Erdem konuşmasında; "Hak sahibi vatandaşlarımız iki yıl içerisinde TOKİ ile protokoller yaptılar. Sonra sözleşmelerini yaptılar. Nihai olarakta yıkım aşamasına geçtik. TOKİ'nin belirlemiş olduğu zaman diliminde sağlıklı, depreme dayanıklı binalarda vatandaşlarımız mülkünün sahibi olarak huzur içerisinde oturacak. 1072 Konutun hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

2 YIL ÖNCE TOKİ İLE DÖNÜŞÜMÜN SAĞLANMASINI BAŞLATTIK
Yıllardır halkımızın beklentisi olan İmar İskan Bloklarının yıkımıyla karşı karşıyayız. 2 Yıl önce burada belediye başkan adayı iken halkımızın talepleri üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ve dönemin TOKİ Başkanı ile görüşmeler yapmıştık. Daha öncede burada yaşayan vatandaşlarımız kendi imkanları ile mücadele vermiş ama netice alamamışlardı. 2 Yıl önce ankara ziyaretimizde 1072 konutlu imar iskan blokları sakinlerimizin buranın dönümüşünü istediklerini hemde buranın deprem riski ile karşı karşıya kaldığını beyan etmiştik. Sayın Bakanımız bölgeyi iyi bilen birisi olarak o gün TOKİ Başkanı ile birlikte o kararın alınmasını sağladık. 2 Yıllık zaman diliminde çok farklı dedikodular, spekülasyonlarla vatandaşlarımızı farklı istikamete yönlendirenler oldu. TOKİ yapmaz, toki sizi buradan alır başka yerde yapacakları konutlara gönderir, buradaki yerlerinizi kaybedersiniz. Bilmem x firma gelse daha faydalı olur gibi vatandaşımızın kafasını karıştırdılar.

İMAR İSKAN BLOKLARI'NDA SAĞLIKLI VE DEPREME DAYANIKLI KONUTLAR İNŞAA EDİLECEK
2 Yıl önce burada açıklama yapmıştık. Sayın Bakanımız talimatını verdi, burada TOKİ ile dönüşümü yapacağız, sizleri TOKİ ile protokol yapmaya davet ediyorum açıklamalarım var. 2 Yıl önceki TV programlarındaki açıklamalarımı ve burada yaptığım açıklamayı sosyal medya hesaplarım aracılığıyla üç gün önce yeniden paylaşarak halkımızı yeniden bilgilendirmiş oldum.Bu geçen iki yıl kayıp bir zaman. Ancak şimdi zararın neresinden dönersek kardır hesabıyla, vatandaşımızı geçen iki yıl içerisinde TOKİ ile protokoller yaptılar. Sonra sözleşmelerini yaptılar. Nihai olarakta yıkım aşamasına geçtik. TOKİ'nin belirlemiş olduğu zaman diliminde sağlıklı, depreme dayanıklı binalarda vatandaşlarımız mülkünün sahibi olarak huzur içerisinde oturacak. 1072 Konutun hayırlı olmasını diliyorum.

TÜM HAK SAHİPLERİ EŞİT 3+1 DAİRE ALACAKLAR
Daha önceden protokol yapmakta geciken İstanbul dışında, yurtdışında olan, tebliğatların ulaşmadığı, veraset inkalini biraraya getiremeyen, belediyeye borcu olan vatandaşlarımızdan dolayı süreç uzamıştı.TOKİ ile yeniden yapmış olduğumuz görüşme sonucunda protokol yapmakta geciken vatandaşlarımıza da aynı şekilde eşit, 3+1 daire verilmesini devlet kontrolünde, devlet garantisinde TOKİ burayı yapıp hak sahiplerine teslim edecek.

DÖNÜŞÜM DEVLET GARANTİSİYLE TOKİ GÜVENCESİYLE OLACAK
Ülkemiz genelinde TOKİ, 1 Milyonun üzerinde konut üretti. Başta Cumhurbaşkanımıza halkımız adına şükranlarımızı sunuyoruz. 1 Milyon konut ülke genelinde az bir rakam değil. Ülkemizin birçok noktasındaki konutlarda TOKİ'nin imzası var. Ama TOKİ üzerine oluşturulan bir algı var. Bu algıyı da burada tekrar tekrar yıkılmış olacak, buradaki konutların inşaasına da sizlerde bir yıl içerisinde şahitlik etmiş olacaksınız. TOKİ devletin kuruluşu, devlet ise her zaman vatandaşının yanındadır. Devlet hiçbir zaman vatandaşının mağdur olmasını istemez. Yerel yönetimlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ayak uydurursa, ülke genelinde yapılan yenileşme süreci hızla devam eder.

ATAŞEHİR'İN İMAR ve MÜLKİYET PROBLEMLERİ VAR
Burada yılların bölgenin yerel yönetimi tarafından ihmalde var. Bölgenin imar ve mülkiyet konularında buranın yerel yönetimi çok duyarsız kaldı. Vatandaşların kaybolan yılları var, bu açık ve seçik. İstanbul Anadolu Yakasının merkez ve gözde İlçesi Ataşehir'de hala binlerce konutun depreme dayanıksız olduğu açık. İşte Yenisahra, Barbaros, Aşıkveysel mahallesi ile Örnek mahallesinin bir bölümü, İçerenköy'ün Çamaşırcı Dere boyundan Yeditepe Üniversitesi'ne kadar uzanan kısmında halen en kaz halinde imarsız bir şekilde duruyor. Yine Kayışdağı Mahallemizin bir bölümü. Yeni Çamlıca, Mevlana, Mimar Sinan ile unutulmuş Ferhatpaşa'da imar ve mülkiyet bekliyor.

ATAŞEHİR TÜRKİYE'NİN FİNANS MERKEZİ OLACAK
Anadolu yakasının gözde, coğrafi olarak merkez İlçesi Ataşehir, Türkiye'nin finans merkezi olacak. Konum olarak çok önemli stratejik konuma sahip Ataşehir İlçesi'nde çağdaşlıktan dem vuran yerel yöneticilik yapanlara vakti gelince deriz ki; Ataşehir'in yıllardır imar ve mülkiyet sorunu var. Buradaki gecikmenin sebebi buradaki yerel belediyedir. Çünkü vatandaşlarımızı TOKİ ile protokole davet ederken, yerel yönetimlerdeki birileri vatandaşları farklı algılarla TOKİ'ye ulaşmakta engellediler. Bugün devlet geldi buraya vatandaşı ile yüzleşti herşey açık ve şeffaf. Nihai sonuç gördüğünüz gibi konutlar yıkılıyor, yerine yenileri yapılıyor.

LAF ÜRETMEK İŞ ÜRETMEK ZORUNDAYIZ
Laf üretmekten çok iş üretmek zorundayız. 2 Yıl önce adaylığımda 30 günlük çalışma ile Yenisahra-Barbaros Mahallelerinin 1/5000'lik ve 1/1000'lik imar planlarının İBB'de geçirdik. Seçim haftası da Ataşehir Belediyesi'nde askıya çıkarmıştık. Ancak iki senedir halen Yenisahra ve Barbaros'ta maalesef bir adım atılamadı. Çözümler yerel yönetimlerden başlar. Ancak yerel yönetim arzu eder, isterse, yolu açarsa yapılan projelere destek verirse halkımız hizmete daha çabuk ve kolay ulaşır.

İKİ YILDIR FERHATPAŞA'NIN İMARINI ÇIKARAMADILAR
Burada özellikle az önce saydığımız mahallelerde imar planları konusunda İBB'de AK Parti Meclis grubu olarak vatandaşımızın menfaatine olan imar planları konusunda yardımcı olacağız. Bunu bizim temel felsefemiz olarak söylüyoruz.
Çünkü önceliğimiz halkımızın problemlerinin çözülmesidir. Aşıkveysel- Mustafa Kemal Mahallesi'ndeki halkımızın mağdur edilmesi bizi hiçbir zaman mutlu etmiyor. Orada ve Çamaşırderesi bölgesinde de Türkiye Cumhuriyet vatandaşı yaşıyor.
Adaylığımız sürecinde 2 yıl önce; Elmalık Barajı su havzası sınırında kalan Ferhatpaşa Mahallemiz için o dönemde DSİ ile İSKİ'yi biraraya getirerek Ferhatpaşa'nın 0,75 imar hakkını belli bir bölümde asgari olarak 1,25'e ilaveleriyle ve plan notlarıyla 1,75 emsal verilecek şekilde DSİ'den karar çıkardık.

Peki 2 yıl boyunca yerel yönetimin ne yapması gerekirdi; DSİ ve İSKİ'nin ortak almış olduğu havza bölgesi imar yönetmeliğine uygun olarak Ferhatpaşa'nın imarını yeniden düzenlemesi gerekirdi. Aradan iki yıl geçti İlçe ve İBB aynı zihniyetin yönetiminde. Engel var mı yok, erteleme var mı yok. Terk edilmiş bir Ferhatpaşa var. Aynı burası gibi. Artık sorunları konuşmak, vatandaşın gündemine taşımak hepimizin ortak sorumluluğu. Sorunların çözümünde hepimizin de hepimizin sorumluluğu var. AK Parti grubu olarak; Ataşehir ve İBB Meclisi'nde veya Ankara'da halkımızın sorunlarını çözmek için üzerimize düşen ne varsa dünde bugünde yapmaya varız.

ADAYLIK SÜRECİMDE ATAŞEHİR'İN 2 İMAR PLANINI ÇÖZDÜM
Adaylık sürecinde 30 günde 2 mahallenin imar planını çıkardık. Yenisahra-Barbaros'ta 1989'dan beri aynı parti o bölgede hizmet ediyor. Kadıköy'de ve Ataşehir'deyken de aynı. Biz aday iken Ferhatpaşa'nın imar hakkını yukarı çıkarttık. Yerel yönetime ne düşer havza plan yönetmeliğine uygun imar planı meclisten geçirmek düşer. Çok zor mu değil. Esas olan istemek. 2009'da Ataşehir Belediye oldu. Bende Sancaktepe'de göreve başladım. Gittiğim 5 ay içerisinde 3 beldeden oluşan Sarıgazi, Samandıra ve Yenidoğan'dan oluşan ilçe bölge planını 5 ay içerisinde hem ilçemizden hemde İBB'den onayladık ve uygulamaya koyduk. Gittiğim yıl içerisinde oldu. Tüm imar planları ise 5 ayda çıktı.

ATAŞEHİR'DE 12 YILDIR İMAR ÇIKMAYAN MAHALLELER VAR
Ama Ataşehir'de ise 12 yıl geçti. Halen İçerenköy, Kayışdağı, İnönü, Yeniçamlıca, Mimar Sinan, Mevlana, Ferhatpaşa, Aşıkveysel, Mustafa Kemal Mahalleleri imar bekliyor. Bunları vatandaşlarımız farkına varsın diye söylüyorum. Algılarla söylemlerle gemi yürümüyor. Çözüm ne uyumayacaksın, kafa yoracaksın, uğraşacaksın, gece uykuyu kaçıracaksın. Cumartesi - pazar evinde oturmayacaksın. İş böyle gidiyor, biz böyle yaptık Sancaktepe'de... 5 Ayda Sancaktepe'de Cumhuriyet tarihinin en hızlı imarını çıkardık.

İMAR İSKAN'DAKİ DÖNÜŞÜMÜ PROVOKE ETMEK İSTEYENLER OLDU
Bizde burada iki yıl önce alınmış kararı ilan etmiştik. Ardından birileri işi zorlaştırmak için devreye girdi. Hatta bir kaç gün öncede yine burada işi provoke etmeye çalıştılar. Kamuoyuna açık yüreklilikle ifade edelim, iş bilenin kılıç kuşananın. TOKİ 1 Milyon konut yaptı. Elbette böyle bir kurum Ataşehir'e 1072 konutta yapar yarın yine yapar. TOKİ'nin gücü var. Yeterki iste, belirli standartlarda yol al, bariyer olma, engel olma. Esas olan halkın hizmet almasıdır. Geçtiğimiz yıl Elazığ, yakın zamanda İzmir depremlerinde olduğu gibi onlarca can rahmete kavuştu. Bir insanın hayatı mal varlığından daha değerlidir.

ATAŞEHİR'DE OLASI DEPREMDE BİRÇOK BİNA RİSK ALTINDA
İstanbul'da beklenen bir deprem var, Ataşehir'de binlerce konut deprem riski taşıyor. İşte bunların biran önce imar planlarının çıkarılması yıkılıp, yeniden yapılması gerekiyor. Eğer bunları yapabiliyorsanız makamınızda oturun, yapamıyorsanız yapacaklara bırakıp gidin. Kim olursanız olun. Halkımızın buna karar versin. Sancaktepe bugün İstanbul'un en genç konut yaşına sahip. Ataşehir'deki konut yaşları da 30-40'a sahip. O dönemin koşuluyla yapılan inşaatlar, vatandaşlarımız için risk taşıyor. İBB'de meclis çoğunluğa sahip parti olmamıza rağmen, halkın menfaati nerede ise AK Parti grubu oradadır. Ataşehir'deki bütün imar planlarının halkımızın menfaatleri doğrultusunda biran önce çıkarılacaktır.

İsmail Erdem basın toplantısının ardından İmar İskan Blokları sakinlerinin sorularıyla ilgili gerekli görüşmeleri yapacağını belirtti.