Bostancı The Green Park Otel’de verdiği kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti İlçe Başkanı İsmail Erdem, ülkenin genel durumu ile ilgili bir değerlendirme yaptıktan sonra Ocak 2022 tarihinde İstanbul Büyükşehir belediye Meclisi’nden görüşülüp oy birliği ile çıkan Ataşehir ‘in İmar Planlarıyla ilgili AK Parti’nin gösterdiği çabayı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Ataşehir Belediyesi’nin hizmette yetersiz kaldığını yaptığı eleştirileriyle dile getirdi.

* Göreve başlamamızın birinci yıl dönümünde sizlerle biraraya gelmek istedik.

* Parti olarak il ve ilçe çalışmalarımızın hakkında bilgi verecegiz.

* 2023 Yılının haziran ayına kadar yoğun çalışmalarımıza devan edeceğiz.

* Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerimizin hayırlı olmasını diliyorum.

* Teşkilat çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. 305 bin seçmenimiz var.

* Toplumun her kesimine hitap etmek zorundayız. Gençler, kadın kolları ve ana kademe olarak herkesime ulaşıyoruz.

* Mahalle danışman meclisleri ile mahalle sorunlarını dinledik ve çözümlerimizi paylaştık.

* AK Nokta ile her gün bir mahalle de vatandaşımız ile buluşuyor, beklentileri ve taleplerini dinliyoruz. Ak Noktalarda üye çalışmalarımızı arttırdık. Sorulan sorulara da cevap veriyoruz.

* Teşkilat içi eğitimi ile 39 ilçe eğitimlerimizi 2 gün Sancaktepe gerçekleştirdik.

* İlçe başkanları, meclis üyeleri olarakta iç eğitimlerimizi alıyoruz.

* Hem teşkilat hemde hükümet çalışmaları hakkında bilgi aldık.

* Ülkemiz büyük bir devlet, tüm dünya devletlerinin gözdesi. Çok kıymetli geçiş noktasına sahibiz. Tarihi deneyimlerimiz yüksek. Her zaman büyük mücadele verilmiş. Cumhuriyetimizin 100'nci yılına doğru gidiyoruz. 2023 yılında ülkemizde bayram havasında kutlansın istiyoruz. 85 milyon insanımızın ortak beklentisi.

* Kur politikalari noktasında bazı değerlendirmeler yapıldı. Yıllardır alışa gelmiş kur ekonomisi uygulanıyordu. Düşük faiz ülke ekonomisin geleceği açısından uygulanıyor. İktisadi, ekonomik teoriler öğretildi ve uygulandı. Ancak yüksek faiz ülkemizde tartışılmıştır. Yüksek faizle yatırım yapan ülke fazla yoktur. Yatırımlar, üretim için dövizin düşmesi ve faizin düşmesi ülkemizin dönümü için önemli olacak. Çalışmadan, üretmeden para kazanan faiz lobileri yüksek faizle işlem görüyordu.

* Önümüzdeki altı ay içerisinde Hazirana kadar herşey normalleşmis olacak. Ülkemizde ciddi yatırımlar artmaya başladı. Türkiye hızla büyüyor, 2021 yılının ihracat rakamı 225 milyar dolara çıkmış. Az mal alıp, çok mal tüketiyorduk. İthalat ihracatı geçecek.

* Birçok iktisadi kararlar çöpe atıldı. Gidilen yol ülkemizin istikbali için önemli bir yol.

* Akdeniz ve Karadeniz'deki enerji yatırımları birilerini rahatsız ediyor. Kaybettiğimiz yıllar önceki akdenizi yeniden kazandık sayalım. Mavi vatan için Akdeniz ve Karadeniz son derece önemli. Ülkemiz 2023-2024'te bölgedeki doğalgaz ve petrola yönelik ciddi çalışmalar hepimiz için önemli.

* Kazakistan'da ki rahatsızlık ise Türk Devletleri Birliği çalışmaları nedeniyle olduğuna yönelik zarar verilmek isteniyor.

* Kazakistan'da akıl karışıklığı ile Rusya'dan askeri yardım istedi. Buda o ülkenin bağımsızlığına ve halkına zarar verir.

Tuzla'dan Silivri'ye kadar büyük bir toprak parçası, 15 milyonun üzerinde nüfusu ile İstanbul Türkiye demektir.

Ataşehir'de hepimizi ilgilendiriyor. İBB yonetiminin bazı mazeretlerine şahit oluyoruz. Şu yatırım yapıyoruz onaylanmadı, kredi alacaktık vermiyorlar. Gibi bahanelerin altına sığınıyor. Kim mazeret üretiyorsa onu geçin.

* Cumhuriyetimizde büyük bir mücadele ile devlet kuruluyor. Bugün İBB yönetimi bahanelere sığınıyor. 1994 Yılında Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığı dönemindeki zorlukları düşünün, ama hizmet üretildi.

* Sancaktepe'de belediye başkanlığı döneminde kimseden mazeret uretmedik, kimseyi suçlamadık. Kriz, batak aldık diye bir cümlem olmadı.
Ataşehir belediyesi 2024'te ak belediyecilik ile tanışınca seçilen arkadaşımız mazeret üretmeden önüne bakacak.

* İBB yönetimi 28 milyar TL ile İBB'yi devralmış. 2 yılda 14 milyar TL borçlanmış. Mevcut bütçe dışında bütçedeki borçlanma bu.

* Yıllık İstanbul'a 10 milyon turist geliyor. 18-19 milyon nüfusu var. İleri taşımak ve proje yapmak zorundasınız. 43 milyar bütçesi var.

* Dudullu - Bostancı / Ümraniye - Ataşehir - Göztepe metro hattı bağlantıları daha yapılamadı.

* Sarıgazi - Yenidoğan metrosunu öz kaynakla yapılmasına rağmen iptal edildi. Yapılan yerlere hafriyat dökülüyor. İBB bütçesinden bu metro hatlarına yatırım yapılmıyor.

* Şu anki Belediye 71 milyar TL'ye çıkarmak istiyor.

* Ataşehir Belediyesi'nin 2022 bütçemiz 820 milyon TL, bir yıldır Ataşehir Belediyesi'nin yeni projesine şahit olduk mu? Ufak tefek şeyler dışında hayır. Bunun içerisinde yatırıma ayrılan pay ne kadar. Çevre ilçelere bakalım birde Ataşehir'e bakalım yatırım yapılırsa hepimiz faydalanırız.

* İstanbul'un boşa geçirilecek bir zamanı yok. İl ve ilçe belediyelerinin bir lirasının israf edilmemesi gerekiyor. İETT otobüs örneğindeki gibi araçların bakımları yapılmıyor.

* İstanbul'un su kaynakları nüfus artışına bağlı sorun göstermeye başlıyor.

* Ömerli, Melen barajlarındaki sular baglanmasaydı ne olurdu yüzümüzü yıkayacak su kalmayacaktı. İstanbul'a su kaynağı sağlayacak bir projeleri var mı diye sormalıyız.

* Ataşehir'de ne vizyon, yatırım yok. Ataşehir Belediyesi de aynı şekilde farklı mazeretler üreterek, yan gelip yatmaya devam ediyor.

* İmar planları ile ilgili Ataşehir halkı yararına taraf olacağımızı söyledik. Yapıcı bir muhalefet anlayışımız var. Doğrulara doğru, yanlışa yanlış deriz.

* Göreve geldiğimiz günden bugüne 1 yıl geçti. İçerenköy - Küçükbakkalköy imar planları öncesinde çıkmıştı. 3 yıl sonra planları olarak ite-kaka çıkardık. İçerenköy, Küçükbakkalköy, Aşık Veysel, Mustafa Kemal, Kayışdağı ve İnönü imar planları çıktı. 13 yıldır 2 mahallenin imar planı yok. Yenisahra ve Barbaros İmar Planları seçim döneminde çıkarılmıştır.

* Yeni Çamlıca, Mevlana'nın ve Mimar Sinan Mahallesi'nde tapu problemi çözülmedi.


"TOPLUMUN HER KESİMİNE HİTAP ETMEK ZORUNDAYIZ”
İsmail Erdem göreve başlamamızın birinci yıl dönümünde parti olarak il ve ilçe çalışmalarımızla ilgili sizleri bilgilendirmek amacıyla bu toplantıyı düzenledik diyen AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem çalışmalarıyla ilgili şu bilgileri paylaştı: “Çalışmalarımıza yoğun bir şekilde 2023 yılının Haziran ayına kadar aralıksız devam edeceğiz. 2023 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Ataşehir ’de 305 bin seçmenimiz var. Teşkilat çalışmalarımızı buna göre şekillendiriyoruz. Toplumun her kesimine hitap etmek zorundayız. Gençler, kadın kolları ve ana kademe olarak her kesime ulaşıyoruz. Mahalle danışman meclisleri ile mahalle sorunlarını dinledik ve çözümlerimizi paylaştık. AK Nokta ile her gün bir mahalle de vatandaşımız ile buluşuyor, beklentileri ve taleplerini dinliyoruz. AK Noktalarda üye çalışmalarımızı arttırdık. Sorulan sorulara da cevap veriyoruz. Teşkilat içi eğitimi ile 39 ilçe eğitimlerimizi 2 gün Sancaktepe ilçemizde gerçekleştirdik. Ayrıca İlçe başkanları ve meclis üyelerimiz ile birlikte iç eğitimlerimizi alıyoruz. Bu eğitimlerde hem teşkilat hem de hükümetimizin çalışmalarıyla ilgili bilgi edindik.”

“ÜLKEMİZ BÜYÜK BİR DEVLET, TÜM DÜNYA DEVLETLERİNİN GÖZDESİ”
Kur politikalarına da değinen İsmail Erdem; “Ülkemiz büyük bir devlet, tüm dünya devletlerinin gözdesi. Çok kıymetli geçiş noktasına sahibiz. Tarihi deneyimlerimiz yüksek. Her zaman büyük mücadele verilmiş. Cumhuriyetimizin 100'nci yılına doğru gidiyoruz. 2023 yılında ülkemizde bayram havasında kutlansın istiyoruz. 85 milyon insanımızın ortak beklentisi. Kur politikaları noktasında bazı değerlendirmeler yapıldı. Yıllardır alışa gelmiş kur ekonomisi uygulanıyordu. Düşük faiz ülke ekonomisin geleceği açısından uygulanıyor. İktisadi, ekonomik teoriler öğretildi ve uygulandı. Ancak yüksek faiz ülkemizde tartışılmıştır. Yüksek faizle yatırım yapan ülke fazla yoktur. Yatırımlar, üretim için dövizin düşmesi ve faizin düşmesi ülkemizin dönümü için önemli olacak. Çalışmadan, üretmeden para kazanan faiz lobileri yüksek faizle işlem görüyordu. Önümüzdeki altı ay içerisinde Hazirana kadar her şey normalleşmiş olacak. Ülkemizde ciddi yatırımlar artmaya başladı. Türkiye hızla büyüyor, 2021 yılının ihracat rakamı 225 milyar dolara çıkmış. Az mal alıp, çok mal tüketiyorduk. İthalat ihracatı geçecek. Birçok iktisadi kararlar çöpe atıldı. Gidilen yol ülkemizin istikbali için önemli bir yoldur” dedi.

“KAYBETTİĞİMİZ YILLAR ÖNCEKİ AKDENİZ’İ YENİDEN KAZANDIK”
Bazı hamlelerimiz dış dünyayı rahatsız ediyor diyen İsmail Erdem; “Akdeniz ve Karadeniz'deki enerji yatırımları birilerini rahatsız ediyor. Kaybettiğimiz yıllar önceki Akdeniz’i yeniden kazandık sayalım. Mavi vatan için Akdeniz ve Karadeniz son derece önemli. Ülkemiz 2023-2024'te bölgedeki doğalgaz ve petrole yönelik ciddi çalışmalar hepimiz için önemli. Ayrıca Kazakistan'da ki rahatsızlık ise Türk Devletleri Birliği çalışmaları nedeniyle olduğuna yönelik zarar verilmek isteniyor. Kazakistan'da akıl karışıklığı ile Rusya'dan askeri yardım istedi. Buda o ülkenin bağımsızlığına ve halkına zarar verir” ifadelerini kullandı.

“15 MİLYONUN ÜZERİNDE NÜFUSU İLE İSTANBUL TÜRKİYE DEMEKTİR”
Erdem, Tuzla'dan Silivri'ye kadar büyük bir toprak parçası, 15 milyonun üzerinde nüfusu ile İstanbul Türkiye demektir diyerek konuşmasına şöyle devam etti: “Ataşehir ‘de hepimizi ilgilendiriyor. İBB yönetiminin bazı mazeretlerine şahit oluyoruz. Şu yatırımı yapıyoruz onaylanmadı, kredi alacaktık vermiyorlar gibi bahanelerin altına sığınıyor. Cumhuriyetimizde büyük bir mücadele ile devlet kuruluyor. Bugün İBB yönetimi bahanelere sığınıyor. 1994 Yılında Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığı dönemindeki zorlukları düşünün, ama hizmet üretildi. Sancaktepe ‘de belediye başkanlığı döneminde kimseden mazeret üretmedik, kimseyi suçlamadık. Kriz, batak aldık diye bir cümlem olmadı.”

“BÜYÜKŞEHİR 2 YILDA 14 MİLYAR TL BORÇLANMIŞ”
Ataşehir Belediyesi 2024'te AK belediyecilik ile tanışınca seçilen arkadaşımız mazeret üretmeden önüne bakarak çalışmalarını sürdürecek diyen Erdem, Büyükşehir ve Ataşehir Belediyesi’ne yönelik eleştirilerin de; “İBB yönetimi 28 milyar TL ile İBB'yi devralmış. 2 yılda 14 milyar TL borçlanmış. Mevcut bütçe dışında bütçe deki borçlanma. Yıllık İstanbul'a 10 milyon turist geliyor. 18-19 milyon nüfusu var. İleri taşımak ve proje yapmak zorundasınız. 43 milyar bütçesi var. Dudullu - Bostancı / Ümraniye - Ataşehir - Göztepe metro hattı bağlantıları daha yapılamadı. Sarıgazi - Yenidoğan metrosunu öz kaynakla yapılmasına rağmen iptal edildi. Yapılan yerlere hafriyat dökülüyor. İBB bütçesinden bu metro hatlarına yatırım yapılmıyor. Ataşehir Belediyesi'nin 2022 bütçemiz 820 milyon TL, bir yıldır Ataşehir Belediyesi'nin yeni projesine şahit olduk mu? Ufak tefek şeyler dışında hayır. Bunun içerisinde yatırıma ayrılan pay ne kadar. Çevre ilçelere bakalım birde Ataşehir'e bakalım yatırım yapılırsa hepimiz faydalanırız” diye konuştu.

“İSTANBUL'UN BOŞA GEÇİRİLECEK BİR ZAMANI YOK”
İsmail Erdem eleştirilerine şöyle devam etti: “İstanbul'un boşa geçirilecek bir zamanı yok. İl ve ilçe belediyelerinin bir lirasının israf edilmemesi gerekiyor. İETT otobüs örneğindeki gibi araçların bakımları yapılmıyor. İstanbul'un su kaynakları nüfus artışına bağlı sorun göstermeye başlıyor. Ömerli, Melen barajlarındaki sular bağlanmasaydı ne olurdu. Yüzümüzü yıkayacak su kalmayacaktı. İstanbul'a su kaynağı sağlayacak bir projeleri var mı? Diye sormalıyız. Ataşehir'de vizyon, yatırım yok. Ataşehir Belediyesi de aynı şekilde farklı mazeretler üreterek, yan gelip yatmaya devam ediyor.”

“VATANDAŞI OYALAMAKTAN, POPÜLİZMDEN BAŞKA BİR ŞEY YOKTUR”
Erdem konuşmasının sonunda; “İmar planları ile ilgili Ataşehir halkı yararına taraf olacağımızı söyledik. Yapıcı bir muhalefet anlayışımız var. Doğrulara doğru, yanlışa yanlış deriz. Göreve geldiğimiz günden bugüne 1 yıl geçti. İçerenköy - Küçükbakkalköy imar planları öncesinde çıkmıştı. 3 yıl sonra planları olarak ite-kaka çıkardık. İçerenköy, Küçükbakkalköy, Aşık Veysel, Mustafa Kemal, Kayışdağı ve İnönü imar planları çıktı. 13 yıldır 2 mahallenin imar planı yok. Yenisahra ve Barbaros İmar Planları seçim döneminde çıkarılmıştır. Yeni Çamlıca, Mevlana ve Mimar Sinan Mahallesi'nde tapu problemi çözülmedi. İtirazlar devam edecek mi edecek. Seçimi biz kazansa idik, sorunu çözerdik. 13 yıldır niye çözmediniz. Vatandaşı oyalamaktan, popülizmden başka bir şey yoktur. Mülkiyet çözülmeden imar yok. Orda da tarif ettik, yol gösterdik. Ferhatpaşa'ya niye imar vermiyoruz” şeklinde ifade etti. AK parti İlçe Başkanı İsmail Erdem’in yerel basın mensuplarının sorularını yanıtlamasıyla toplantı sona erdi.