem ile bunu başaracağız. Sabredecegiz ve mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Ataşehir, Maltepe, Kartal gibi ilçelerde biz buraları alamayız gibi psikoloji ile karşı karşıyayız. Cumhurbaşkanımız gibi zorlukları aşarak buradan bu ilçelerimizi de Ak Parti belediyeciliği ile buluşturacağız. İnşallah inandığımız yolda 2023 - 2024 seçimlerinde muzaffer olacağımızı düşünüyorum. Önce kendi mahallelerimizdeki seçmenleri sonrasında diğer mahallelerdeki seçmenleri ikna edeceğimize inanıyorum. Bugüne kadarki yönetimlerde görev alan tüm ilçe başkanlarına müteşekkirim. İsmail Erdem ve ekibi ilçemize çok şey katacaktır." ifadelerini kullandı.

Şenocak: Siyaset Bir Meslek Değildir
Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, müzik enstrümanı çalıyor ve sahnede
AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, "Kongrenin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kongremiz Bayram havasında geçiyor. Kuruluşundan bugüne partimize gönül vermiş herkese teşekkür ediyorum. Mehmed Emin başkanımıza ve şahsında ekibine teşekkür ediyorum. Bugün burada bayrak değişimi yaşanacak. Siyaset bir meslek değildir. Siyasetin yarın olduğunu ifade etmeye çalıştım. Bugünkü görevler elbet yarın bitebilir, bize başka görev verebilirler. Bizde teşkilat bilinci esastır. Konumumuz makamımiz ne olursa olsun bizim için verilen görevi en iyi şekilde yapmaktır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yolunda ne görev verilirse yapmaya hazırız. Mehmed Emin Özkaya ile ilerde farklı görevlerde olmaya devam edeceğiz. Ataşehir'de İsmail Erdem ile bayrağın çok yukarı taşınacağına eminim. Sancaktepe ki hizmetler, siyasi birikimler ile Ataşehir'de 2023 seçiminde sandıkları patlata paltala Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden başkan yapacağız. 2024'te Ataşehir'i ise AK Belediyecilik ile buluşturacağız" dedi.

Şenocak: 2024'te yarım kalan hesabımızı göreceğiz
Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar
Şenocak son olarak; "2024 yarım kalan hesabımızı göreceğiz hem Ataşehir hemde İstanbul'da Ak Partili belediye başkanı ile yola devam edeceğiz. Yeterki çalışalım. 2023 seçimi Zorlu bir seçim olacak. Çok çalışacağız. 20 saat esasıyla aktif çalışacağız. Çalışmayanlar müsade istesin. Bulunduğumuz makamlar sorumluluk ister. Çok yoğun çalışmayı ister. Biz Cumhurbaşkanımızın çok çalıştığına sizlerle şahidiz. Cumhurbaşkanımız çalışmasını gördükçe çok çalışmamız gerekiyor, gayret etmemiz gerekiyor. Yükünü hafifletmek gerekiyor. Önümüzdeki süreçte İstanbul ve diğer ilçelerde çok çalışacağız. 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı için çok çalışmalıyız. İnadına çok daha güçlü çalışmalıyız. Şimdi ki İBB Yönetimi, AK Parti dönemindeki hizmetleri yeniden açıyor ve tören yapıyor. Yeni genç kuşaklarımız bunlara öyle bir ders verecek ki, 2024'de İBB yeniden bizde olacak. Bugün 23.Kongremizi burada yaptık. Kalan 16 kongremizi tamamlayacağız. Şubat ayında yapacağımız İl Kongremiz ile yeni dönemde yola koyulacagiz. Bugün yeni seçilecek ilçe başkan ve yönetimine başarılar diliyorum. Yeni dönemde 4 mahalle başkanımız ilçe yönetimine girecek. Hayırlı olsun." şeklinde konuştu.

Sayan Kaya: Cumhuriyet döneminin en yüksek yatırımları AK Parti Döneminde yapıldı
Resim
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve MKYK Üyesi Fatma Betül Sayan Kaya; "Emek veren tüm teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Siyasette önemli olan hizmet etmek. Ataşehir'de inanıyorum ki hak davanın inanları kazanacak. Ataşehir'de ve İstanbul'da kazanan Ak parti olacaktır. Milletimizin verdiği destek ile bu millete hizmetkar olduk. AK Parti'nin 18 yılda yaptığı icraatlarını Cumhuriyet tarihi boyunca yapılanların en az 5-10 katı. Yollar, köprüler, hastaneler, Avrasya tüneli, havalimanları yaptığımız hizmetler ile milletimizin desteğini sürdürüyoruz. Cumhuriyet döneminin en yüksek yatırımları Ak Parti döneminde yapıldı. Ben inanıyorum ki, kazanamayacağımız tek bir gönül bile yok. Diğer bütün vatandaşlarımıza ulaşmak için bundan sonra gayretimizi o yönde geliştirmemiz gerektiğine, bu konuda da başarılı olacağımıza yürekten inanıyorum. Bu kadromuz ile Ataşehir'de 2023 seçiminde %50'nin üzerinde sayın cumhurbaşkanımız'a destek, 2024'te ise burası AK Belediyecilik ile tanışacak." dedi.

Kaya'nın konuşmasının ardından protokol konuşmaları sona ererken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partililere mesajının gösterilmesinin ardından protokol salondan ayrıldı.

Resim

Kongre'de gündem maddeleri kapsamında İlçe Başkan Yardımcısı Serdar Orhan tarafından faaliyet raporu, Mali Hizmetlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Timuçin Topyay tarafından mali performans raporu sunuldu ve raporlar oy birliği ile kabul edildi.

Resim

Raporların görüşülmesinin divana İsmail Erdem'in Yönetim Kurulu Listesi sunuldu.


Divan tarafından isimler tek tek okunmasının ardından İlçe Seçim Kurulunca sandıklar kurularak delegelerin oy verme işlemi gerçekleşti.
Resim
Kongre'de AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mehmed Emin Özkaya, İlçe Başkan Adayı İsmail Erdem başta olmak üzere diğer delegeler oy kullanma işlemini tamamladı.

Resim

Oy verme işleminin ardından sahnede delegeleri ve partilileri selamlayan AK Parti'nin yeni İlçe Başkanı İsmail Erdem, "Bugüne kadar AK Parti Ataşehir İlçe Başkanlığının her kademesinde görev alan dava arkadaşlarına teşekkür ederken, 2023-2024 Yolunda zorlu bir görevi üstlenen yol arkadaşlarına başarılar" dileyerek kısa bir selamlama konuşması gerçekleştirdi.
Erdem konuşmasının ardından tebrikleri kabul etti.